Jojka začiatkom roka odštartuje minisériu Iveta.
StoryEditor

Jojka tasí úvodom roka svoju prvú zbraň. Minisériu Iveta, ktorá otvorí aj citlivé spoločenské témy

15.12.2022, 17:57

Markíza kvôli tomuto seriálu dokonca narýchlo zmenila program.

Jojka zo svojho seriálového talóna hneď úvodom roka vytiahne novinku, osemdielny seriál, ktorá má dejom búrať zaužívané stereotypy a otvoriť niekoľko citlivých spoločenských tém.

Zaujímavosťou je, že televízia Joj púšťala informácie o minisérii postupne už dlhšiu dobu. Prvýkrát televízia dvojka predstavila svoju seriálovú novinku na jeseň 2020, no do vysielania ju zaraduje až teraz.  

image

Jojka prichádza s minisériou Iveta.

Scenár spracoval Petr Kolečko a na režisérsku stoličku sa posadil Jan Hřebejk, ktorý má na konte kultové oceňované filmy ako Musíme si pomáhať, Pelíšky, Pupendo alebo Kawasakiho ruža.

O novej minisérii Iveta sa v televíznom svete hovorí ako o slovenskej verzii českého seriálu Most. Ten vysielala česká televízia Prima v roku 2019. S rómskym hrdinom v hlavnej úlohe tvorcovia bez zábran otvorili témy neznášanlivosti či xenofóbie a seriál mal nie len výraznú odozvu v televíznom biznise, ale aj u televíznych divákov.  

No a práve osem dielna miniséria na Jojke má rovnako podobným spôsobom otvoriť citlivé témy, ktoré vzbudujú konfrontáciu naprieč celou slovenskou spoločnosťou.

image

Miniséria Iveta bude rozoberať aj citlivé spoločenské témy.

„Pôvodná slovenská miniséria Iveta s humorom no bez príkras obnažuje medziľudské vzťahy či predsudky, ktoré nás obklopujú, a s nadhľadom poukazuje na viaceré sociálne problémy, ktoré sú v bežnom živote tabu. Stoja za ňou hviezdne mená na čele s oceňovaným režisérom legendárnych Pelíšok, Janom Hřebejkom, a scenáristom Petrom Kolečkom, ktorý po minisérii Most! napísal autentický seriál aj zo slovenského prostredia,“ uviedol na sociálnej sieti generálny riaditeľ Joj, Marcel Grega.

image

Hlavnú úlohu si zahrala Alžbeta Ferencová.

Hlavnú úlohu zverili mladej Alžbete Ferencovej, ktorá si zahrá mladú Rómku. Jej pôvod sa snaží utajiť práve vlastná matka. Tú stvárni Zuzana Mauréry. Napriek tomu, že je silne veriaca, lásku k blížnemu tmavej pleti dokáže prejaviť len ťažko. 

Do vysielania v nedeľu v prime-time

Jojka minisériu Iveta uvedie do jedného z najsilnejších televíznych okien, kedy tradične vysiela hlavne veľké šou programy, alebo najväčšie highlighty. Vysielať ju plánuje v nedeľnom prime-time.

Prvý diel uvedie v nedeľu 8. januára 2023 o 20:35 hodine. Po nej plánuje vysielať filmové premiéry.

image

Miniséria Iveta štartuje na TV JOj 8. januára.

Markíza proti tejto televíznej novinke nasadzuje premiéru českej romantickej komédie Srdce na dlani, v ktorej hrajú Vladimír Polívka, Matouš Ruml, Kristína Svarinská, Bolek Polívka, Eliška Balzerová či Jana Pidrmanová. Televízny líder pritom zmenil pôvodný program na poslednú chvíľu, keďže pôvodne v tejto čas plánoval odvysielať reprízu kinohitu Aquaman.

O čom bude IVETA?

Iveta je mladá čaja z východoslovenského mesta Trebišov. Osemnásťročné dievča je slečna drsňák. Najradšej vysedáva v miestnej putike so staršími pánmi, hrá poker a pije borovičku. Žije len s mamou Dianou, ktorá trávi väčšinu času v kostole a modlí sa za svoju dcéru. Iveta je krásna žena. Všetci to vidia, len ona veľmi nie, nepotrpí si na šminky ani sexi oblečenie. Je to taký „chalan v sukni.“Jej nevšednú krásu si všimne hľadač talentov Ivan, keď ide pozrieť miestny baletný krúžok. Na ten chodí aj Iveta, ale v ten deň sa musí ponáhľať na nedobrovoľné rande so svojím spolužiakom Ďuro, ktorý jej pomohol pri písomnej maturitnej skúške. Rande sa však zvrtne a v jeden moment sa Iveta dostane do veľkého problému. Z toho ju nakoniec vytiahne práve Ivan, ktorý jej ponúkne prácu snov v modelingu v hlavnom meste. A tak sa začína jej veľké dobrodružstvo. Kráska z Trebišova prichádza...

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 18:50