Do víkendových politických relácií prídu diskutovať Fico, Matovič aj Krúpa.
StoryEditor

Víkendové politické diskusie: Matovič, Fico a Krúpa aj o menšinovej vláde, či o sprísnení trestov po tragickej nehode na Zochovej

07.10.2022, 20:00
Autor:
michmich
  • Budú diskutovať o vývoji po hlasovaní o dôvere ministrovi financií, podpora trojkoalície v NR SR.
  • Nevynechajú ani pomoc ľuďom v súvislosti so zdražovaním a energetickou krízou.
  • Ale rozoberú aj témy, že Susedné Rakúsko a Česko dočasne obnovilo kontroly na hraniciach pre migračné vlny. 

Sobotné dialógy s ministrom financií

Sobotné dialógy odvysiela Rádio Slovensko naživo v sobotu 8. 10. 2022 od 12:10 h a aj vo vysielaní spravodajskej stanice:24. Moderátorka Marta Jančkárová vyspovedá podpredsedu vlády a ministra financií SR, predsedu hnutia OĽaNO Igora Matoviča a poslanca NR SR, člen Výboru NR SR pre sociálne veci Petra Cmoreja už z opozičnej SaS.

Témy diskusie budú aktuálna politická situácia po preskupení síl v NR SR. Teda vývoj po hlasovaní o dôvere ministrovi financií, podpora trojkoalície v NR SR pri presadzovaní zákonov, výzvy v najbližšom období (štátny rozpočet, výpovede lekárov, atď.) a pozície k možnostiam skrátenia volebného obdobia.

Nevyhnú sa ani horúcej téme - zdražovanie a energetická kríza. A s tým súvisí úprava štátneho rozpočtu – využitie peňazí na pomoc občanom a podnikom, ceny energií, kompenzácie, možnosti využitia nevyčerpaných eurofondov a dosah nových protiruských sankcií.

V TA3 Kollár vs. FIco

Nedeľný trjlístok politických diskusií už tradične otvorí o 11: 00 hodine spravodajská televízia TA3. Do štúdia prídu diskutovať Boris Kollár, predseda NR SR, predseda hnutia Sme rodina a Robert Fico, poslanec NR SR, predseda strany Smer-SD.

O 5 minút 12 aj o mimoriadnej schôdzi NR SR

Nasledovať bude na Jednotke a vo vysielaní:24 relácia O 5 minút 12. Medzi predsedu poslaneckého klubu v NR SR, člena predsedníctva hnutia OĽaNO Michala Šipoša a podpredsedu NR SR, podpredsedu strany Smer-SD Juraja Blanára sa posadí moderátor Marek Makara, aby spolu rozobrali politický vývoj na Slovensku – aká je situácia v NR SR po hlasovaní o dôvere ministrovi financií a vplyv na ďalší vývoj.

Svoje postoje povedia aj k predčasným voľbám a možnostiam skrátenia volebného obdobia, rozoberú ako chce koalícia zabezpečiť presadzovanie zákonov a priorít pri súčasnom rozložení síl v NR SR a dotknú sa aj réme k mimoriadnej schôdzi NR SR o stave právneho štátu a situácii v OČTK.

Nevynechajú však aj sociálno-ekonomická situácia a to pomoc ľuďom v súvislosti so zdražovaním a energetickou krízou a nové protiruské sankcie, výpovede lekárov a dosah na poskytovanie zdravotnej starostlivosti, kroky pre odvrátenie kolapsu v nemocniciach.

Do Na telo prídu traja

Nedeľný trojlístok relácií uzavrie TV Markíza diskusiou Na telo s Michalom Kovačičom už štandardnom čase o 13:00 hodine. Po tragickej nehode na Zochovej ulici v Bratislave uvažuje koalícia nad sprísnením trestov za alkohol za volantom. Návrhov je niekoľko, okrem prepadnutia automobilu v prospech štátu sa politici zamýšľajú aj nad verejnoprospešnými prácami pre opitých vodičov.

Minister financií Igor Matovič ustál odvolávanie v parlamente, menšinovú vládu ale čaká v parlamente ďalší veľký boj a to schválenie budúcoročného štátneho rozpočtu. Susedné Rakúsko a Česko dočasne obnovilo kontroly na hraniciach pre migračné vlny, Slovensko sa nič podobné zaviesť nechystá a volá po európskom riešení.

Opozícia hovorí, že situáciu vedenie polície ani minister vnútra Roman Mikulec nezvládajú a minister by mal zo svojho postu odstúpiť.

Tak toto je celý zoznam tém, na ktoré budú na moderátorove zvedavé otázky odpovedať podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga, generálny manažér Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok a Juraj Krúpa z klubu SaS.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 05:10