All For Jan Award 2023
StoryEditor

Odštartoval 4. ročník novinárskej súťaže #AllForJan Award

24.01.2023, 18:25
Autor:
redred

Prihlášky je možné podávať do 7. februára.

Ringier Axel Springer Polska otvára výzvu na podávanie prihlášok do 4. ročníka súťaže #AllForJan Award. V súťaži budú ocenené reportáže a články s najlepším mediálnym pokrytím, zdôrazňujúce spoločensky dôležité témy.

Víťaza vyberie porota zložená z uznávaných mediálnych osobností vrátane Pavly Holcovej, ocenenej českej investigatívnej novinárky a predsedníčky poroty; Iveta Radičová, dekanka Fakulty masmédií Paneurópskej vysokej školy v Bratislave a bývalá predsedníčka vlády SR; Paul Radu, spoluzakladateľ Organized Crime and Corruption Reporting Project; Aleksander Kutela, prezident Ringier Axel Springer Polska; a Valdo Lehari jr., viceprezident European Newspaper Publishers‘ Association (ENPA),) a European Magazine Media Association (EMMA). Hlavná cena v súťaži #AllForJan je 10 000 eur.

Cenu Jána Kuciaka udelia 2. marca 2023 počas slávnostného galavečera spojeného so stretnutím s Pavlou Holcovou a poľskou premiérou dokumentárneho filmu "The Killing of a  Journalist".

Pavla Holcová po vražde Jána Kuciaka pomohla dokončiť jeho prácu, pomáhala vyšetrovať jeho vraždu a odhalila jeden z najväčších korupčných škandálov na Slovensku, ktorý sa týkal vysokopostavených sudcov a policajtov. Príbeh je zobrazený aj vo filme "The Killing of a Journalist".

O Cene Jána Kuciaka

Udeľuje sa novinárom zo strednej a východnej Európy, ktorí vo svojej profesionálnej práci zostávajú verní hodnotám, akými sú: otvorenosť, odvaha a nekompromisné informovanie o spoločensky dôležitých témach.

Hodnotené budú printové, rozhlasové, televízne a internetové materiály zverejnené alebo odvysielané v médiách v období od 1. januára 2022 do 31. decembra 2022.

V 1. ročníku porota odovzdala cenu Tomaszovi a Marekovi Sekielskim za dokument „Len to nikomu nehovor“. Cenu v 2. ročníku súťaže získal redakčný tím maďarskej stránky Telex.hu ako uznanie za celoživotnú novinársku prácu. Víťazom 3. ročníka ceny #AllForJan sa stal rumunský novinár Andrei Popoviciu za článok „Vidia nás v tme: Migranti bojujú s hi-tech pevnosťou EÚ“, ktorý rozpráva príbeh o tom, ako technológie dehumanizujú migrantov, ktorí sa snažia získať azyl v Európe.

Pravidlá súťaže #AllForJan Award a prihláška sú k dispozícii na webovej stránke https://allforjanaward.com

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 04:20