FILE PHOTO: A smartphone and a headset are seen in front of a screen projection of Spotify logo, in this picture illustration taken April 1, 2018. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File PhotoREUTERS
StoryEditor

Video podcasty sa zdajú byť čoraz reálnejšie. Spotify ich povolil na európskych trhoch

12.07.2022, 16:49
Autor:
redred

Vôbec prvýkrát ich umožnil pre trhy, ktorých úradný jazyk je iný ako angličtina.

Spotify to s video podcastami myslí vážne. Po tom, ako túto podcastovú novinku umožnil na americkom, kanadskom, novozélandskom, austrálskom a britskom trhu (teda na trhoch hovoriacich po anglicky), rozhodol sa umožniť video podcast aj pre ďalšie trhy, bližšie k nám.

Nielen vypočuť ale aj vidieť podcast budú môcť po novom všetci tí, ktorí majú založený účet na Spotify v Nemecku, Taliansku, Španielsku, Francúzsku, Brazílii či v Mexiku. Ak by sme sa chceli medzi nich zaradiť aj my, pravdepodobne by sme museli preukázať, že máme veľkú skupinu tvorcov podcastov a tiež chuť byť otvorení novým technológiám a možnostiam vo vysielaní. Práve to boli kritériá, na základe ktorých zástupcovia Spotify vybrali dané trhy pre spustenie video podcastov.

S video podcastami začala spoločnosť experimentovať už v roku 2020, keď ich o rok na to umožnila vyskúšať vybranej skupine tvorcov, píše portál Techcrunch, ktorý o novinke informuje.

Spotify sľubuje aj možnosť nahrať video z inej platformy, napríklad tak, ako sme doteraz boli zvyknutí pozrieť si video podcast z Youtube. Užívatelia môžu prepínať medzi klasickým zvukovým podcastom, video podcastom, alebo sa rozhodnúť iba pre jeden z nich.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 13:16