playboy_pamelaArchív Stratégií
StoryEditor

Playboy vracia nahé modelky. Vydržal bez nich rok

14.02.2017, 12:24
Autor:
dbsdbs
V marci sa holé ženy do Playboya vracajú.

Playboy sa na konci roka 2015 po vyše 60 rokoch rozhodol skončiť s úplne vyzlečenými modelkami a prenastaviť zameranie časopisu. Keď Pamela Andersonová pózovala pre pánsky časopis ako posledná nahá modelka, bolo okolo toho veľa vzruchu. Vzniklo aj nostalgické video.

Svojský konkurenčný boj s internetom vydržal len niečo vyše roka. V marci sa holé ženy do Playboya vracajú.

V prvom čísle po návrate k overenej tradícii to však ale podľa prvých recenzií nebude nahota, ako bývala. Modelky síce ukážu nahé telá, fotografie budú však decentnejšie, ako v minulosti. Rovnako nebudú podobné tým, aké sú v ešte pánskejších magazínoch typu Hustler, ani nechcú konkurovať internetovému pornopriemyslu. 

Návrat ku koreňom oznámil na Twittri syn legendárneho majiteľa časopisu Hugha Hefnera, 25-ročný Cooper, v súčasnosti kreatívny riaditeľ Playboya. V príspevku priznal chybu v odklone od tradície a oznámil návrat heslom: "Nahota je normálna."

Odhalená koža playmatiek nie je jedinou zmenou v časopise. Z titulky zmizla aj identifikácia magazínu ako časopisu pre mužov. Nový Playboy má pod vedením mladého kreatívneho riaditeľa, ktorý je pokračovateľom rodu, zámer byť kvalitnejším čítaním, nie len listovaním obrázkami. 

Na titulke marcového vydania bude Elizabeth Elamová, podľa vlastných slov podporovateľka hnutia #FreeTheNipple, bojujúceho za zrovnoprávnenie nahoty hrudného koša. 

Nové číslo je už možné stiahnuť si na webe Playboy.com (za 5,99 USD), papierové vydanie sa dostane do predaja v Amerike v posledný februárový deň. 

01 - Modified: 2020-03-19 12:58:03 - Feat.: - Title: Playboy kvôli koronavírusu prestáva tlačiť časopisy. Po 66 rokoch ho v stánku nenájdete 02 - Modified: 2017-09-28 08:03:08 - Feat.: - Title: Zomrel Hugh Hefner, zakladateľ časopisu Playboy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 16:13