StoryEditor

Pán prsteňov, House of dragon, Príbeh služobníčky a ďalšie novinky. Streamovacie služby odštartujú na jeseň silné seriálové trháky

28.07.2022, 12:18

Streamovacie spoločnosti zo 14 očakávaných seriálových hitov prinesú až 11 úplných úplných noviniek.

Paper girl

image

Fantasy žáner a tínedžeri, zajme táto novinka rovnako ako Stranger Things?

Fantasy/Mysteriózne/sci-fi

Dátum uvedenia: 28.07.2022

Kde seriál nájdete: Amazon – Prime video

Paper Girls je sci-fi dráma inšpirovaná rovnomenným komiksom, ktorý napísal Brian K. Vaughan a ilustroval Cliff Chiang. Seriál sleduje príbeh štyroch 12-ročných doručovateliek novín odohrávajúci sa v Stony Stream, fiktívnom predmestí Clevelandu v Ohio. Keď v roku 1988 ráno po Halloweene roznášajú papiere, mesto zasiahne invázia záhadnej sily z budúcnosti. Dievčatá sa nechtiac dostanú do konfliktu medzi dvoma bojujúcimi frakciami cestovateľov v čase. Tí ich pošlú na dobrodružstvo v čase, ktoré zachráni svet. Pri cestovaní medzi prítomnosťou, minulosťou a budúcnosťou sa stretávajú s budúcimi verziami seba samých a musia sa rozhodnúť prijať alebo odmietnuť svoj osud. Dievčatá sa budú snažiť nájsť cestu späť do minulosti a zároveň zachrániť svet.

Hrajú: Camryn Jones, Riley Lai Nelet, Sofia Rosinsky, Fina Strazza, Ali Wong, Adina Porter

 

Surface 

image

Traumatické zranenie hlavy spôsobí Sophie extrémnu stratu pamäti.

Dráma

Dátum uvedenia: 29.07.2022

Kde seriál nájdete: Apple TV

Traumatické zranenie hlavy spôsobí Sophie extrémnu stratu pamäti. Vo svojej snahe poskladať kúsky svojho života späť – s pomocou svojho manžela a priateľov – sa Sophie začne pýtať na pravdu, ktorá stojí za jej dokonalým životom.

Hrajú: Gugu Mbatha-Raw, Oliver Jackson-Cohen, Stephan James, Ari Graynor, François Arnaud, Marianne Jean-Baptiste, Millie Brady

https://youtu.be/dH3yylTyB8M

 

Industry 

image

Koho zaujala prvá séria, môže sa pripraviť na nové záplatky.

Dráma

Dátum uvedenia: 01.08.2022

Kde seriál nájdete:  HBO

V drsnom svete medzinárodných financií skupina mladých absolventov súťaží o obmedzený počet stálych pozícií v špičkovej investičnej banke v Londýne. Hranice medzi kolegom, priateľom, milencom a nepriateľom sa čoskoro stierajú, keď sa ponoria do firemnej kultúry definovanej rovnako sexom, drogami a egom, ako aj obchodmi a dividendami. Prvú sériu uviedli pred dvoma rokmi a teraz sa môžete tešiť na jej pokračovanie v druhej sérii.

Hrajú: Myha‘la Herrold, Marisa Abela, Harry Lawtey, David Jonsson, Charlotte Callaghan, Nabhaan Rizwan, Conor MacNeill

https://youtu.be/qkBKq2O2d5g

 

Sandman 

image

Fantasy dramatický televízny seriál založený na komikse z rokov 1989.

Fantasy

Dátum uvedenia: 05.08.2022

Kde seriál nájdete: Netflix

The Sandman je americký fantasy dramatický televízny seriál založený na komikse z rokov 1989 – 1996, ktorý napísal Neil Gaiman a ktorý vydal DC Comics. Séria bola vyvinutá Gaimanom, Davidom S. Goyerom a Allanom Heinbergom. Rovnako ako komiks, aj The Sandman rozpráva príbeh Dreama, titulárneho Sandmana. V roku 1916 je Morpheus, kráľ snov a jeden zo siedmich Nekonečných, zajatý v okultnom rituále. Po 105 rokoch držania v zajatí Morpheus uteká a vydáva sa obnoviť poriadok vo svojom kráľovstve Snov, ktoré v jeho neprítomnosti upadlo do chaosu.

Hrajú: Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Vivienne Acheampong, Charles Dance, Boyd Holbrook, Asim Chaudhry, Sanjeev Bhaskar

 

Five Days at Memorial 

image

Fanúšikovia lekárskych seriálov zbystrite pozornosť.

Dráma

Dátum vydania: 12.08.2022

Kde seriál nájdete: Apple TV

Fanúšikovia lekárskych seriálov zbystrite pozornosť. Five Days at Memorial je americká lekárska dramatická televízna miniséria založená na knihe z roku 2013 Five Days at Memorial: Life and Death in a Storm-Ravaged Hospital od Sheri Fink. Miniséria zobrazuje ťažkosti, ktorým čelí nemocnica v New Orleans po tom, čo hurikán Katrina dopadol na mesto. Seriál vznikol na základe skutočných udalostí. Keď záplavy stúpli, elektrina vypadla a teplo prudko stúpalo, vyčerpaní opatrovatelia v nemocnici v New Orleans boli nútení urobiť hlboké, srdcervúce rozhodnutia.

Hrajú: Vera Farmiga, Cherry Jones, Cornelius Smith Jr., Robert Pine, Adepero Oduye, Julie Ann Emery, Michael Gaston

 

She-Hulk: Attorney at Law 

image

Marvel a Disney+ prináša Hulka v ženskom vydaní.

Fantasy

Dútum uvedenia: 17.08.2022

Kde seriál nájdete: Disney+

She-Hulk: Attorney at Law sleduje príbeh Jennifer Waltersovej, esternice Brucea Bannera. Slobodná 30-ročná právnička, ktorá sa špecializuje na nadľudsky orientované právne prípady, nadobudne vlastnosti podobné Hulkovi a stane sa tak rovnako utajenou zelenou supersilnou hrdinkou. "She-Hulk" privíta v sérii množstvo postáv z Marvelu, vrátane aj samotného Hulka, ktorého hrá Mark Ruffalo, a Abomination, ktorého hrá Tim Roth. Tento americký televízny seriál je inšpirovaný rovnomennou postavou z komiksov vydavateľstva Marvel Comics a prvá séria bude mať 9 epizód.

Hrajú: Tatiana Maslany, Mark Ruffalo, Tim Roth, Renée Elise Goldsberry, Ginger Gonzaga, Jameela Jamil, Josh Segarra

 

House of dragon 

image

Fanúšikovia Game of Thrones pozor, prichádza novinka z rovnakého pera.

Fantasy

Dátum vydania: 21.08.2022

Kde seriál nájdete: HBO

Milovníci megaúspešného seriálu Game of Thrones sa dočkali. Prequelová séria približuje dynastiu Targaryenov na absolútnom vrchole svojej moci s viac ako 15 drakmi. V prípade Targaryenov sa ich pomalý pád začína takmer 193 rokov pred udalosťami z Game of Thrones, keď kráľ Viserys Targaryen porušil storočnú tradíciu tým, že svoju dcéru pomenoval Rhaenyra dedičkou Železného trónu. Ale keď Viserys neskôr splodí syna, súd je šokovaný, keď si Rhaenyra udrží svoj status jeho dedičky a semienka rozdelenia rozsievajú trenie v celej ríši. Ak sa autori snažili zostať verní scenáru seriálu Game of Thrones, tak sa môžeme tešiť na zákulisné ťahy, zrady ale aj vernosti.

Hrajú: Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D‘Arcy, Rhys Ifans, Matt Smith, Emily Carey, Milly Alcock

 

Mike 

image

Miniséria približuje život legendárneho boxera.

Dráma

Dátum vydania: 25.08.2022

Kde seriál nájdete: Hulu

Séria bude skúmať divoký, tragický a kontroverzný život a kariéru šampióna ťažkej váhy a jedného z najpolarizujúcejších osobností športovej kultúry Mikea Tysona.

Hrajú: Russell Hornsby, Laura Harrier, Trevante Rhodes

 

See 

image

Jason Momoa vo svete kde vírus zdecimoval ľudstvo a tí, ktorí prežili, zostali slepí.

Sci-fi

Dátum vydannia: 26.08. 2022

Kde seriál nájdete: Apple TV

Vírus zdecimoval ľudstvo. Tí, ktorí prežili, zostali slepí. O stáročia neskôr, keď sa narodia dvojčatá s mýtickou schopnosťou vidieť, ich otec musí chrániť svoj kmeň pred ohrozenou kráľovnou.

Hrajú: Jason Momoa, Sylvia Hoeks, Alfre Woodard, Hera Hilmar, Christian Camargo, Archie Madekwe

 

Andor 

image

Pôjde o o prequel k filmu Rogue One: Star Wars Story.

Sci-fi

Dátum vydania: 31.08.2021

Kde seriál nájdete: Disney+

Ide o prequel k filmu Rogue One: Star Wars Story (2016), ktorý sleduje postavu Cassiana Andora päť rokov pred udalosťami filmu. V nebezpečnej ére sa Cassian Andor vydáva na cestu, ktorá ho má premeniť na rebelského hrdinu. Natáčanie prebiehalo v londýnskych štúdiách Pinewood a v ďalších Anglicku a Škótsku. Pripravených 12 epizód, pričom natáčanie druhej série začne na jeseň.

Hrajú: Diego Luna, Alan Tudyk, Stellan Skarsgard, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Kyle Soller

 

The Lord of Rings: Rings of power/ Pán prsteňov: Prstene moci 

image

Fanúšikovia Pána prsteňov sa na seriál nevedia dočkať.

Fantasy

Dátum vydania: 02.09.2022

Kde seriál nájdete: Amazon – prime video

Jeden z najočakávanejších seriálov tohto roku, prenesie príbehy z populárnych kníh a fimového plátna. Streamovacia spoločnosť Amazon TV si od projektu, ktorý  má milióny fanúšikov na svete, sľubuje naozaj veľa a do nakrúcania seriálu investovala rekordnú miliardu dolárov. Tvorcovia plánujú príbehy zo Stredozeme rozobrať naozaj do detailov a chcú postupne priniesť niekoľko sérií. Dej seriálu vezme divákov opäť do Stredozeme a jej Druhého veku, teda tisícky rokov pred udalosti zo série rovnomenných filmov, teda počas 3441-ročného obdobia známeho ako Vek Númenor alebo Druhý vek a rozpovedia príbeh 20 Prsteňov moci.

Hrajú: Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Ian Blackburn, Anthony Crum, Maxine Cunliffe, Will Fletcher

 

The Handmaid´s Tale/Príbeh služobníčky 

image

Piata séria začne tam kde skončila štvrtá sezóna - vraždou veliteľa Freda Waterforda.

Dráma

Dátum vydania: 14.09.2022

Kde seriál nájdete: Hulu

Televízna adaptácia románu Margaret Atwoodovej už priniesli v štyroch sériách a najnovšie pribudne ďalšia. Seriál odhaľuje príbeh ženy odohrávajúci sa v dystopickej budúcnosti, ktorá je nútená žiť ako konkubína pod fundamentalistickou teokratickou diktatúrou. Posledné plodné ženy sú zotročené a slúžia ako sexuálna nevoľnica zhýralej americkej smotánky. Príbeh piatej séria bude pokračovať od finále štvrtej sezóny. Štvrtá sezóna sa skončila veľmi dramaticky, keď June a ďalší preživší ubili veliteľa Freda Waterforda na smrť v lese, čo bude mať vážne následky.

Hrajú: Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Joseph Fiennes, Max Minghella, Samira Wiley, Alexis Bledel, O.T. Fagbenle

 

Midnight Club /Polnočný klub 

image

Osem členov sa stretáva každú noc o polnoci, aby rozprávali zlovestné príbehy a hľadali nadprirodzeno.

Fantasy/horor

Dátum vydania: 7. 10. 2022

Kde seriál nájdete: Netflix

V kaštieli s tajomnou históriou sa 8 členov Midnight Club stretáva každú noc o polnoci, aby rozprávali zlovestné príbehy – a hľadali znaky nadprirodzena spoza hraníc.

Adia, Igby Rigney, Ruth Codd, William Chris Sumpter, Aya Furukawa, Annarah Cymone, Sauriyan Sapkota

 

Willow 

image

Seriál nás zavedie do Eborsisk - začarovanej ríše kráľovien víl a dvojhlavých príšer.

Fantasy

Dátum vydania: 30. 11. 2022

Kde seriál nájdete: Disney+

Roky po udalostiach z pôvodného filmu „Willow“ táto séria uvádza úplne nové postavy do začarovanej ríše kráľovien víl a dvojhlavých príšer Eborsisk a víta späť svojho menovca, hrdinu Willow Ufgood.

Hrajú: Warwick Davis, Dempsey Bryk, Ellie Bamber, Ruby Cruz, Erin Kellyman, Tony Revolori, Amer Chadha-Patel

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 04:35