Čo si môžete ísť pozrieť v auguste do kín?
StoryEditor

Augustová kinohity: Tešiť sa môžete na nový film s Bradom Pittom, pokračovanie love story After aj hororu Sirota, deti potešia dva animáky

11.08.2022, 12:52

Pozrite si 12 filmových premiér tohto mesiaca.

Bullet Train (2022)

image

Brad Pitt je na čele skupiny nájomných vrahov na nezastaviteľnej nonstop jazdy naprieč Japonskom.

Thriler

Krajina: USA/Japonsko

Dĺžka filmu: 152 min

Réžia:David Leitch

Hrajú: Brad Pitt, Joey King, Andrew Koji, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Zazie Beetz, Masi Oka, Michael Shannon, Logan Lerman

Slovenská premiéra:4.8.2022

Itafilm

Brad Pitt je na čele skupiny nájomných vrahov s najrôznejšími schopnosťami a kreatívnymi spôsobmi ako pripraviť jeden druhého o život. Ich jednotlivé úlohy sú prepojené, no zároveň dýchajú jeden druhému na krk. A to všetko na pozadí nezastaviteľnej nonstop jazdy naprieč Japonskom.

 

Arthur: Prekliatie/Arthur, malédiction (2022)

image

Z detského sna sa čoskoro stává hrozná nočná mora.

Horor

Krajina: Francúzsko

Dĺžka: 87 min

Réžia: Barthélémy Grossmann

Hrajú: Mathieu Berger, Lola Andreoni, Ludovic Berthillot, Yann Mendy, Marceau Ebersolt, Jade Pedri, Thalia Besson, Vadim Agid, Mikaël Halimi

Slovenská premiéra: 4.8.2022

Magic Box

Alex je už od detstva fanúšik filmu Arthur a Minimojovia. Na svoje 18 narodeniny ho jeho najlepší priatelia prekvapia a vezmú do domu, kde sa film točil. Nikto z nich netuší, že ide o zlovestnú a smrteľnú pasť. Z detského sna sa čoskoro stává hrozná nočná mora.

 

Párty Hárder: Summer Massacre (2022)

image

Zo svojho príšerného žúru sa už trochu oklepali a v lete vyrazia na „Ibizu východu“.

Komédia

Krajina: ČR

Dĺžka: 100 min

Réžia:Martin Pohl

Hrajú: Daniel Žáček, Jiří Bohatý, Adam Ernest, Kostas Zerdaloglu, Radim Neuvirt, Václav Žáček, Vojtěch Vodochodský, Petr Reif, Martin Kocián

Slovenská premiéra: 4.8.2022

Bontonfilm

Ďalšia najstrašnejšia párty v histórii filmu. Režisér Martin Pohl, známy ako kontroverzný raper Řezník či ako autor obľúbených Martyho frkov (drsných kreslených vtipov, ktoré vyšli aj v knižnej podobe), natočil pokračovanie svojej dnes už kultovej a extrémne nekorektnej komédie Párty Hárd. V slovenských kinách tento rok pravdepodobne nič šialenejšie neuvidíte.

V novej komédii sa vráti partia kamarátov z prvého dielu. Zo svojho príšerného žúru sa už trochu oklepali a v lete vyrazia na „Ibizu východu“ – k jazeru Macháč, ktoré je legendárnym miestom plným párty, muziky a neviazaného sexu. Na brigáde sa snažia zarobiť si peniaze na zlatý klinec leta – na festival  Summer Massacre, od ktorého si sľubujú životný zážitok a pochopiteľne aj prázdninovú súlož. Užijú si leto alebo zlyhajú na plnej čiare a bude na nich čakať akurát tak poníženie, nedobrovoľný celibát či dokonca srbské milície?

 

Tigre/Tigers (2020)

image

Skutočný príbeh tínedžerského futbalového talentu Martina Bengtssona.

Biografický/Dráma/Šport

Krajina: Švédsko/Taliansko/Dánsko

Dĺžka: 116 min

Réžia:Ronnie Sandahl

Hrajú: Erik Enge, Alfred Enoch, Liv Mjönes, Frida Gustavsson, Johannes Bah Kuhnke, Henrik Rafaelsen, Maurizio Lombardi, Antonio Giancarlo Zavatteri

Slovenská premiéra: 4.8.2022

Film Europe

Skutočný príbeh tínedžerského futbalového talentu Martina Bengtssona a jeho cesty na život a na smrť moderným futbalovým priemyslom, kde má všetko a každý svoju cen(ovk)u. Martin je jedným z najväčších futbalových talentov, aké kedy Švédsko videlo. V šestnástich sa mu splnil životný sen, keď ho kúpil jeden z najprestížnejších talianskych klubov. Martin za to však platí veľkú cenu v podobe obety, oddanosti, tlaku a najmä samoty. Začína si klásť otázku, či je to skutočne život, po ktorom túžil. Film TIGERS je jazdou na horskej dráhe na život a na smrť svetom moderného futbalového priemyslu.

 

Beštia/Beast (2022)

image

V Afrike zisti Nate s dcérami na vlastnej koži, čo dokáže lev v snahe ochrániť svoje územie.

Žáner: Dobrodružný/Dráma/Horor

Krajina: USA

Dĺžka: 93 min

Réžia:Baltasar Kormákur

Hrajú: Idris Elba, Sharlto Copley, Iyana Halley, Leah Jeffries, Mel Jarnson

Slovenská premiéra: 11.8.2022

CinemArt

Kto by nechcel stráviť dovolenku na Safari? Skvelý nápad, ktorý však môže byť zároveň váš posledný. Stačí, ak vám cestu skríži rozzúrený lev. Doktor Nate Daniels (Idris Elba) zobral svoje dve dospievajúce dcéry na výlet do Južnej Afriky, kde sa zoznámil s ich matkou, ktorá nedávno zomrela. Dúfa, že výlet do divočiny im pomôže aspoň čiastočne zahojiť túto čerstvú ranu. Na výlet do buše si vyberú najlepšieho sprievodcu, rodinného priateľa a zoológa, ktorý pozná každú skalu v tejto oblasti. Spočiatku sa cesta javí ako sen každého milovníka divokej prírody. Nálada sa zmení, keď v domorodej dedine uvidia čerstvé následky besnenia dravca s hrivou. Po bolestivom stretnutí s pytliakmi si mohutný lev vzal do hlavy, že človek je jeho najväčší nepriateľ, a Nate s jeho dcérami to čoskoro zistia na vlastnej koži. V snahe ochrániť svoje územie a udržať si pozíciu pána tvorstva urobí táto šelma všetko, aby votrelcov zo svojho sveta vyhnala. Civilizovaný lekár s dvoma dospievajúcimi dievčatami proti nemu nemá šancu.

 

Princezná rebelka/Pil (2021)

image

Animované dobrodružstvo netradičnej rozprávkovej hrdinky zo stredoveku.

Žáner::Animovaný/Dobrodružný/Fantasy

Kranina: Francúzsko

Dĺzka: 89 min

Réžia:Julien Fournet

Slovenská premiéra: 11.8.2022

Bontonfilm

Nevolajte ju princezná! Animované dobrodružstvo netradičnej rozprávkovej hrdinky zo stredoveku. Malá sirota Mia žije spolu so svojimi tromi lasičkami na ulici. Živí sa tým, že chodí kradnúť jedlo na hrad zlovestného regenta Tristana, ktorý si uzurpuje trón. Jedného dňa sa jej podarí preľstiť stráže tak, že si oblečie princeznovské šaty. Tým sa začína jej bláznivá výprava za záchranou následníka trónu Rolanda, ktorý sa stal obeťou kúzla a premenil sa na… mačkokohúta. Na obidvoch čaká neuveriteľné dobrodružstvo, ktoré prevráti celé kráľovstvo naruby a naučí Miu, že šľachetnosť sa môže nachádzať v každom z nás.

 

Sirota: Prvá vražda/ Orphan: First Kill (2022)

image

Príbeh démonického dievčaťa Esther z hororu Sirota má novú kapitolu.

Žáner: Krimi/Dráma/Horor

Krajina: USA

Dĺžka: 90 min

Réžia:William Brent Bell

Hrajú: Isabelle Fuhrman, Julia Stiles, Rossif Sutherland, Hiro Kanagawa, Jade Michael, Stephanie Sy, Lauren Cochrane, Erik Athavale

Slovenská premiéra: 11.8.2022

Bontonfilm

Prequel k oceňovanému hororu Sirota (v origináli Orphan) z roku 2009. V ňom sa krvavým a šokujúcim spôsobom ukázalo, že malé, nevinné dievčatko Esther je v skutočnosti šialená a zlá dospelá žena v tele dieťaťa. Snímka Sirota: Prvá vražda zachytáva udalosti, ktoré príbehu z prvého filmu predchádzali. Esther si nájde svoju úplne prvú rodinu a ako psychopatická vrahyňa prvýkrát zažije, aké to je niekoho zabiť. V hlavnej úlohe sa vracia predstaviteľka Esther z predchádzajúceho filmu, Isabelle Fuhrman, ktorá nájde dokonalú protivníčku v Julii Stilesovej.

Príbeh démonického dievčaťa Esther z hororu Sirota má novú kapitolu. Psychicky narušená žena Leena Klammer je pre dobro sveta zatvorená v ústave pre duševne chorých pacientov niekde v Estónsku. Mimoriadne inteligentná, promiskuitná Leena je zlo v ľudskej podobe, má množstvo psychických porúch a vo svojich tridsiatich rokoch vyzerá ako dieťa. Jedného dňa sa jej brilantným spôsobom podarí z blázinca utiecť a rozhodne sa naplniť svoj rovnako dokonalý plán. Odchádza do Ameriky, kde sa vydáva za stratené dieťa Esther z bohatej rodiny. Jej zmanipulovaný a spokojný život malého dievčaťa sa však nečakane zvrtne. Esther sa následne dostáva do nervydrásajúceho súboja so svojou novou matkou, ktorá je pripravená urobiť čokoľvek, aby svoju rodinu ochránila pred vražedným dieťaťom.

 

Jan Koller: Příběh obyčejného kluka (2022)

image

Príbeh Jána Kollera nie je len príbehom človeka, ktorý to nevzdal, aj keď mu nikto neveril.

Žáner: Dokumentárny

Krajina: ČR

Dĺžka: 111 min

Réžia: Petr Vetrovsky

Hrajú: Jan Koller, Zuzana Sophia Petzold, Petr Koller st., Petr Koller, Kateřina Kollerová, Hedvika Kollerová, Pavel Nedvěd, Tomáš Rosický

Slovenská premiéra: 18.8.2022

Continental-film

Príbeh Jána Kollera sa radí medzi svetový unikát. Veľa prestížnych zahraničných platforiem sa mu v minulosti venovalo a zhodli sa na tom, že story "Českého Honzu" je skutočnou rozprávkou, ktorá je asi už navždy nenapodobiteľná. Sympatický obor totiž celé detstvo, mladosť a začiatok plnoletosti nastupoval za amatérske kluby na dedinskej úrovni. Príbeh Honzu Kollera nie je len príbehom človeka, ktorý to nevzdal, aj keď mu nikto neveril. Je to tiež príbeh pre každého chlapca, ktorý dnes hrá na dedine futbal. Príbeh o tom, že rozprávky sa dejú a vždy musí byť motivácia ísť ďalej.

 

Nie, nie/Nope (2022)

image

Bolo to UFO? Alebo existuje racionálnejšie vysvetlenie?

Žáner: Horor/Mysteriózny/Sci-Fi

Krajina: USA

Dĺžka: 135 min

Réžia:Jordan Peele

Hrajú: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Michael Wincott, Barbie Ferreira, Terry Notary, Brandon Perea, Jennifer Lafleur

Slovenská premiéra: 18.8.2022

CinemArt

Malá konská farma uprostred kalifornskej púšte a v nej dvaja súrodenci, zažívajú veci, nad ktorými by ste len neveriacky krútili hlavami a hovorili „Nie, nie“. Majster hororových prekvapení a držiteľ Oscara za film Uteč, Jordan Peele natočil ďalší film, ktorý vás určite prekvapí, šokuje a vydesí.

Tento deň by bol ako každý iný, keby sa na oblohe neobjavilo “niečo”, čo zabilo otca súrodencov Haywoodovcov. Bolo to UFO? Alebo existuje racionálnejšie vysvetlenie? Nikto nič nevie. Isté je len to, že to, čo sa deje okolo malej konskej farmy, kde žijú OJ (Daniel Kaluuya) a Emerald (Keke Palmer), je čoraz znepokojujúcejšie a naberá to na obrátkach. Zatiaľ čo oči senzácie chtivých  amatérskych ufológov a záhadológov sa upierajú k oblohe v snahe zachytiť aspoň na chvíľu kúsok lietajúceho taniera, oči Haywoodovcov sa upierajú k zemi. Nemôžu predsa uniesť toho, kto sa na nich nepozerá. Alebo toto pravidlo neplatí?

 

Vitaj doma, Brate! (2022)

image

Slnko rozpaľuje horúcu srbskú planinu a slovenská rozbuška s balkánskym temperamentom o chvíľu zbĺkne.

Žáner: Komédia

Krajina: Slovensko/ČR/Srbsko

Dĺžka: 104 min

Réžia: Peter Serge Butko

Hrajú: Róbert Jakab, Petra Polnišová, Anna Šišková, Vlado Černý, Martin Hofmann, Radoje Cupic, Miroslav Babiak

Slovenská premiéra:18.8.2022

Itafilm

Marína prichádza k rodičom do Báčskeho Petrovca, aby im predstavila svojho snúbenca, slávneho spisovateľa Zoliho. Zarytý abstinent a vegetarián to najskôr nemá v dedine preslávenej klobásou a pálenkou vôbec ľahké.  No len dovtedy, kým všetci uveria, že o nich Zoli napíše knihu a konečne sa preslávia po celom svete, ...takmer všetci! Maríninho otca Karola by malo tešiť dcérino šťastie, avšak príchodom Zoltána sa prebudí ťažoba tajomstva, ktoré malo zostať navždy skryté. Slnko rozpaľuje horúcu srbskú planinu a slovenská rozbuška s balkánskym temperamentom o chvíľu zbĺkne.

 

After: Puto/After Ever Happy (2022)

image

Štvrtý diel romantickej ságy After s názvom After: Puto sa začína tam, kde sa predchádzajúci film skončil.

Žáner: Dráma/Romantický

Krajina: USA

Dĺžka: 95 min

Réžia:Castille Landon

Hrajú: Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford, Louise Lombard, Kiana Madeira, Rob Estes, Carter Jenkins, Chance Perdomo, Jack Bandeira

Slovenská premiéra: 25.8.2022

Bontonfilm

Štvrtá kapitola filmového a knižného fenoménu After zavedie Tessu a Hardina na životnú križovatku, na ktorej sa každý z nich vydáva inou cestou. Mali si byť súdení, ale Hardinove nálady sú príliš nevyspytateľné a Tessa túži po svojom vlastnom šťastí. Obidvaja sa zmenili. Z plachej Tessy je dnes sebavedomá mladá žena a ani Hardin už nie je ten cynický, nemilosrdný chlapec, do ktorého sa kedysi zamilovala. Bude mať ich búrlivá, nespútaná a nekonečná láska z minulosti niekedy aj budúcnosť? Ich vzťah má teraz poslednú šancu...

Štvrtý diel romantickej ságy After s názvom After: Puto sa začína tam, kde sa predchádzajúci film skončil. V Londýne na svadbe Hardinovej mamy. Hardin sa nedokáže zmieriť so šokujúcim odhalením o svojom skutočnom otcovi. Začína sa prepadať do temnoty svojej duše a utápať v alkohole. Tessa sa vracia do Ameriky, kde ju postihne osobná tragédia. Vzápätí za ňou prichádza aj Hardin, aby jej poskytol oporu. Je však už príliš nevypočítateľný a boj s vlastnými démonmi ho pohltil natoľko, že situáciu len zhorší a ich krehký vzťah privedie až na pokraj konca. Tessa si uvedomuje, že napriek túžbe a láske, ktorú k Hardinovi cíti, prišiel čas, keď musí začať myslieť na seba, na svoje šťastie. Čas, keď si musí vybudovať vlastný život. Odchádza do New Yorku, aby začala odznova. Zlomený Hardin sa po čase rozhodne opäť o Tessu bojovať, ale možno už je príliš neskoro. Tessa dávno nie je nevinnou študentkou, uvedomuje si svoje životné možnosti a možno dokáže byť rovnako krutá ako kedysi Hardin. Pri každom spoločnom stretnutí je vášeň silnejšia ako oni dvaja a nedokážu jej odolať. Oplatí sa však o takúto lásku bojovať za každú cenu?

 

Labky v akcii/Paws of Fury: The Legend of Hank (2022)

image

Hank je malý pes, ktorý má veľký sen – stať sa samurajom.

Žáner: Animovaný/Akčný/Komédia

Krajina: Veľká Británia/Čína/Kanada/USA

Dĺžka: 97 min

Réžia:Mark Koetsier, Rob Minkoff, Chris Bailey

Slovenská premiéra: 25.8.2022

Forum Film Slovakia

Hank je malý pes, ktorý má veľký sen – stať sa samurajom. Vydá sa na cestu za známym majstrom do mesta Kakamucho, ktorého obyvatelia ho ale nevítajú s nadšením. Sú to totiž všetko mačky. V snahe aspoň trochu sa im zapáčiť, nechtiac sa stane súčasťou nekalej hry istého malého zloducha, ktorý má v pláne získať absolútnu moc nad svetom...teda zatiaľ aspoň Kakamuchom. Našťastie pre Hanka mu osud prihrá do cesty veľkého samuraja Jimba a malé divoké mačiatko Emiko, ktorí sa postavia na jeho stranu. Táto nesúrodá trojica sa dá dokopy, aby prekonali všetky prekážky, spoznali silu priateľstva a oslobodili svoje mesto.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 18:05