V šou Pečie celé Slovensko počas jedenástich súťažných týždňov predstaví svoje cukrárske a pekárske umenie opäť 12 amatérskych pekárok a pekárov, ktorých čaká v súťaži množstvo originálnych výziev.
Už o pár dní vypukne na Slovensku pekársky a cukrársky ošiaľ. Každú nedeľu o 20.30 h čaká divákov Jednotky druhá séria šou Pečie celé Slovensko a okrem moderátorov Juraja Baču a Milana Zimnýkovala, šarmantných a talentovaných porotkýň Jozefíny Zaukolcovej a Petry Tóthovej sa diváci môžu tešiť na tucet vynikajúcich amatérskych pekárok a pekárov z celého Slovenska, ktorí zabojujú o titul Majster pekár.
Nové súťažné výzvy
12 súťažiacich čaká počas 11 týždňov až 33 pekárskych a cukrárskych výziev. V každej epizóde budú aj tento rok pripravovať 3 recepty v rámci osobnej, technickej a kreatívnej výzvy.
V osobnej výzve budú súťažiaci piecť svoj rodinný recept na základe zadania. Pôjde o rovnaký pekársky výrobok, ale každý zo súťažiacich ho pripraví podľa seba.
Nasledovať bude technická výzva, v ktorej sa súťažiaci budú musieť popasovať s receptom od porotkýň. V rámci tejto výzvy sa odkryjú cukrárske zručnosti súťažiacich a diváci budú možno prekvapení, aký náročný proces sa skrýva aj za relatívne jednoduchými dezertami.
Poslednou výzvou pre súťažiacich bude kreatívna výzva. V tejto výzve sa fantázii medze nekladú́ a súťažiaci budú pripravovať mimoriadne náročné a kreatívne dezerty. Všetky súťažné výzvy bude hodnotiť odborná porota. Na základe hodnotenia opustí každý týždeň súťaž jeden z finalistov a do masterfinále sa dostane len najlepšia trojica.
Ohurujúce štatistiky
Súťažiaci minuli počas natáčania druhej série obľúbenej šou viac ako 2 tony surovín. Piekli neuveriteľných 90 hodín a použili vyše 456 rôznych druhov potravín:
- 44 druhov rôznych korenín;
- 40 druhov čerstvého a sušeného ovocia, spolu až 180kg;
- 2 000 ks vajec;
- 300 kg múky;
- 200 kg cukru;
- 150 l mlieka;
- 100 kg čokolády;
- 85 l smotany;
- 80 l oleja;
- 60 kg masla;
- a množstvo ďalších surovín.