Cez víkend prídu do politických relácií diskutovať Sulík, Matovič aj Tomáš.
StoryEditor

Víkendové politické diskusie: Sulík, Matovič a Tomáš o posilnení práv LGBTI+ komunity a možnosti predčasných volieb

21.10.2022, 18:49
Autor:
michmich
  • Bezpečnostná situácia v SR a návrhy na zvýšenie ochrany občanov v súvislosti s nenávistnými prejavmi, odmietnutie inštitútu partnerského spolužitia v NR SR, možnosti posilnenia práv LGBTI+ komunity v budúcnosti.
  • Pomoc ľuďom v súvislosti so zdražovaním a energetickou krízou, ale diskutovať budú aj o politickej podpore pre štátny rozpočet a jeho nastavenie v kontexte kríz.
  • Funkčnosť trojkoalície, politickú stabilita vs. predčasné voľby. Toto všetko sú témy víkendových politických relácií. 

Politické dialógy v rozhlase

Sobotné dialógy si môžete vypočuť tradične naživo v sobotu 22. 10. 2022 od 12:10 hodine na Rádio Slovensko a pozrieť si vo vysielaní spravodajskej:24. Pozvanie do štúdia prijali minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR a podpredseda hnutia Sme rodina Milan Krajniak a poslanec NR SR a podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš.

Moderátorka Marta Jančkárová s nimi rozoberie nasledujúce témy - bezpečnostná situácia v SR a návrhy na zvýšenie ochrany občanov v súvislosti s nenávistnými prejavmi, odmietnutie inštitútu partnerského spolužitia v NR SR, možnosti posilnenia práv LGBTI+ komunity v budúcnosti, či pomoc ľuďom v súvislosti so zdražovaním a energetickou krízou, ale diskutovať budú aj o politickej podpore pre štátny rozpočet a jeho nastavenie v kontexte kríz a výziev a funkčnosť trojkoalície, politickú stabilita vs. predčasné voľby.

Budaj a Blanár V politike

Nedeľný trojlístok politických diskusií už tradične odštartuje v pondelok na TA3 o 11:00 hodine relácia V politike. S moderátorom o aktuálnych témach bude diskutovať minister životného prostredia SR za OĽANO Ján Budaj a podpredseda Národnej rady SR zo strany Smer-SD Juraj Blanár.

Matovič na pravé nedeľné poludnie

V nedeľu v relácii O 5 minút 12 vás naživo od 11:55 hodine na Jednotka a rovnako vo vysielaní spravodajskej:24 privíta moderátor Marek Makara podpredsedu vlády a ministra financií SR a predseda hnutia OĽaNO Igora Matoviča a predseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet Marián Viskupič z už opozičnej SaS.

Témy diskusie budú boj proti extrémizmu, radikalizmu, intolerancii a úroveň ochrany občanov, dotknú sa aj politickej vôle a krokoch pre zlepšenie postavenia LGBTI+ komunity na Slovensku. No rozoberú aj pomoc ľuďom v znamení aktuálnych výziev a možností rozpočtu a samozrejme jednou z hlavných tém bude aj aktuálna politická situácia.

Sulík a Kollár dostanú Na telo

Poslanci neschválili návrh zákona o partnerskom spolužití. Okrem opozície zaň nezahlasovala ani veľká časť koalície. Verejnosť naviac stále nevie, koľko bude platiť na budúci rok za energie. Sme rodina avizuje, že ak sa parlamentu nepodarí dospieť k dohode, chce predčasné voľby.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 23. októbra 2022 v relácii Na telo rozprávať s predsedom hnutia Sme rodina Borisom Kollárom a predsedom SaS Richardom Sulíkom. Moderátor Kovačič zároveň prinesieme aj výsledky ďalšieho aktuálneho prieskumu agentúry FOCUS o postoji voličov k možným povolebným koalíciám. Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hod. na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 21:48