TV JOJ
StoryEditor

Operátori pritvrdili. Zverejnili ceny, ktoré od nich požaduje TV JOJ

25.04.2017, 15:42
Autor:
(pš)(pš)
Podľa TV JOJ vedenie asociácie (APKT) nemá aktuálne informácie.

Minulý týždeň sme informovali o tom, že prevádzkovateľom, ktorí sú združení v Asociácii prevádzkovateľov káblových telekomunikácií (APKT) na čele s jej prezidentom Robertom Ťavodom, sa nepáčia neprimerané ceny, ktoré od nich požaduje televízie JOJ za retransmisiu. V prípade, že sa nedohodnú, operátori hovoria, že stanice skupiny JOJ vypnú.

Dnes prišiel web omediach.com s informáciou, koľko JOJ požaduje za sledovanie jej vysielania od operátorov. "Je to až 1 euro s DPH mesačne za každého zákazníka, čo je o niekoľko sto percent viac než doteraz," hovorí sa v stanovisku APKT. Sratégie oslovili s touto informáciou aj televíziu JOJ, tá však tvrdí, že: "V súčasnosti prebiehajú naše bilaterálne rokovania s operátormi. Každý návrh zmluvy je koncipovaný podľa potrieb a strategických záujmov jednotlivých operátorov a pán Ťavoda nemá ani najmenšiu predstavu o pokračujúcich rokovaniach." Televízia zároveň hovorí aj o tom, že JOJ Group už nebude na osočovanie pána Ťavodu a na jeho manipulovanie s faktami reagovať prostredníctvom médií a očierňovanie svojho mena bude riešiť súdnou cestou.

​Rokovania asociácie s vysielateľmi začali koncom minulého roka. Ako prvá začala rokovania s APKT televízia Markíza. Robert Ťavoda ešte v decembri pre Stratégie povedal: "Rokovania s Markízou sú v záverečnej fáze, pracujeme na zmluvách. Rokovania s televíziou JOJ sú v počiatočnom štádiu, poznáme ich cenovú ponuku, ale tá je  zatiaľ neprijateľná." Ťavoda v tom čase uviedol, že "Markíza ukončila zmluvy s prevádzkovateľmi  retransmisie k 31. 12. 2016. Televízia JOJ  postupovala podobne, ale s neskorším časovým horizontom." Televízia Markíza Stratégiám potvrdila, že zmluvy s APKT má s novými podmienkami uzavreté.

Podľa informácií Stratégií, niektoré zmluvy s JOJ Group vypršia prevádzkovateľom združeným v APKT už koncom apríla. Aj to je jeden z dôvodov, prečo dnes v médiách rezonuje táto téma. Kým na jednej strane je televízia JOJ, ktorá má právo požadovať za svoj obsah primeranú cenu, na strane druhej sú operátori, ktorí hovoria, že ak JOJ-ka požaduje zvýšenie poplatkov na tak výraznú sumu, nemala by byť voľne dostupná v terestriálnom vysielaní. Faktom zostáva, že snaha o vzájomnú dohodu nabrala relatívne emotívny spád. Je však na strane operátorov ako aj televízie ako dokážu situáciu vyriešiť. Možno aj za cenu kompromisov na oboch stranách. Pretože fakt, že stanice JOJ sa z ponuky operátorov vypnú, nebude výhrou ani pre prevádzkovateľov, ani pre samotnú skupinu JOJ. 

01 - Modified: 2022-03-02 13:54:21 - Feat.: - Title: Televízia JOJ dnes oslavuje 20. narodeniny 02 - Modified: 2021-08-13 13:42:12 - Feat.: - Title: Televízia Joj predstavila jesenné novinky. V nových seriáloch stavila na emócie 03 - Modified: 2021-08-06 11:06:13 - Feat.: - Title: Platený videoportál aj športovú stanicu chceme spustiť už v tomto roku, hovorí obchodný riaditeľ skupiny JOJ 04 - Modified: 2021-03-12 09:55:21 - Feat.: - Title: Ranné noviny televízie Joj oslavujú tretie narodeniny 05 - Modified: 2021-03-08 11:36:02 - Feat.: - Title: TIPOS Talent týždňa je späť
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 13:44