StoryEditor

Český televízny prestup roka: Nova uchmatla Zdenka Pohlreicha Prime

04.01.2023, 19:06
Autor:
redred

Novou reláciou Pohlreichov Súboj reštaurácií doplní český televízny líder MasterChefa Česko a Súboj na tanieri a do vysielania tak dostane trojlístok kuchárskych programov.

Televízia Nova pripravuje nový program Pohlreichov súboj reštaurácií, ktorý práve začína natáčať. Kuchár Zdeněk Pohlreich vyberie z odporúčaní divákov dvanásť reštaurácií, ktoré budú musieť prejsť jeho testom.

Pohlreich sa doteraz spájal výhradne s televíziou Prima, pre ktorú pripravil niekoľko relácií. Najznámejšou bola jednozančne Áno, šéfe!. Televízia Prima ju úspešne vysielala niekoľko rokov.

Zaujímavosťou je, že reláciu Áno, šéfe! prinesie tento rok na obrazovky aj slovenská sestra Novy. Markíza do slovenskej verzie tohto programu obsadila šéfkuchára Martina Nováka.

„Pre mňa osobne je to zaujímavá zmena s novým formátom, v inej televízii, veľmi sa na to teším,“ povedal pre české médiá k novej relácii Zdeněk Pohlreich.

Nový program TV Nova sa nezameria len na klasickú českú a modernú či medzinárodnú kuchyňu. Vo výbere sa objaví aj ponuka talianskej, americkej alebo ázijskej kuchyne. V spboji sa proti sebe postavia dve reštaurácie s rovnakým zameraním. Dostanú niekoľko úloh, vrátane záťažového testu – podnik naraz navštívi tridsať ľudí a reštaurácia dostane dve hodiny na obslúženie všetkých hostí, a to trojchodovým menu.

image

V českej verzii si získal divákov svojou otvorenosťou a priamosťou Zdeněk Pohlreich.

Hodnotiť sa bude nielen kvalita pokrmov, ale aj servis, či ako sa budú ľudia v reštaurácii cítiť. Následne sa proti sebe obe reštaurácie postavia v kuchyni Zdeňka Pohlreicha. Z jednej konkrétnej suroviny budú musieť pripraviť jedlo, ktoré ich štýlom vystihuje, ale ktoré ich tiež dostane do ďalšieho kola.

„Za posledné roky sa stav českej gastronómie premenil k lepšiemu. A tak už sa mi nechce jazdiť a naháňať tých, čo to robia zle. Naopak, chcel by som ukázať najlepšie reštaurácie. Nechcel by som ukazovať tie, ktoré každý pozná, ktoré plnia stránky médií. Skôr hľadáme niečo, čomu pracovne hovoríme ‚nebrúsené diamanty, aj keď mnohé z nich sa už naozaj pekne blýskajú,“ popísal koncept súťaže Pohlreich.

Pohlreichov súboj reštaurácií doplní vo vysielaní televízie Nova relácie s podobnou tematikou MasterChef Česko a Súboj na tanieri. „Ide o kombináciu zábavy, napätia a dobrého jedla z kvalitných surovín,“ informovali české autori námetu, ktorý dlhšiu dobu hľadali spôsob, aby dostali jednu z najväčších ikon českej gastronómie do televízie Nova. Už v minulom roku Zdeněk objavil ako hosť v relácii MasterChef, ale až teraz sa dohodli na koncepte, ktorý Zdeněk aj odklepol. 

Kedy by sa mohol programom Pohlreichov súboj reštaurácií dostať do vysielania, tvorcovia ešte neprezradili. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 14:12