Diskutujúci politici vo víkendových politických reláciách.
StoryEditor

Víkendové politické diskusie: Duely v znamení tém ako zdražovanie či hľadanie politickej podpory pre štátny rozpočet

18.11.2022, 20:10
Autor:
michmich

Cez víkend v štyroch politických reláciách uvidíte sedem politikov a jednu političku.

Sobotné dialógy

Sobotné dialógy, ktoré naživo v sobotu 19. 11. 2022 od 12:10 hodine odvysiela Rádio Slovensko a spravodajská :24, privítajú zas zaujímavých hostí. Moderátorka Marta Jančkárová privíta poslanca NR SR, podpredsedu strany Za ľudí Juraja Šeligu a podpredsedu NR SR a zároveň podpredsedu strany Smer-SD Juraja Blanára. Diskutovať budú na témy - rokovania medzi lekárskymi odborármi a vládou, riešenia migračnej krízy, či zdražovanie a ceny energií. No nevynechajú ani témy ako hľadanie politickej podpory pre budúcoročný štátny rozpočet, či pozície k možnostiam skrátenia volebného obdobia a dôsledky ruskej agresie na Ukrajine.

 

V politike

Nedeľný trojlístok politických relácií odštartuje už tradične o 11.00 hodine TA3. V relácii V politike priváta moderátor Rasťo Iliev predsedu NR SR a predsedu hnutia Sme rodina Borisa Kollára a poslanca NR SR a predsedu strany SaS Richarda Sulíka.

 

O 5 minút 12 

V nedeľu 20. 11. 2022 od 11:55 hodiny ponúkne Jednotka a :24 politický duel O 5 minút 12. K moderátorovi Marekovi Makarovi sa do diskusných kresiel posadia minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR a podpredseda hnutia Sme rodina Milan Krajniak a podpredseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet a podpredseda strany Smer-SD Ladislav Kamenický. Rozoberú témy ako pomoc v čase zdražovania a energetickej krízy, presadzovanie zákonov v NR SR pri súčasnom rozložení politických síl a politická stabilita v kontexte aktuálnych výziev.

 

Na telo

Menšinová vláda čelí ďalšej kríze. Do podania hromadných výpovedí lekárov zostávajú necelé dva týždne a kabinet Eduarda Hegera s odborármi stále nedospel k dohode. O odchode z koalície preto už nahlas hovorí Boris Kollár. Vyriešiť sa zatiaľ nepodarilo ani hraničné kontroly na českých hraniciach. Pokračovať budú minimálne do 13. decembra. Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 20. novembra 2022 v relácii Na telo rozprávať s vicepremiérkou a predsedníčkou strany Za ľudí Veronikou Remišovou a predsedom strany Hlas-SD Petrom Pellegrinim. V relácii prinesú aj výsledky ďalšieho exkluzívneho prieskumu agentúry FOCUS o aktuálnej dôveryhodnosti všetkých členov vlády, vrátane premiéra. Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 06:43