StoryEditor

Extrémne premeny extrémne vyskočili

22.09.2022, 15:27
Autor:
michmich
  • Extrémne premeny Slovensko dosiahli trhový podiel 28,2 percenta, čo je štvrtý najlepší výkon od štartu vysielania šou na jeseň 2017.
  • Jojka odvysielala dva diely Kriminálky Kraj, čím odsunula málo sledovanú Lásku na chate do neskoršieho času. 
  • Podvečerné Bez servítky začína sledovanosťou výraznejšie odskakovať Rodinným prípadom. 

Reality šou Extrémne premeny Slovensko - Druhá šanca na život si v stredu 21. septembra 2022 podmanila divákov televízie Markíza. Tretia premiérová epizóda 4. série sa v oboch hlavných cieľových skupinách stala najsledovanejším nespravodajským programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

image

Extrémne premeny

V tejto obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 dosiahli Extrémne premeny Slovensko v rámci aktuálnej sezóny doposiaľ najvyšší rating 7,1 percenta a nadpriemerný trhový podiel 28,2 percenta, ktorý bol dokonca štvrtý najlepší od štartu vysielania šou na jeseň 2017. Medzitýždenne si tak včerajšia epizóda z hľadiska ratingu polepšila o 1,6 percentuálneho bodu a jej trhový podiel bol vyšší až o 6,7 percentuálneho bodu.  

Konkurenčná TV Joj sa postavila včera proti Extrémnym premenám až dvojporciu jej nového seriálu Kriminálka Kraj. Dvojporciou kriminálky pripustili to, že sa im programu Láska na chate (ktorý mali vysielať po prvom diele kriminálky) nedarí a chcela ho tým posunúť hlbšie do noci. Prvý diel kriminálky kraj zaznamenal v rovnakej cieľovej skupine trhový podiel 18,6 percenta a druhý 17,2 percenta. Film Vraždy v Kermadecu na Jednotke RTVS dosiahol podiel na trhu len 7,3 percenta.

image

Kriminálka Kraj.

Na inšpiratívny príbeh mladého samotárskeho rušňovodiča Ľubomíra Sedliačeka, ktorému sa počas jedného roka pod vedením skúseného kondičného trénera Maroša Molnára podarilo schudnúť až neuveriteľných 108 kilogramov, bolo zvedavých celkovo 341-tisíc divákov starších ako 12 rokov. V porovnaní s minulým týždňom tak šou získala na svoju stranu ďalších 54-tisíc divákov. V čase vysielania mali Extrémne premeny Slovensko dosah až na 680-tisíc divákov v univerzálnej ciľovke. 

Kriminálka Kraj mala v tejto cieľovej skupine počas vysielania prvej epizódy pri obrazovkách 331 tisíc divákov a druhý diel prilákal ku obrazovkám 282 tisíc divákov. 

image

Love Island

Najsledovanejším programom dňa v oboch hlavných cieľových skupinách sa v stredu stala relácia Počasie. V cieľovej skupine 12-54 si pripísala výborný rating 7,2 % a vysoko nadpriemerný trhový podiel 28,4 %. Aktuálne informácie o počasí sprostredkovala Markíza 495-tisíc divákom vo veku nad 12 rokov.

image

Láska na chate, JOJ

Odsunutie Lásky na chate na TV Joj do neskôršieho večera konkurovalo Love Islandu II na Markíze. Oba programy docielili totožný rating 1,4 percenta, ale Love Island skončil s vyšším podielom na trhu. Trhový podiel dosiahol 13,3 percenta a Láska na chate uhrala 9,3 percenta. V univerzálnom publiku 12+ však Láska na chate prilákala ku obrazovkám viac divákov. Sledovalo ju 97 tisíc, Love Island malo pri obrazokám len 64 tisíc divákov. 

Podvečenný program sa už začína profilovať jasnejšie. Bez servítky na Jojke už dokáže Rodinným prípadom výraznejšie odskakovať. Bez servítky včera dosiahlo v komerčnom publiku 4,5 percentný rating, Rodinné prípady o rating menej. Podiel na trhu uhralo Bez serívky 23,7 percenta a Rodinné prípady rovných 18 percent. V univerzálnom publiku sledovalo Bez servítky 291 tisíc divákov a Rodinné prípady 216 tisíc. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 15:58