Kto sa posadí do horúcich kresiel vo víkendových politických reláciách?
StoryEditor

Víkendové politické diskusie: schvaľovanie rozpočtu a zdravotníctvo

25.11.2022, 18:00
Autor:
michmich

Cez víkend v štyroch politických reláciách uvidíte sedem politikov a jednu političku.

Sobotné dialógy

Rozhlasovú politickú reláciu odvysiela RTVS naživo v sobotu 26. 11. 2022 od 12:10 hodine na Rádio Slovensko a vo vysielaní:24. Diskutovať budú predseda poslaneckého klubu v NR SR a člen predsedníctva hnutia OĽaNO Michal Šipoš a poslancec NR SR a generálny manažér strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok. Moderátorka Marta Jančkárová s nimi rozoberie témy ako rokovania vlády s LOZ – dosah na ďalšie fungovanie zdravotníctva, zodpovednosť a riešenia počas migračnej krízy, ale aj ohľadom energetickej krízy to aké bude ceny energií a schémy pomoci. Dotknú sa aj témy politickej stability a presadzovanie priorít v NR SR.

V politike

V nedeľu o 11:00 hodine na TA3 privíta v štúdiu moderátor Richard Dírer, poslankyňu NR SR zo strany SaS Máriu Kolíkovú a poslanec NR SR a predsedu strany Hlas-SD  Petra Pellegriniho.  

O 5 minút 12

V politickej diskuii O 5 minút 12 v nedeľu 27. 11. 2022 od 11:55 hodine na Jednotke a vo vysielaní:24 budú budú tentoraz s moderátorom Marekom Makarom diskutovať podpredseda vlády a minister financií SR a predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič a člen Výboru NR SR pre sociálne veci a podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš. Témy ich diskusie budú nasledovné - hľadanie kompromisu medzi vládou a lekárskymi odborármi, pomoc domácnostiam s cenami energií, či aká je aktuálna politická podpora pre štátny rozpočet.

Na telo

Vláda sa s lekármi dohodla na siedmich požiadavkách. Dohoda o platoch stále nie je a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský chce zaviesť núdzový stav. Premiér Eduard Heger hľadá pomoc v zahraničí. Premiéri V4 deklarovali ochotu pomôcť v prípade, že lekári podajú 1. decembra výpovede. Predseda Sme rodina Boris Kollár opäť hovorí o odchode z koalície a vyjednávaní o predčasných voľbách. Kollárovci ministrovi financií Igorovi Matovičovi odkazujú, že s opozíciou má o hlasoch pre rozpočet, ktorého podpora stále nie je jasná, rokovať sám. O týchto, ale aj o iných témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 29. novembra 2022 v relácii Na telo rozprávať s lídrom Smer-SD Robertom Ficom a podpredsedom parlamentu Petrom Pčolinským zo Sme rodina. Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na TV Markíza a na stránke TVNOVINY.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 23:57