StoryEditor

Nečakané rozhodnutie! Druhá šanca sa v Česku nedočká ani druhej série

26.01.2023, 12:35

Kým Markíza netrpezlivo čaká na nové scenáre tretej série Druhej šance, nám sa podarilo zistiť, že TV Nova natáčanie druhej série stopla.

Absolútne najsledovanejším seriálom roka 2022 sa stala Druhá šanca. Tento dramatický seriál z lekárskeho prostredia natočila TV Markíza podľa skutočnej udalosti. Adaptácia talianskeho seriálu DOC – Nelle tue mani z roku 2020 bol príbehom talianskeho medika Pierdanteho Piccioniho, ktorý po dopravnej nehode zabudol na posledných 12 rokov svojho života.

Slovenským divákom robil spoločnosť v jarnej aj jesennej sezóne dvomi sériami, v ktorých televízia odvysielala zhodne po 16 epizód.

Prvá séria bola taká úspešná, že televízny líder sa okamžite pustil do natáčania ďalšej rady, aby ju mohol dostať na obrazovky takmer hneď po odvysielaní tej prvej. 

image

Prvá séria Druhej šance.

Obe minuloročné série Druhej šance dosiahli priemerný rating 11,5 percenta ako aj trhový podiel 31,1 percenta. Seriál s Jánom Koleníkom v hlavnej úlohe prilákal k obrazovkám v priemere 612-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Markíza by sa chcela pustiť hneď do tretej série, len nemôže. Odkázaná je na taliansky originál. Taliani by sa do natáčania tretej série pustiť túto jar. 

„Našou prioritou je odštartovať prípravy 3. série hneď, ako budeme mať k dispozícii originálne talianske scenáre. Keď sa tak stane, určite budeme o všetkom včas informovať,“ povedala Stratégiám programová riaditeľka Markízy a aj Novy Silvia Majeská.

Sled...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 14:29