StoryEditor

Vianočná klasika aj nové rozprávky. Tieto programy uvidíme v televíziách počas sviatkov

15.11.2016, 13:39
Na Markíze klasika, na JOJke Siedme nebo a na Jednotke dve nové rozprávky. Toto nás čaká na Vianoce.

V sviatočnom programe televízie Markíza nebude chýbať vianočná klasika, na ktorú sa diváci tešia každý rok. Nebudú chýbať Tři oříšky pro Popelku, ktoré boli nakrútené pred neuveriteľnými 43 rokmi, Nastenka a Ivan v Mrázikovi či pôvabná Lada v rozprávke Princezna se zlatou hvězdou. Diváci tiež uvidia Jakubiskovu PerinbabuSoľ nad zlato, komédiu S tebou mě baví svět a nebudú chýbať ani kultové Pelíšky.
Na záver roka pripavila Markíza aj špeciálne vydania svojich zábavných relácií. Skeč-šou Kredenc sľubuje špeciálnych hostí a nečakané prekvapenia, hudobno-zábavná relácia Chart Show zase rebríček tých najznámejších vianočných hitov. Spomínať na ne bude spoločne s moderátorkou Adelou Banášovou trojica glosátorov – herec Roman Pomajbo a moderátori Kveta Horváthová a Patrik Herman. Priamo v štúdiu niektoré z piesní zahrajú Štefan Skrúcaný, Mária Čírová a skupina Vidiek.

V druhom špeciálnom vydaní Chart show na Slivestra bude pestrá zostava hostí - herečka Zuzana Vačková, moderátor Libor Bouček, spevák Mário „Kuly“ Kollár a herec a moderátor Peter Marcin. O hudobné vystúpenia sa postarajú skupina Mafia Corner, speváčky Veronika Strapková a Kristína, a aj zahraničné hviezdy – anglický speváka Limahl a nemecká skupina Snap!.

​Okrem toho to televízia odvysiela aj štyri filmové premiéry - ruský film Dračia nevesta, americký film Najsilnejšie puto 2, Pestúnku v akcii: Zázrak na Manhattane a romantickú komédiu Dovolenka za trest s Adam Sandler a Drew Barrymore v hlavných úlohách. Pre detského diváka má Markíza pripravené animované rozprávky - Kocúr v čižmách, Madagaskar 3, Šmolkovia 2 a Legendárna partia.

Televízia Doma prinesie romantiku z pera Rosamunde Pilcherovej, kanadské filmy Dobrý anjel a Čarovné Vianoce či americké filmy Stromček želaní a Vianočné vyznanie.Vianoce na Dajto budú akčné, okrem troch dielov Ramba nebude chýbať ani seriál Pod kupolou.

TV JOJ

Televízia Joj má na vianočné sviatky pripravenú špeciálnu časť komediálneho seriálu Naši pod názvom Rodinovci na Vianoce. V prvú adventnú nedeľu sa na obrazovky vráti relácia V siedmom nebi. Všetky decembrové vydania relácie V siedmom nebi budú mať nezameniteľný predvianočný charakter a vyvrcholenie príde priamo na Vianoce so špeciálnym slávnostným programom.

Na obrazovky sa vráti aj Srdce pre deti. Slávnostný galavečer odvysiela 3. decembra televízia JOJ v priamom prenose.

Z rozprávok nebudú chýbať na obrazovkách televízie Joj Na vlásku, Doba ľadová: 1 + 2 + Mamutie Vianoce, Popoluška (animovaná klasika), Ľadové kráľovstvo (Frozen), Oslava v Ľadovom kráľovstve (Frozen Fever) a Snehová kráľovná (Snow Queen). Divákov zabaví aj Kevin v Sám doma a Sám doma 2 - Stratený v New Yorku.

Z filmových premiér to budú: Chaos na Vianoce (Love the Coopers), Hachiko - A Dog's Story, severské rozprávky Captain Sabertooth and the Treasure of Lama Rama a Valley of Knights.
Jednotka RTVS odvysiela dve nové rozprávky, ktoré vznikli v koprodukcii Českej televízie a RTVS: Zázračný nos a Sľúbenú princeznú.

Zázračný nos režiséra Stanislava Párnického zavedie divákov do zaujímavého sveta voňavkárskeho remesla, kde sa
však vedľa krásy vôní skrývajú tiež sebectvo, zloba a intrigy. Princeznú Dianu si zahrala Kristína Kanátová, Vladislav Plevčík sa predstaví v role voňavkára Tomáša. Rozprávka sa nakrúcala aj v štúdiu RTVS v Mlynskej doline.

Mikuláš Krepelka, RTVS

Sľúbená princezná režiséra Ivana Pokorného rozpráva príbeh o zlatovlasej princeznej Radosť (Marta Dancingerová), ktorá bola prisľúbená pirátovi. Odvážny Jiřík musí splniť tri úlohy, poraziť druhého nápadníka a priviezť Radosť svojmu pánovi. "Všetci ten príbeh poznáme. Ide o pôvodne ľudové rozprávanie, ktoré Karel Jaromír Erben literárne spracoval a publikoval pod názvom Zlatovláska," hovorí kreatívna producentka Kateřina Ondřejková. Dej je obohatený o dobrodružné i humorné prvky a stavia na tradíciu českej filmovej rozprávky s vtipnými dialógmi, vyhranenými charaktermi, ale aj prekvapivými momentmi.

David Raub, ČT

David Raub, ČT

RTVS

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 02:25