Novú službu propagujú pomocou imaginárnej rodiny Plusákových s hlasmi Jiřího Lábusa, Tomáša Matonohu alebo Lucie Vondráčkovej.
StoryEditor

Voyo dostáva konkurenciu. Prichádza streamovacia služba Prima+ aj s originálnou produkciou

26.01.2023, 11:20
Autor:
redred
  • Česká televízna skupina vstupuje ako ďalší silný hráč na pole plateného videa na vyžiadanie. Štartuje od 8. februára.
  • Definuje sa ako česká streamovacia služba pre celú rodinu, prinášať chce aj exkluzívny obsah pod hlavičkou Prima+ Originals.
  • Stavať chce tiež na flexibilnom predplatnom. Prinášať bude predpremiéry až 7 dní pred ich uvedením v televízii, koprodukčné filmy, živé vysielanie skupiny Prima a viac ako dvetisíc českých i zahraničných titulov.

Službu bude možné sledovať zadarmo s reklamou, ide pritom v zásade o súčasnú ponuku iPrima.cz a teda v ponuke bude ale iba obmedzený počet titulov.

V prípade, že užívateľ zaplatí 99 Kč (4,15 eura) mesačne a bude ochotný sledovať programy s polovičným množstvom reklamy, bude mať k dispozícii ponuku viac ako 2000 českých i zahraničných titulov, produkciu Prima+ Originals aj predpremiéry a sprístupnený rozšírený archív.

image

Nová streamovacia služba Prima+.

Ak si bude ochotný zaplatiť ešte viac a to mesačnú cenu 149 Kč (6,20 eura), získa potom prístup ku kompletnej ponuke vrátane Prima + Originals, predpremiér aj archívu, a to bez reklám a vo kvalite full HD.

Do roku 2025 plánuje televízna slupina Prima preinvestovať do streamovacej služby viac ako 1 miliardu českých korún (približne 42 miliónov eur). 

image

Prima+ prináša aj originálu produkciu.

V súčasnosti je už 13 seriálov vyrobených či vo výrobe a 28 projektov v predvýrobnej fáze. Medzi prvými pôvodnými seriálmi, ktoré sa na Prima+ od 8. februára objavia, budú seriály Sedem schodov k moci od publicistu Jozefa Klímu, komediálny seriál Bodyguardi a detektívny seriál Polnočná spoveď.

Od marca bude možné sledovať osemdielny detektívny seriál Zákony vlka. O mesiac neskôr sa predstaví aj osemdielny komediálny seriál Agrometal a v máji detektívny osemdielny seriál Pod hladinou.

Každý týždeň chce Prima uvedie dva diely nového seriálu a každý mesiac plánuje pridať aj novinky. Rovnako majú v obsahu ponúkať aj české koprodukčné filmy, predpremiéry dielov svojich seriálov a archív relácií.

Odhady televíznej skupiny Prima očakávajú, že celkový počet ľudí navštevujúcich novú digitálnu platformu skupiny Prima by mohol predstavovať 600 až 700 tisíc, pričom viac ako 100 tisíc by mohlo byť tých, ktorí si službu predplatia do jedného roka od spustenia. 

Prima vstupuje na trh, ktorý je už veľmi preplnený zahraničnými stramovacími službami, ale hlavne českým Voyo televízie Nova, preto sa rozhodli, že ich relácie v online budú naďalej dostupné širokému publiku. Priniesli preto možnosť výberu predplatného streamovacej služby z troch taríf, podobne ako minulý rok TV Joj so svojou Joj play.

 

Videotéka bude k dispozícii v šikovných televízoroch značky Samsung, podpora má byť pripravená aj pre Android TV. Od začiatku počíta Prima so sprístupnením pomocou HbbTV a pripravená je aj aplikácia pre mobilné telefóny so systémami iOS a Android. Pridať si bude možné až päť zariadení, pričom obsah bude možné sledovať naraz na troch zariadeniach.

Na existujúcej doméne iPrima.cz môžu používatelia sledovať videoarchív až do 8. februára. Potom ho nájdu na Prima+, ktorá má doménu www.primaplus.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. júl 2024 08:46