StoryEditor

Analýza mesačnej sledovanosti: August zachránili Pán Profesor, film Oteckovia a Nemocnica

14.09.2022, 10:42
  • Prvá epizóda novej série Pána profesora dosiahla v komerčnej cieľovej skupine status najsledovanejšieho proramu celého mesiaca.
  • V univerzálnej cieľovej skupine najviac divákov prilákalo Najlepšie počasie na TV JOJ.
  • V prime time bola skupina Markíza jednotkou na trhu 26 augustových dní, 5 dní bola jednotkou skupina Joj.

Keby komerčné televízie neodštartovali jesennú sezónu už posledný augustový týždeň, tak by sa august v sledovanosti zapísal ako jeden z najslabších mesiacov tohto roka. Do prvej desiatky sa dostalo až šesť programov, ktoré odvysielali komerčné stanice práve posledný augustový týždeň.

A tri z týchto programov boli práve ťaháky štartujúcej jesennej štruktúry televíznych staníc. V rebríčku sledovanosti všetkých augustových programov sa na prvom mieste usadil práve prvý diel štvrtej série Pán Profesor, ktorého Markíze odvysielala 30 augusta.

Rovnaký deň vyslala do boja o divácku priazeň aj TV JOJ prvý diel novej sezóny seriálu Nemocnica. O deň neskôr, posledný augustový deň, zaradil televízny líder do vysielanie film Oteckovia, ktorým sa rozlúčil so svojím dlhodobým ťahúňom podvečerného vysielanie. Rozlúčkový film Oteckovia skončil v rebíčku na tretom a lekársky seriál na piatom mieste.

Poďme si ale augustovú sledovanosť rozobrať podrobnejšie.

Pán profesor líder u mladých

Úvodná epizóda Pána profesora dosiahla 30. augusta v komerčnej cieľovej skupine 12 až 54 ročných divákov status nie len najsledovanejšieho programu dňa, ale rovno celého mesiaca. Po započítaní trojdňovej oneskorenej sledovanosti si pripísala rating 8,8 percenta a trhový podiel 25,3 percenta.

Svojím výkonom tak prekonala aj hlavné spravodajské relácie všetkých televízií. Seriál s Tomášom Maštalírom, Gabrielou Marcinkovou a Romanom Luknárom v hlavných úlohách, ktorý aj vo svojej novej sezóne dáva opäť šancu zažiariť aj množstvu mladých hereckých talentov, pritiahol k obrazovkám celkovo ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 14:50