Hostia víkendových politických relácií.
StoryEditor

Víkendové politické diskusie: O schvaľovaní štátneho rozpočtu aj odvolávaní vlády

03.12.2022, 08:41
Autor:
michmich

V relácii Na telo prinesú aj exkluzívny prieskum ako ľudia dôverujú Žilinkovi, Lipšicovi, či Hamranovi.

Sobotné dialógy odvysielajú znovu naživo v sobotu od 12:10 hodiny na Rádio Slovensko a vo vysielaní:24. Moderátorka Marta Jančkárová privíta v rozhlasovom štúdiu podpredsedu NR SR a podpredseda hnutia Sme rodina Petera Pčolinského a poslanca NR SR a podpredseda strany SaS Branislava Gröhlinga.

Diskutovať budú na aktuálne témy ako stabilita koalície vs. predčasné voľby, pomoc štátu domácnostiam s cenami energií, či prínos dohody lekárskych odborárov s vládou pre slovenské zdravotníctvo a pacientov.

No rozoberú aj podporu pre štátny rozpočet pri rozložení síl v NR SR a presadzovanie zákonov, stav právneho štátu a situáciu v orgánoch činných v trestnom konaním ake aj migračnú krízu a jej zvládanie.

Trojdiskusia na úvod politickej nedele

Na TA3 v nedeľu o 11:00 hodine v relácii V politike bude s moderátorom Rastislavom Ilievom diskutovať podpredseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet z OĽaNO György Gyimesi, predseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet z SaS Marián Viskupič a podpredseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet zo Smer-SD Ladislav Kamenický.

Diskusia s prezidentkou

V relácii O 5 minút 12 bude moderátor Marek Makara diskutovať v prvej časti s prezidentkou Slovenskej republiky Zuzanou Čaputovou. Tá zhodnotí aktuálny vývoj na Slovensku.

V druhej časti relácie moderátor privíta politologičku Darinu Malovú z Katedry politológie FiF UK v Bratislave a riaditeľa Sociologického ústavu Slovenskej akadémie vied Miloslava Bahnu a budú spolu analyzovať spoločenskú a politickú situáciu na Slovensku. 

Prieskum ako ľudia dôverujú Žilinkovi, či Lipšicovi

Lekári sa vrátili do nemocníc, parlament im na poslednú chvíľu schválil zvýšenie platov aj napriek nesúhlasu Igora Matoviča. Vláda tento týždeň predstavila pomoc s vysokými cenami energií pre domácnosti, za elektrinu si ľudia nepriplatia. Rozhodujúce je však schválenie štátneho rozpočtu, ktorý nemá istú podporu ani u koaličnej strany Za ľudí.

Vláda Eduarda Hegera bude zároveň čeliť odvolávaniu v parlamente, návrh na vyslovenie nedôvery podala bývalá koaličná strana SaS. Generálna prokuratúra tento týždeň zrušila obvinenia Robertovi Ficovi aj Robertovi Kaliňákovi zo založenia zločineckej skupiny.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič túto nedeľu v relácii Na telo rozprávať so šéfom poslaneckého klubu OĽaNO Michalom Šipošom, podpredsedom strany Hlas-SD Erikom Tomášom, a predsedom Progresívneho Slovenska Michalom Šimečkom.

Prinesieme aj výsledky exkluzívneho prieskumu, ktorý ukáže, ako verejnosť dôveruje generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi, špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi a policajnému prezidentovi Štefanovi Hamranovi.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 02:02