StoryEditor

Týždeň sociálnych médií: YouTube testuje miznúce príspevky, TikTok spúšťa marketingové vzdelávanie pre firmy a Facebook vylepšuje moderovanie živého vysielania

11.07.2022, 10:45

Tento týždeň ovládol Muskov úskok od kúpi Twitteru, ale novinky prinášajú aj iné sociálne siete.

Elon Musk sa oficiálne snaží ukončiť dohodu o prevzatí Twitteru

Elon Musk oficiálne podal návrh na ukončenie prevzatia Twitteru v hodnote 44 miliárd dolárov na základe toho, že Twitter neposkytol presné informácie o počte falošných účtov na svojej platforme.

V liste podanom v mene Muska a jeho investičných partnerov v Morgan Stanley sa Musk snaží zrušiť akvizíciu z dôvodu „závažného porušenia viacerých ustanovení“ pôvodnej zmluvy o zlúčení.

Muskov tím tvrdí, že napriek opakovaným žiadostiam o kvalifikačné informácie im Twitter neposkytol údaje potrebné na presné a pravdivé posúdenie počtu falošných účtov na svojej platforme.

"Twitter niekedy ignoroval žiadosti pána Muska, niekedy ich odmietol z dôvodov, ktoré sa zdajú byť neopodstatnené, a niekedy tvrdil, že vyhovel, pričom poskytol pánovi Muskovi neúplné alebo nepoužiteľné informácie," tvrdí Muskov tím.

Keďže Twitter nevyhovel týmto požiadavkám v primeranom časovom období, je to podľa Muskovho tímu porušením podmienok dohody, a preto je to dostatočný dôvod na zrušenie dohody.

Zdá sa teda, že prichádza patová situácia a Musk teraz robí krok, ktorý mnohí očakávali. Myslíte si, že prinúti tým Twitter reagovať a poskytnúť podrobné vysvetlenie?

YouTube testuje miznúce príspevky komunity a rozširuje prístup k darom za členstvo

YouTube spúšťa nový experiment, ktorý...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 00:00