StoryEditor

Bude to Na nože! Odhalený vizuál aj detaily novej reality šou, ktorú poznáte ako Áno, šéfe

25.01.2023, 14:55
Autor:
redred

Aký je stav slovenského gastra? Pozrie sa na to nová televízna šou na Markíze.

Televízia Markíza prináša na svoje obrazovky ďalšiu atraktívnu novinku o ktorej sme vás exkluzívne informovali ako prví už 4. novembra 2022. Už od 8. februára 2023 sa diváci a diváčky môžu tešiť na slovenskú verziu celosvetovo úspešnej reality šou Kitchen Nightmares, ktorá dostane slovenský názov Na nože.

Vysielať sa bude počas ôsmich stredajších večerov so začiatkom o 20:30 hodine a vždy v exkluzívnom 24-hodinovom predstihu si ju budú môcť vychutnávať predplatitelia streamovacej služby Voyo.

image

Prvá epizóda sa odohrá v reštaurácii v Šamoríne.

„Veľmi sa teším, že po úspešnom rozbehu našich nových seriálov Mama na prenájom a Dunaj, k vašim službám obohatíme programovú štruktúru TV Markíza o ďalšiu zaujímavú novinku. Kitchen Nightmares je formát, ktorý žne úspechy po celom svete,“ hovorí Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza. 

Šéfkuchár, ktorý nepozná zľutovanie

image

Šéfkuchár Martin Novák.

Hlavným protagonistom novej šou je renomovaný a viacerými prestížnymi oceneniami ovenčený šéfkuchár Martin Novák, ktorý si nielenže nekladie servítku pred ústa, ale vie byť aj  poriadne prísnym kritikom. „Ak nie je niečo pri varení tak, ako má byť, alebo dostanem zlé jedlo, poprípade ak je kuchyňa v zlom stave, nepoznám zľutovanie. Moje štandardy sú naozaj vysoké a náročné na dosiahnutie,“ potvrdzuje.

Za prítomnosti televíznych kamier sa bude snažiť vytiahnuť z problémov reštaurácie, ktoré sa z najrôznejších dôvodov ocitli v kríze, alebo dokonca na hranici krachu. Každý týždeň sa pokúsi premeniť jednu reštauráciu topiacu sa v problémoch na najobľúbenejší a najvyhľadávanejší podnik v meste.

image

Martin Novák nebude mať nad chybami zľutovanie.

Odhaľuje zákulisie fungovania reštaurácií, prekopáva zastarané jedálne lístky a zavádza nevyhnutné zmeny. Nedáva si pri tom servítku pred ústa, majiteľom a personálu však zároveň poskytuje cenné rady a povzbudzuje ich na tŕnistej ceste k úspechu. „Účasť v šou je pre mňa novou skúsenosťou a teším sa, že môžem po ťažkom období pandémie prispieť svojimi radami a pomôcť reštauráciám postaviť sa znova na nohy.“

Zmena je to najlepšie rozhodnutie

Nie však vždy sa jeho pomoc stretne s pochopením a častokrát to budú práve majitelia reštaurácií, ktorí držia v podniku zatiahnutú ručnú brzdu. Aj to bude Martinova úloha – presvedčiť ich o tom, že práve zmena je niekedy tým najlepším rozhodnutím. A akú najhoršiu situáciu Martin počas natáčania zažil? „Najhoršia skúsenosť bola tá, že v niektorých prevádzkach sú skutočne zlé podmienky. Naopak, najkrajšou skúsenosťou sú tie emócie od ľudí, ktorým pomôžem.“

image

Martin Novák už varil aj v Teleráne.

Do vysielania je pripravených osem dielov šou Na nože, v ktorých Martin navštívi prevádzky po celom Slovensku. Častokrát sa nevyhne nepríjemným situáciám.

„Stala sa mi situácia, kedy mi zamestnanec oponoval a ja som ostal bez slov. Jeho odpoveď a myšlienky z môjho pohľadu nemali zmysel, on sa ma však o tom zo všetkých síl snažil presvedčiť. Musel som to ísť radšej predýchať.“ Počas natáčania sa stretol s mnohými problémami, najčastejšie s tým, že jedlo nebolo dotiahnuté do konca. „Menu bolo veľakrát čudne zostavené, jedlá neboli chutné, častokrát pripravené z polotovarov. V reštaurácii sa má variť, nie zohrievať,“ dodáva.

image

Pôvodne britský formát Áno, šéfe! spopularizoval celebritný šéfkuchár Gordon Ramsay, českú verziu poznajú diváci so Zdeňkom Pohlreichom na TV Prima.

Pôvodne britský formát sa prvý raz dostal na obrazovky v roku 2004, celosvetovo ho spopularizoval tamojší celebritný šéfkuchár Gordon Ramsay, ktorý sa neskôr stal aj tvárou jeho americkej verzie. Šou má na konte prestížne ocenenia BAFTA či Emmy. V našich končinách bol program adaptovaný pod názvom Áno, šéfe! s českými šéfkuchármi Zdeňkom Pohlreichom na TV Prima a Jaroslavom Žídekomna TV Joj. Teraz bude vôbec prvý raz reštaurácie ťahať z problémov Slovák.

Reality šou Na nože vyrába TV Markíza v spolupráci so spoločnosťou NUNEZ NFE producenta a režiséra Petra Núñeza.

Kam Martin zavíta v prvej epizóde?

Po osemročnom podnikaní padajú na dno. Covid im všetko zobral. Doteraz Tibor - majiteľ reštaurácie Bella Italia v Šamoríne, nepotreboval žiadne pôžičky a bol hrdý na to, ako sa podniku darilo. Posledné sezóny sú extrémne slabé. Reštaurácia profituje iba v lete, keď funguje terasa, inokedy však zíva prázdnotou.

V kuchyni pracuje aj Tiborov syn a manželka a práve oni sú tí, ktorí volajú po zmene. Tibor na zamestnancov nevie byť prísny a postupne, tak začína na svoju dobrotu doplácať. Podarí sa šéfkuchárovi Martinovi Novákovi presvedčiť Tibora, že zmena je to, čo jeho podnik na prežitie potrebuje? A bude Martin konečne ten, koho Tibor počúvne?

Na nože

žáner: reality šou

šéfkuchár: Martin Novák

kreatívna producentka NUNEZ NFE: Petra Búzová

producent NUNEZ NFE: Peter Núñez

producentka TV Markíza: Lucia Maria Perojuc

réžia: Peter Kaštíl, Dušan Domanský, Tibor Marček

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 15:23