StoryEditor

Popoluška znovu extrémne vystrelila, ale na milión divákov sa nechytala

25.12.2022, 12:50

V prvej desiatke najsledovanejších programov na Štedrý deň mala Jojka šesť programov, Markíza tri a RTVS jeden, ale za to najsledovanejší.

To, že počas Štedrého večera je pri obrazovkách viac ľudí ako po iné dni, dokázali aj tohtoročné sviatky. Až štyri programy dokázali pokoriť v komerčnej cieľovke 12-54 magický rating 10 percent.

Najsledovanejším programom vysielania na Štedrý deň sa podľa očakávaní stala kultová rozprávka Tri oriešky pre Popolušku. Tento rok mala vysielacie práva na túto rozprávku zakúpené verejnoprávna RTVS. A rozprávka s Libušou Šafránkovou v hlavnej úlohe jej ľahko zabezpečila status stanice s najsledovanejším programom dňa.

Popoluška stále láka ku obrazovkám státisíce Slovákov. Tentoraz v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 dosiahla výrazne nadpriemerný rating 16,5 percenta a podiel na trhu sa vyšplhal až na 36 percent.

image

Tri oriešky pre Popolušku sledvoalo tento rok 874 tisíc divákov.

Barrandov Studio

Tri oriešky sa bez problémov stali najsledovanejším programom aj v univerzálnej cieľovke 12+, keď rozprávku sledovalo 874 tisíc divákov. Na vyše miliónovú sledovanosť, ktorú dokáže rozprávka získať, keď ju vysielajú komerčné stanice, to síce nestačilo, ale aj tak dokázala prilákať ku obrazovkám raz také veľké publikum, ako druhá program za ňou – Pelíšky na Markíze.

Rovnako ju rating 16,5 percenta so sledovanosťou 874 tisíc divákov radí na prvé miesto najsledovanejších filmov roka v oboch cieľových skupinách. 

Do boja proti Trom orieškam na Jedkotke poslali komerčné stanice Mrázika a kreslenú rozprávku Grinch. Kým Mrázik na Markíze sa držal so cťou, Grinch sa trápil výraznejšie.

image

Mrázik.

archív

Ruská rozprávka Mrázik dosiahla v komerčnom publiku rating 9,6 percenta a podiel na trhu 21,2 percenta, čo jej zabezpečilo v rebríčku najsledovanejších programov 5. miesto.

Animovaný Grinch na Jojke uhral rating  6,7 percenta, čím uhral trhový podiel 15,9 percenta. Ešte výraznejšiu stratu však zaznamenal v univerzálnej cieľovej skupine.

Kým Mrázika v univerzálnej cieľovke 12+ sledovalo 420 tisíc divákov, Grinch si zaplo 245 tisíc sledujúcich. V komerčnej cieľovke to stačilo na 10. miesto rebríčka najsledovanejších programov dňa. Pritom táto animovaný rozprávka o zelenej postavičke, ktorá neznášala Vianoce, počas svojej minuloročnej premiéry, zabrala oveľa výraznejšie.

image

Sám doma.

Joj ho odvysielala minulý rok deň pred Štedrým dňom v prime time a vtedy zabodovala v obchodnej cieľovke s ratingom 10,2 percenta a podielom na trhu 24,5 percenta.

Na druhom mieste v rebríčku najsledovanejších štedrovečerných programov v komerčnom publiku skončil film Sám doma 2: Stratený v New Yourku, ktorý dosiahol výrazný rating 11,4 percenta a trhový podiel 23,9 percenta.

Tretie skončili Pelíšky s ratingom 11,3 percenta a trhovým podielom 26,1 percenta. V univerzálnom publiku všetkých divákov nad 12 rokov si však tieto dva filmy priečky vymenili. Pelíšky sledovalo 480 tisíc divákov a Sám doma 2 prilákal ku obrazovkám 432 tisíc sledujúcich.

image

Film Pelíšky.

Space Films

Veľmi pekným výsledkom sa môže pochváliť aj rozprávka Perinbaba režiséra Juraja Jakubiska, ktorý vysielala Markíza od 17:00 do 19:00 hodiny. V komerčnej cieľovej skupine si pripísala rating 10,1 percenta a vyskočila na výrazný podiel na trhu a to 31,9 percenta.

Zabezpečilo jej to v tejto cieľovke status štvrtého najsledovanejšieho programu dňa. V univerzálnom publiku sledovalo Perinbabu 409 tisíc divákov.

image

Záber z filmu Juraja Jakubiska Perinbaba.

V prvej desiatke najsledovanejších programov na Štedrý deň mala Jojka Jojka okrem Sám doma 2, aj poobedný kreslený film Dobu ľadovú: Mamutí tresk (6. miesto), rovnako popoludňajšiu reprízu prvého dielu Sám doma (7. miesto) vysielaného v prime time deň predtým, Slunce seno a pár facek (8. miesto), ktoré mali silný nábeh, lebo ich vysielali po Sám dona 2, dvojminútový klip Nemocnice (9. miesto), ktorý odvysielala televízna dvojka popoludní o 15.15 hodine. a potom už vyššie zmieňovaný Grinch.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 16:48