Povolí Musk Trumpov návrat na Twitter?REUTERS
StoryEditor

Musk sa pýta užívateľov Twitteru, či si želajú obnovenie účtu Donalda Trumpa

19.11.2022, 22:27
Autor:
TASRTASR

Z takmer dvoch miliónov doteraz obdržaných odpovedí v ankete bolo 59,6 percenta za návrat bývalého prezidenta do komunity americkej sociálnej siete.

Len niekoľko hodín po tom, čo vyhlásil, že sa ešte nerozhodol, či zruší zákaz Twitteru pre Donalda Trumpa, nový vlastník sociálnej siete Elon Musk požiadal jej užívateľov, aby hlasovali o návrate bývalého amerického prezidenta na túto platformu. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Musk na svojej sociálnej sieti zverejnil výzvu "Obnovte účet bývalého prezidenta Trumpa," s možnosťou pre užívateľov hlasovať buď áno, alebo nie.      

Z takmer dvoch miliónov doteraz obdržaných odpovedí bolo 59,6 percenta za návrat bývalého prezidenta, ktorého účet na Twitteri bol zrušený pre jeho úlohu pri minuloročnom útoku davu na Kapitol v snahe zvrátiť výsledky volieb z roku 2020.

Hoci najprv nič nenasvedčovalo tomu, že by sa šéf Space-X a Tesly mal riadiť výsledkami ad hoc prieskumu, v piatok k nemu doplnil latinské príslovie, naznačujúce, že rozhodnutie bude na užívateľoch Twitteru: "Vox Populi, Vox Dei" (Hlas ľudu je hlas Boží).

Musk už robil podobné prieskumy v minulosti. Napr. minulý rok sa svojich sledovateľov pýtal, či by mal predať akcie svojej spoločnosti na výrobu elektromobilov Tesla. Po tomto prieskume predal akcie za viac ako 1 miliardu dolárov.      

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 13:05