StoryEditor

Zrušené. Kontroverznú diskusiu s Rostásom ľudia z médií odmietli

24.04.2017, 16:00
Autor:
dbsdbs
Panel, v ktorom mal sedieť šéfredaktor konšpiračného časopisu, zrušili.

Konferencia Megatrendy a médiá 2017 ktorú organizuje Fakulta masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave bude nakoniec na Smolenickom zámku bez ohláseného panelu, ktorého sa mal zúčastniť šéfredaktor časopisu Zem a Vek, Tibor Eliot Rostás. Informovala o tom dekanka fakulty doc. PhDr. Dana Petranová, PhD.

"Vzhľadom na to, že väčšina pôvodných účastníkov panelovej diskusie počas dnešného dňa z rozličných príčin ospravedlnila svoju účasť, namiesto panelovej diskusie prebehne v rovnakom plánovanom čase otvorená diskusia na pôvodnú tému Budúcnosť médií. Jej účastníkmi môžu byť rovnocenne všetci riadne prihlásení členovia konferencie. Diskusiu budú riadiť moderátori," napísala v stanovisku po tom, čo sa z účasti v paneli odhlásili zástupcovia RTVS, TV Markíza a denníka SME.

https://www.facebook.com/KonferencieFmk/

Odhlásení zástupcovia médií tvrdia, že ich účasť Rostása v panelovej diskusii prekvapila a že sa odmietajú zúčastniť na podujatí, kde budú legimitizované metódy práce konšpiračného periodika. Listom vyjadrili nesúhlas aj študenti a bývalí študenti univerzity. Konferencia sa uskutoční v utorok 25. a stredu 26. apríla 2017. 

"Ako po iné roky, aj tentokrát je cieľom diskusie poskytnúť priestor pre slobodnú otvorenú výmenu názorov akademikov, odborníkov a ľudí z mediálneho prostredia, ako aj otestovanie miery vlastného kritického myslenia a argumentačných schopností. Právo organizovať diskusie považujeme za výsostné právo autonómnych akademických inštitúcií v demokratickej spoločnosti. Ostatný program konferencie zostáva nezmenený," dodala dekanka vo vyhlásení. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
15. apríl 2024 16:20