StoryEditor

Týždeň sociálnych médií: YouTube prepája telefón a televízor, Meta oznamuje ďalší krok v metaverze a Twitter zaplatí pokutu 150 miliónov dolárov

03.06.2022, 18:44

Novinky tento týždeň majú aj Instagram, Messenger, Pinterest, či Snapchat.

Twitter pridáva pripínanie tweetov komunít a zaplatí pokutu 150 miliónov dolárov

Twitter pridal nový spôsob, ako podnietiť väčšiu angažovanosť v rámci komunít. Správcovia komunít teraz môžu pripínať tweety v hornej časti karty Komunita.

image

Na sociálnej sieti pribudne nová možnosť „Pripnúť na časovú os komunity“.

Ako vidíte na tomto príklade, na Twitteri pribudne nová možnosť „Pripnúť na časovú os komunity“ v akomkoľvek komunitnom tweete, vďaka čomu bude tento tweet v hornej časti komunitného informačného kanála. V podstate bude slúžiť ako výzva na konverzáciu alebo upozornenie.

„Niektoré tweety si zaslúžia pozornosť, a preto môžu správcovia teraz pripnúť svoje komunitné tweety na web. Táto funkcia bola veľmi žiadaná a tešíme sa, ako ju používate. Už čoskoro pribudne možnosť pre modifikátorov a správcov pripnúť svoje komunitné tweety na iOS a Android,“ vysvetlili predstavitelia Twitteru.

Takže ak sa zaujímate napríklad o hudbu a pracujete v digitálnom marketingu, môžete mať samostatný informačný kanál a publikum pre vaše aktuálne tweety v každom z nich, aby ste neskončili v spamovaní každej komunity vecami, ktoré ich nezaujímajú.

No Twitter má tento týždeň aj negatívnu novinku. Federálnej obchodnej komisii (FTC) zaplatí vyrovnanie vo výške 150 miliónov dolárov za zneužitie používateľských údajov na zacielenie reklamy na Twitteri.

Ideo o incident o ochrane osobných údajov v roku 2019, keď niektoré e-mailové adresy a telefónne čísla poskytnuté na účely zabezpečenia účtu použila sociálna sieť na reklamu.

Predstavitelia sociálnej siete tvrdia, že odvtedy implementovali celý rad kontrol a procesov, aby už zabezpečili nezneužívanie  používateľských údajov.

 

TikTok pracuje na novom „režime Clear“

Pozerali ste niekedy video TikTok, kde je text na obrazovke alebo iný detail zakrytý používateľským menom, profilovou bublinou, počtom páči sa mi, hashtagmi, popisom? Čoskoro môže existovať riešenie.

Sociálna ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 03:38