Aké životné okamihy čakajú hrdinov Nemocnice v novej sérii?
StoryEditor

Nové postavy urobia v seriáli Nemocnica poriadny vietor

10.01.2023, 13:16
Autor:
michmich

Dnes štartuje štvrtá séria seriálu TV Joj, v ktorej tvorcovia sľubujú, že príbehy väčšiny postáv nadobudnú nový a nečakaný smer. Kam sa teda pohnú osudy hrdinov v bielych plášťoch?

Nemocnica vysiela TV Joj už už dva roky a do vysielania sa dostalo už vyše 100 dielov. Seriál sa stal pre Jojku stabilným večerným programom, kedy sa jednotlivé diely v komerčnom publiku 12-54 v priemere hýbu ratingom medzi 6 až 8 percentami. 

V univerzálnej cieľovej skupine 12+ sledovalo prvé dve série v priemere nad pol milióna divákov, minuloročnú jeseň seriálu síce klesol počet divákov pod polmiliónovú hranicu, ale stále si drží slušné čísla. Najviac potešili Jojku posledné diely minulého roka, kedy znovu začali jednotlivé diely atakovať pol miliónovú hranicu sledovanosti. Záverečný minuloročný diel prilákal väčšinu ku obrazovkám celkovo 512-tisíc divákov.

Stratégie vám prinášajú hlavné dejové linky novej série. Najviac sa bude dej zamotávať okolo novej riaditeľky Nemocnice svätého Martina, ktorú hrá Kristína Turjanová. Ide o novú postavu v seriáli, keďže sa začala objavovať v jesennej sérii až v posledných dieloch. Poďme si ju podrobnejšie rozobrať a spolu s ňou aj ďalšie nové tváre, ktoré výrazne zasiahnu do deja.  

Tak teda na aké novinky sa môžeme tešiť?

image

Adriana Rakovská - nová riaditeľka urobí v Nemocnici poriadny vietor.

Adriana Rakovská 

Pragmatická riaditeľka nemocnice. Koluje o nej, že sa dala do administratívy, lebo nebola dobrá lekárka. Je to zahanbujúce, ale Adriane tieto reči nič nerobia. Ona je totiž silná, odolná, sústredená na výkon a výsledky. Nestrpí chaos, hedonizmus a bezbrehé míňanie finančných prostriedkov. Chce disciplínu.

V Adrianinom svete je všetko vyrátané a presné. Jej ostré zárezy do zaužívaného poriadku dopĺňa aj jej podobne ostrý jazyk. Na vedúcom poste nahradila samotného Hauptmanna (Marek Majeský) a väčšina osadenstva Nemocnice ju nenazve inak, ako Hadriána. Za jej nové metódy a striktné pravidlá ju považujú za vteleného diabla.

Adriane je to jedno, jej ide o výsledky. V krátkom čase sa jej podarí zaviesť nové systémy a dokonale rozhádzať staré poriadky, ale aj vzťahy medzi lekármi a sestrami. Je manipulatívna a vie to hrať na dve strany. Podarí sa osadenstvu nemocnice uhájiť svoje miesta, priateľstvá a lásky? Alebo sa budú musieť spojiť proti spoločnému nepriateľovi?

image

Ivanka Rakovská je novou sestričkou.

Ivana Rakovská 

Mladučká zdravotná sestra, Adrianina dcéra, jej pravý opak. Nežná, krásna, nevinná dievčina, ktorú Adrika vychovávala sama bez muža. Ivana Adrianu pozná z úplne inej strany ako všetci ostaní a ako jediná k nej dokáže byť úprimná a láskavá.

Všetci si myslia, že bola dosadená protekčne, ale nie je to tak. Adriana je na Ivanu aspoň tak tvrdá, ako na ostatných. Ivana je neskúsená v láske. Idealisticky čaká na toho pravého. Matka ju chráni ako oko v hlave, nechce, aby sa dala dokopy s nejakým grázlom. Ale Ivankina láskavosť priťahuje najmä zlých chlapcov. Kto jej padne do oka? A čo s tým spraví Adriana?

Dáša Jančová

Pediatrička, ktorá prichádza na pomoc vtedy, ak treba na urgent prísť k detskému pacientovi, alebo k pôrodu. Zrelá žena, ťažká profíčka ktorý vyzerá viac prísne ako v skutočnosti je, trochu tajomná, keďže sa nemontuje do vzťahov s nikým a vždy sa snaží ostať prísne nad vecou.

Richard Poláčik

Pediater, ktorý prichádza na pomoc k ťažkým a komplikovaným detským prípadom z iného špecializovaného pracoviska. V Nemocnici svätého Martina vykoná špičkový zákrok s novorodencom, aký sme na Slovensku reálne pred časom v ružinovskej nemocnici robili prvý krát.

Naša nemocnica sa ním inšpirovala a tento konkrétny prípad použila aj do seriálu. A tento unikátny zákrok nebude robiť nikto iný ako práve MUDrPoláčik, ktorý okrem tohoto unikátu aj unikátne preverí viaceré nemocničné vzťahy.

image

Nikitu si zahrá ukrajinský herec Makar Tikhomirov, ktorého ste mohli vidiel aj v seriáli Slovania.

Nikita

Tajomný mladík, ktorého zachránili po páde z kopca. Má amnéziu, nevie, kým je a nespomína si na nič zo svojho predošlého života. Zdá sa, že jeho pozadie môže byť aj nebezpečné.

A ako budú pokračovať príbehy už známych postáv?

Rebeka a Adam sa rozišli. Obaja pochopili, že nemá zmysel brať sa z povinnosti. Ale kam teraz smerujú? Adam sa snaží nájsť svoje stratené divoké ja. Oslobodiť sa od povinností a stresu. Spriatelí sa s pacientom Nikitom, ktorý má amnéziu.

Adam mu pomáha spomenúť si, kým je. Dostane sa pri tom do nebezpečnej, život ohrozujúcej situácie. Súčasťou príbehu bude aj Miro, ktorý sa v nemocnici zamestná okrem chirurgie aj na pozícii atestovaného patológa.

image

Aj pre Rebeku pripravili tvorcovia zaujímavé životné výzvy.

Rebeka sa nezrúti, ale nájde novú radosť – jazdenie na koňoch. Na koňoch sa spriatelí aj s psychiatrom doktorom Zajacom, ktorý tu dáva hipoterapiu svojim pacientom. Zajac chce Rebeke poskytnúť odbornú psychoterapiu, myslí si, že ju po rozchode s Adamom potrebuje.

Obaja však zistia, že im namiesto toho vyhovuje skôr kamarátsky neformálny vzťah založený na vzájomnom zdieľaní. Vykľuje sa z toho aj čosi viac? Alebo to bude Rebeku predsa len ťahať k Filipovi BalogoviFilip Rebeku miluje, o tom nie pochybností, ale dokáže sa preniesť cez toľko prekážok, ktoré ich od seba vzďaľujú?  Pokúsi sa ju nadobro získať?

image

Aj staršie postavy zažijú nové výzvy.

Zlý chlapec Dušan Martiniak prežil vo svojom živote mnoho „divokých jázd“, od vykrádania áut, cez polepšovňu a život na ulici. Zatiaľ sa mu ale vyhýbala láska. Nájde ju? A nebude to na tohto divocha príliš veľké sústo?

image

Chris Svak tiež zamotá dej seriálu.

Zuzanin manžel Chris Svák neodcestuje do Austrálie. Rozhodne sa ostať a pomôcť Adriane v organizovaní a inováciách v nemocnici. Jeho hlavný zámer je ale získať Zuzino srdce. Roztopí sa Zuza, alebo sa to celé skončí veľkým fiaskom?

Vilma a Hauptmann sa snažia zmieriť s tým, že Vilmina dcéra Alexandra študuje v zahraničí a už ich nepotrebuje. Hauptmann túži podkopať Adrianu, Vilma sa pokúša vyrovnať so stratou, aj s traumou zo znásilnenia. Podarí sa im vysporiadať sa so všetkým a nestratiť pri tom humor?

Doktor Tomáš Mišiak prišiel kvôli podvodníkovi Richardovi a jeho sesternici Inge o byt a auto. Je zúfalý, ale zbiera sa. Vtedy sa do jeho života vracia Inge aj s nečakaným prekvapením.  Mišiakov život sa opäť ocitne v riadnych turbulenciách.

Braňovi sa konečne podarí zatestovať. Rozchod s Grétou mu paradoxne pomohol zadefinovať si, že nechce byť chirurgom, ale internistom, ktorý sa rád s pacientmi rozpráva a zbližuje. Presne ako Agáta, ktorá čelí ďalšej životnej výzve.

image

Dnes štartuje nová séria obľúbeného seriálu.

Nasťahovala sa do domu  s mamou a musí sa vyrovnať s tým, že dve gazdinky pod jednou strechou, to je totálna katastrofa. Našťastie majú Braňo aj Agáta vtipnú podporu zo strany „geriatrie“ – doktora Čierneho a profesorov Hrdličku a Srnčíka. S nimi nie je nikdy nuda!

To vie aj Noel s Denisou, najmä ak sa jedná o profesora Hrdličku. Noel zistil, že nepríjemný narcis Hrdlička je jeho biologický otec. Snaží sa s ním zblížiť, ale ich energie nie sú vždy kompatibilné.  V nových príbehoch ale bude musieť Noel okrem biologického otca spoznať aj svoju matku. Až potom konečne nájde úplnú stabilitu. A možno k tomu od života dostane aj pekný bonus.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
06. apríl 2024 08:05