StoryEditor

Týždeň sociálnych médií: Meta vyvíja nový systém AI, TikTok vylepšuje merania vplyvu na značku, Google sprístupňuje firmám kreatívne štúdio a Instagram im pomáha vyhľadať správnych influencerov

19.07.2022, 12:52

Sociálne siete sa snažia stále vylepšovať svoje funkcie, čoraz viac skloňujú sféru Metaverse.

Meta vyvíja nový systém AI na vizuálne interpretácie textových a skicových výziev

Prostredníctvom nového systému Meta „Make-A-Scene“ by sme mohli čoskoro dosiahnúť nový spôsob, ako experimentovať s interpretáciou umelej inteligencie. Systém používa textové výzvy, ako aj vstupné kresby na vytvorenie úplne nových vizuálnych interpretácií.

Predchádzajúce systémy AI na generovanie obrázkov zvyčajne používali ako vstup textové popisy, ale výsledky bolo ťažké predvídať a výsledný obrázok nemusel presne odrážať to, čo ste si predstavovali.

Make a Scene sa to snaží vyriešiť tým, že poskytuje viac ovládacích prvkov, ktoré vám pomôžu riadiť váš výstup – takže je to ako Dall-E, ale z pohľadu Meta aspoň o niečo vylepšený.

image

Meta vyvíja nový systém AI na vizuálne interpretácie textových a skicových výziev.

Takéto experimenty presne poukazujú na to, ako ďaleko sa dostali počítačové systémy pri interpretácii rôznych vstupov a do akej miery môžu siete umelej inteligencie pochopiť, ako komunikujeme a čo vizuálne očakávame.

Nakoniec to pomôže procesom strojového učenia naučiť sa a pochopiť viac to, ako ľudia vidia svet. Čo môže znieť trochu strašidelne, ale v konečnom dôsledku to pomôže poháňať celý rad funkčných aplikácií, ako sú automatizované autá, nástroje na uľahčenie prístupu, vylepšené AR a VR a ďalšie.

Vo svojom počiatočnom testovaní umožnila Meta rôznym umelcom prístup k svojej Make-A-Scene, aby zistili, čo s ňou môžu robiť. Aplikácia Make-A-Scene zatiaľ nie je dostupná pre verejnosť, ale viac technických informácií o projekte nájdete tu.

Na Facebooku si môžete nastaviť rôzne profily naviazané na hlavný účet

Pre mnohých Facebook v poslednom čase stratil svoju príťažlivosť. Čiastočným dôvodom je to, že sú na ňom všetci – vrátane rodičov, starých rodičov, dávno stratených priateľov zo školy atď. Keď tam každý píše o iných veciach, môže to pôsobiť menej osobne, čo môže používateľom brániť v zdieľaní ich veci a radšej tak využijú iné aplikácie....

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 14:59