Streda patrila Extrémnym premenám, Nemocnica vo štvrtok excelovala.
StoryEditor

Extrémne premeny vyhrali v stredu, vo štvrtok excelovala Nemocnica

16.09.2022, 17:42
  • Nemocničný seriál TV Joj sa po dvoch týždňoch vlažných výkonov poriadne nadýchol a konkurencii utiekol.

  • Slovenskí diváci stále dokazujú, že o kriminálne seriály nemajú veľký záujem.

Slovenské Extrémne premeny - druhá šanca na život sa minulý týždeň vrátili na obrazovky po dvojročnej prestávke so štvrtou sériou s ratingom 6,6 percenta s podielom 25,9 percenta v komerčnej cieľovke (diváci vo veku 12 až 54 rokov). Tento týždeň sa im takýto pekný výkon síce nepodarilo zopakovať, ale aj tak nenašli mimo spravodajstva premožiteľa.

Tohtotýždňovú stredu zostali v komerčnom publiku stále najsledovanejším nespravodajským programom dňa, ale rating im klesol o 1,1 percentuálneho bodu. Program o chudnutí tak uhral rating 5,5 percenta, čo mu zabezpečilo 21,5 percentný podiel na trhu. V celkovom publiku (teda všetci diváci starí ako 12 rokov) oproti prvému dielu stratil medzitýždenne tridsaťpäťtisíc divákov, keď si ich tentoraz zaplo 287-tisíc.

Jediný program, zo všetkých relácií dňa, ktorý dokázal reality šou o chudnutí v stredu poraziť, bolo zo spravodajského bloku počasie Markízy. S ratingom 6,6 percenta si ukoristili trhový podiel 26,3 percenta. S univerzálnom publiku prilákala relácia o počasí ku obrazovkám 464 tisíc divákov.

TV Joj poslala do boja o diváka, proti Extrémnym premenám, jej nový seriál Kriminálka Kraj. Druhý diel novej kriminálky v komerčnej cieľovke uhral rating 5,1 percenta s podielom 18,2 percenta, čo bolo pre kriminálku na vlas rovnaká sledovanosť ako pred týždňom. V celkovom publiku však stratil seriál Jojky medzitýždenne o vyše štyridsaťtisíc divákov, keď si kriminálku v stredu pozrelo 306-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Nemocnica sa nadýchla

Štvrtkový večer potešil TV Joj jej najväčší seriálový hit, seriál Nemocnica. Po dvoch týždňoch vysielania novej jesennej sezóny jej lekársky seriál konečne dostatočne ožil. A po prvýkrát v tejto sezóne vystrelil na prvé miesto rebríčka najsledovanejších nespravodajských programov.

Konkurenčný program Výnimočná Nikol na Markíze sa tak musel uspokojiť s druhou priečkou. Ak však do rebríčka zarátame aj spravodajské programy dňa, tak oba programy dokázalo, rovnako ako deň predtým, preskočiť ešte Počasie Markízy. To si pripísalo rating 6,8 percenta a podiel na trhu 24,7 percenta.

Nemocnica dosiahla v komerčnej cieľovej skupine úplne totožný rating ako Počasie Markízy, ale podielom na trhu dokázala vyskočiť len na 22,1 percenta. Komediálno – kriminálna novinka Markízy Výnimočná Nikol uhrala 6,4 percenta a podiel na trhu 21,3 percenta.

Počasie v univerzálnom publiku sledovalo 468 tisíc, Nemocnicu 456 tisíc (oproti minulému týždňu prilákala ku obrazovkám o viac ako 60-tisíc divákov) a Výnimočnú Nikol si pozrelo 315 tisíc divákov.

Podvečerný súboj neprestáva

Podvečerný boj televízií pokračuje od začiatku sezóny stále rovnako akčne. Oba programy pred hlavnými spravodajstvami televízií idú so sledovanosťou ruka v ruke. V stredu mali Rodinné prípady na Markíze v komerčnej cieľovej skupine rating 3,2 percenta podiel na trhu 17,7 percenta a Bez servítky 3,4 percenta a a trhový podiel 19,4 percenta. V univerzálnom publiku si pozrelo program Markízy 208 tisíc divákov a kuchársko-zábavnú šou na Jojke 234 tisíc divákov.

Až včera dokázala kuchárska šou Rodinným prípadom odskočiť. Zábavná šou o varení s ratingom 5 percent dosiahla podiel na trhu 23,8 percenta. Rodinné prípady uhrali rating 3,1 percenta, čo im zaručilo 14,5 percentný podiel na trhu. Bez servítky si v univerzálnej cieľovke zaplo 295 tisíc divákov a seriál Markízy tak porazili o viac ako stotisíc divákov. Rodinné prípady totiž sledovalo len 183 tisíc divákov.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 00:59