StoryEditor

Decembrová sledovanosť: Víťazili rozprávky aj hokejový a futbalový šampionát

12.01.2023, 09:43

V poslednom mesiaci roka sa až 22 programov dostalo nad magickú hranicu 10 ratingov a až 42 programov prilákalo ku obrazovkám viac ako polmiliónové publikum.

Nový televízny rok sa už rozbieha, televízie prinášajú nové, alebo osvedčené formáty, ale my sa poďme spolu pozrieť na to, ako sa televíziám darilo počas posledného kalendárneho mesiaca 2022.

December už tradične býva najsilnejším mesiacom celého roka čo sa týka počtu ľudí pri obrazovkách. Najväčším ťahákom sledovanosti celého mesiaca je jednoznačne sviatočné program televízií a už dlhé roky je čerešničkou na torte rozprávka Tri oriešky pre Popolušku s Libušou Šafránkovou v hlavnej úlohe. Tá v niektoré roky dokázala prilákať ku obrazovkám aj viac ako milión divákov. Ani tento rok sa nedala zahanbiť, ale na milión divákov to nestačilo.

Zaujímavý ale je počet programov, ktoré sa dokázali po započítaní trojdňovej oneskorenej sledovanosti prehupnúť cez magickú hranicu 10 percentného ratingu. Nad 10 percent sa dokázalo vyšplhať až 22 relácií. Pre zaujímavosť, v auguste to nebola ani jedna, september 4 programy, október 5 programov a november rovnako 5 programov. Všetky tieto programy mali rovnaký názov - Druhá šanca. Teda okrem jedného programu v novembri to dokázalo jedno vydanie markízáckeho Počasia.

Treba však podotknúť, že z 22 decembrových programov, ktoré sa prehupli cez 10 percentný rating, bolo odvysielaných v sviatočnom decembrovom vysielaní (medzi 22. až 31.12) až 16 z nich. Teda len 6 relácií zo zoznamu najsledovanejších programov decembra odvysielali telev...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 19:02