Facebook testuje novinku - päť profilov pod jedným hlavným
StoryEditor

Facebook pripravuje novinku. Možnosť vytvoriť päť profilov s vlastnou fotkou a prezývkou

15.07.2022, 10:36
Autor:
redred

Aj keď to tak nevyzerá, chce tak bojovať proti skrytej identite a ľahšie penalizovať nenávistné správanie.

Facebook prichádza so zmenou – užívateľom chce umožniť mať viacero profilov. Každý profil môže užívateľ použiť na iný účel, napríklad v tematickej skupine či v skupine svojej rodiny. Novinka ešte nie je dostupná a spoločnosť Meta ju zatiaľ iba testuje.

Ak sa novinka uchytí, budeme si môcť vytvoriť až päť profilov, každý so samostatnou profilovou fotografiou. Každý dodatočný profil, ako ho Facebook vo svojich vyjadreniach nazýva, bude môcť niesť vlastné meno, tzv. nickname. Ak vám to znie ako ďalšia príležitosť na skrytú identitu a že sa týmto krokom Facebook odkláňa od transparentnosti, je to presne opačne.

Pre portál Techrunch, ktorý o potenciálnej zmene informuje, hovorca spoločnosti prizvukuje, že každý, kto bude používať platformu Facebooku, sa musí podriadiť jej pravidlám. Platí to aj v prípade piatich profilov a rozdielnych mien pre každý z nich. Ak Facebook zaznamená napríklad na jednom z dodatočných profilov násilné vyjadrenia (ktoré nie sú v súlade s Facebook pravidlami komunikácie), bude penalizovať váš celý účet zahrňujúci všetky profily. Váš hlavný profil musí reprezentovať vaše pravé meno a identitu tak ako doteraz.

Práve tento krok vníma Facebook ako jeden z ďalších, vďaka ktorým bude môcť mať kontrolu nad nenávistnou rétorikou užívateľov. Užívatelia sa tak nebudú skrývať pod falošnými troll profilmi.

Výsledkom teda bude, že budeme môcť mať vlastnú profilovú fotku s vlastným odlišným meno v obľúbenej skupine kuchárov, pričom stále využívať svoj hlavný profil v ostatných bežných príspevkoch.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 02:48