Počas víkendu sa prvýkrát v tomto roku môžete tešiť na štvorlístok politických diskusií.
StoryEditor

Víkendové politické diskusie: Premiéri Slovenska a Česka aj o 30 rokoch samostatnosti oboch republík

06.01.2023, 14:21
Autor:
michmich

No politici počas prvých politických diskusií tohto roka rozoberú aj aktuálnu situáciu, ako predčasné voľby, či pomoc ľuďom a firmám v súvislosti s rastom cien.

image

Juraj Šeliga vs. Erik Tomáš.

Sobotné dialógy

Víkendové politické diskusie roku 2023 odštartujú Sobotné dialógy naživo v sobotu 7. januára od 12:10 hodiny na Rádio Slovensko a vo vysielaní spravodajskej:24.

Moderátorka Marta Jančkárová si do rozhlasového štúdia pozvala poslanca NR SR a podpredsedu strany Za ľudí Juraja Šeligu a poslanca NR SR a podpredsedu strany Hlas-SD Erika Tomáša.

Rozoberú spolu to, aký je vývoj politickej situácie po odvolaní vlády, aké sú možnosti dovládnutia do volieb a presadzovania priorít a zákonov v NR SR.

Dotknú sa aj toho, aká je politická vôľa ohľadom možnosti skrátenia volebného obdobia, ale diskutovať budú aj o pomoci ľuďom a firmám v súvislosti s rastom cien a o vplyve geopolitickej situácie na vývoj na Slovensku.

 

V politike

Hostí prvej nedeľnej politickej diskusie na TA3 doplníme neskôr.

 

image

Eduard Heger a Petr Fiala.

O 5 minút 12

Nasledovať bude relácia O 5 minút 12. RTVS ju bude vysielať znovu naživo v nedeľu 8. januára od 11:55 hodiny na Jednotke a rovnako aj vo vysielaní spravodajskej:24.  Moderátor Marek Makara privíta v diskusii predsedu vlády SR Eduarda Hegera a predsedu vlády ČR Petra Fialu.

Rozoberú spolu tému - 30 rokov od vzniku samostatnej SR a samostatnej ČR. Aké míľniky vývoja zažili obe republiky od rozdelenia federácie po súčasnosť, aké sú aktuálne podoby a intenzita spolupráce Slovenska a Česka a aké sú najväčšie výzvy oboch krajín a aj Európskej únie v najbližšom období v kontexte energetickej krízy či vojny na Ukrajine.

 

image

Veronika Remišová vs. Richard Raši.

Na telo

Poverená vláda Eduarda Hegera má čas na dohodu do konca januára. Potom je na ťahu prezidentka Zuzana Čaputová. Väčšina parlamentných strán avizuje, že by úradnícku vládu nepodporili.

Smer-SD a Hlas-SD vyzývajú na predčasné voľby. V januári občanov čaká aj referendum, ktoré spomínané strany iniciovali spolu s ĽSNS.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič v nedeľu 8. januára v relácii Na telo rozprávať s predsedníčkou Za ľudí a ministerkou investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronikou Remišovou a podpredsedom strany Hlas-SD Richardom Rašim.

Na telo sa tradične začína o 13:00 hod. na TV Markíza a TVnoviny.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 01:48