TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Kočner chce od Pavla Ruska a Markízy desiatky miliónov eur

03.05.2017, 16:32
Autor:
dbsdbs
Podnikateľ Marián Kočner si po rokoch od ukončenia sporu s Pavlom Ruskom o vlastníctvo prevádzkovateľa televízie nárokuje splatnosť takzvaných Ruskových zmeniek.

Televízia Markíza musí bojovať s kostlivcom. Podnikateľ Marián Kočner si po rokoch od ukončenia sporu s Pavlom Ruskom o vlastníctvo podielu v spoločnosti prevádzkujúcej televíziu nárokuje splatnosť takzvaných Ruskových zmeniek. Informáciu dnes priniesol Trend.

Kočnerova spoločnosť Správa a inkaso zmeniek sa podľa článku súdi o spolu 69 miliónov eur. Zmenky nadobudli splatnosť v rokoch 2015 a 2016, firma ich získala od iných spoločností.

Pôvodnými majiteľmi mali byť fyzické osoby, Marián Kočner a Štefan Ágh, ktorí vlastnili firmu Gamatex. Suma podľa Trendu zodpovedá štyrom zmenkám, ktoré mal údajne vydať v júni 2000 Pavol Rusko. Garantované mali byť spoločnosťou Markíza, za ktorú sa podpísal Rusko ako jej výkonný riaditeľ a akcionár.

Peniaze sú povinní uhradiť dlžník Rusko a Markíza ako garant. „Nesúhlasíme s nárokmi a využijeme všetky zákonné možnosti, ktoré máme k dispozícii, aby sme ochránili našu spoločnosť pred fiktívnymi nárokmi. Neveríme, že by hociktorá z týchto zmeniek bola autentická pravá, čo na súde aj dokážeme,“ tvrdí v článku na eTrend.sk právny zástupca Markízy Tomáš Kamenec.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 12:16