HBO Max
StoryEditor

HBO Max zastavuje výrobu pôvodného obsahu v Európe. Obsah neprinesie ani u nás

06.07.2022, 10:10
Autor:
redred

Spoločnosť zastavuje produkciu vo väčšine krajín.

Streamovacia služba HBO Max zastavuje pôvodnú produkciu vo väčšine európskych krajín. Portálu Variety potvrdila, že už nebude produkovať originálne programy v Dánsku, Švédsku, Fínsku, Nórsku, Turecku, v strednej Európe a v Holandsku.

Opatrenia sa nedotknú Španielska a Francúzska. Rozhodnutie je súčasťou plánu materskej spoločnosti Warner Bros Discovery znížiť náklady po odstrihnutí sa od AT&T o približne 3 miliardy dolárov (2,92 miliardy eur) a súvisí aj s plánovaným zlúčením HBO Max a Discovery+, píše Mediaguru.cz.

Vzhľadom na to, že pokračujeme v práci na spojení HBO Max a Discovery+ do jednej globálnej streamovacej služby, preskúmavame našu aktuálnu obsahovú ponuku existujúcich služieb. V rámci tohto procesu sme sa rozhodli odstrániť z HBO Max obmedzené množstvo pôvodného programu a tiež ukončiť naše pôvodné programové úsilie pre HBO Max v severských krajinách a v strednej Európe. Tiež sme ukončili naše rozvojové aktivity na nojvších územiach Holandska a Turecka, ktoré sa začali v minulom roku,“ uviedla HBO Max vo vyhlásení pre Variety.

Zmeny sa dotknúť aj slovenského diváka, pre portál zive.sk to potvrdila zástupkyňa HBO. Pravdepodobne sa nedočkáme slovenského seriálu, ktorý niesol pracovný názov Víťaz, uvádza portál zive.sk.

Ukončenie výroby sa rovnako dotkne napr. titulov Lust (Švédsko) a Kamikaze (Dánsko) a navyše ich HBO Max odstráni zo svojej ponuky. Rovnako má postupovať aj v prípade titulu The Informant (Maďarsko). Podľa informácií serveru Aktuálně.cz zmizla z ponuky českého obsahu miniséria Bez vedomia a aj tohtoročná jarná novinka Spolu & hladní od Lukáša Hejlíka a jeho dcéry Kláry.

V stanovisku HBO ale dodáva, že „záväzok voči týmto krajinám sa nemení". Lokálnu tvorbu chce v dotknutých krajinách rozvíjať pre lineárne siete Warner Bros Discovery, v týchto regiónoch chce lokálny obsah nakupovať a využiť ho pre svoje streamovacie služby. Projekty, na ktorých sa pracuje, budú pravdepodobne predané iným sieťam alebo platformám. V európskych aktivitách HBO Max sa navyše podľa Variety očakáva prepúšťanie, uvádza tiež Mediaguru.cz

Fúzia amerických spoločností WarnerMedia a Discovery bola zavŕšená tento rok v apríli. Pod jednou strechou sa tak ocitli okrem iného streamovacie platené služby HBO Max, Discovery+ a CNN+. Posledná menovaná už bola ale ukončená.

Služba Discovery+ mala na slovenský trh vstúpiť v priebehu tohto roku. HBO Max sa z pôvodnej HBO Go vyvinula tento rok v marci. V akej podobe sa teraz zlúčené služby HBO Max a Discovery+ na trhu objavia, zatiaľ nie je jasné. Medzitým vstúpila na trh platených streamovacích služieb aj Disney+.


 
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 07:18