Lenka Vavrinčíková sa po materskej do Televíznych novín o 19tej nevráti. Nahradí ju Zuzana Čimová.
StoryEditor

Rošády s moderátormi Televíznych novín na Markíze

23.08.2022, 12:41
Autor:
michmich
  • Na obrazovky sa vracia Lenka Vavrinčíková. 
  • Popoludnie posilní Daniel Očenáš. 
  • Rovno do hlavnej spravodajskej relácie mieri Zuzana Čimová.  

 

Televízne noviny Markízy, ktoré si držia titul najsledovanejšieho televízneho spravodajstva na Slovensku, zažívajú jednu z najväčších rošád presunu moderátorov od začiatku ich vysielania.

Lenka Vavrinčíková, ktorá sa posledný rok kvôli materským povinnostiam vytratila z televíznych obrazoviek, sa rozhodla prijať ponuku moderovať časovo menej náročné poludňajšie Televízne noviny 12. „Po vyše roku sa na návrat do spravodajstva veľmi teším. Bude to pre mňa príjemné „odbehnutie si“ od mamičkovských povinností,“ vyjadrila sa Lenka.

image

Lenka Vavrinčíková

Teda moderátorka sa do hlavnej spravodajskej relácie Televíznych novín o 19:00 hod., z ktorých odchádza pred vyše rokom na materskú dovolenku, nevráti. Lenka Vavrinčíková tak doplní zostavu moderátorov poludňajších Televíznych novín v zložení Danica Nejedlá, Daniel Očenáš, Ivana Krejčová, Dominik Matulaj, Marek Gudiak a Ivana Miklánková.

Počas letného záskoku sa osvedčila

Počas letných mesiacov do moderátorského kresla večerných Televíznych novín zasadli aj Zuzana Čimová a Daniel Očenáš,

image

Daniel Očenáš

aby zastúpili kolegov, ktorí si v tom čase čerpali dovolenku. Od septembra sa Daniel Očenáš stane stálym moderátorom popoludňajších Prvých Televíznych novín o 17:00 hod., v ktorých sa bude v týždňových cykloch striedať s Danicou Nejedlou.

Okrem toho Zuzana Čimová rozšíri tím moderátorov hlavných večerných Televíznych novín o 19:00 hod., kde vytvorí moderátorskú dvojicu s Viktorom Vinczem. Rovnako aj Viktor Vincze už naďalej zostáva len na stoličke moderátora správ o 19:00 hod., keďže práve on bol jedným z moderátorov aj Prvých Televíznych novín o 17:00 hod.

image

Tri moderátorské dvojice Televíznych novín o 19tej.

Miesto Lenky Varinčíkovej sa diváci večerných Televíznych novín mohli doposiaľ stretávať aj s Danicou Nejedlou a Miriam Kalisovou. Po plnohodnotnom nástupe Zuzany Čimovej sa Danica Nejedlá od septembra vracia späť na stabilnú moderátorskú pozíciu v Prvých Televíznych novinách a Miriam Kalisová v Reflexe.

image

Zuzana Čimová

„Zuzke veľmi držím palce. Má všetky predpoklady na to, aby sa stala jednou z najlepších spravodajských moderátoriek na našom trhu. Lenka sa pomaly vracia z materskej, vítame ju na pozícii moderátorky Televíznych novín 12, našej kľúčovej dennej relácie. A Dano je už rokmi ostrieľaný pred kamerou, vždy inklinoval k domácemu a zahraničnému spravodajstvu. Teraz sa mu sen splnil. Verím, že ho táto nová rola bude napĺňať a rýchlo si získa priazeň u divákov popoludňajších Televíznych novín,“ okomentoval nastávajúce zmeny Henrich Krejča, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky skupiny Markíza.

Markíza prináša kontinuálne spravodajstvo od Ranných, cez popoludňajšie Prvé, až po hlavné večerné Televízne noviny. Jeho ponuku neustále rozširuje, dôkazom sú napríklad najnovšie poludňajšie Televízne noviny o 12-tej hodine a to má za dôsledok že televízia aj počet moderátorov správ rozširuje.

Redakcia spravodajstva pokrýva celoštátne, regionálne aj svetové témy, prostredníctvom spravodajských špeciálov tiež spracováva významné aktuálne udalosti na poli politického a spoločenského diania.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 06:53