StoryEditor

Čaká nás festival zimných športov. Eurosport prinesie štyri podujatia Majstrovstiev sveta

30.01.2023, 12:49
Autor:
redred
  • Vo februári a v marci vás čakajú štyri svetové šampionáty na Eurosportu a Eurosport App.
  • Začínajú 6. februára MS v alpskom lyžovanie v Courchevele.
  • Eurosport ponúkne 120 hodín živého vysielania z majstrovstiev sveta v zimných športoch vrátane alpského lyžovania, biatlonu, snowboardingu a akrobatického lyžovania.

Fanúšikov zimných športov čaká mesiac plný adrenalínových akcií. Na Eurosporte a v aplikácii Eurosportu uvidia štyri majstrovstvá sveta, 120 hodín priamych prenosov a najväčšie hviezdy zasnežených svahov. Warner Bros.

Discovery Sports bude vo februári a marci tohto roku skutočným domovom zimných športov v celej Európe. Na platformách Eurosportu ponúkne komplexné pokrytie svetových šampionátov, ktoré na obrazovkách podporia niektorí z najuznávanejších expertov zimných športov.

image

MS v alpskom lyžovaní.

"Ako domov zimných športov máme jedinečnú príležitosť využiť naše hlboké športové znalosti, rozsiahle portfólio práv pokrývajúcich najväčšie udalosti v kalendári a bezkonkurenčného rozsahu našich kanálov a platforiem k tomu, aby sme každoročne zaujali milióny fanúšikov zimných športov," hovorí Scott Young, SVP Content and Production na Warner Bros a dodáva:

"Discovery Sports EuropeNáš záväzok v roku 2023 je nielen ponúknuť fanúšikom viac ako 600 pretekov v zimných športoch av budúcom mesiaci viac ako 120 hodín priamych prenosov zo štyroch majstrovstiev sveta, ale budeme tiež rozprávať príbehy súťažiacich športovcov, aby sme naplno ukázali krásu vzrušujúcich zimných športov. Tiež vďaka názorom niektorých z najznámejších hviezd zimných športov v rolách expertov sme presvedčení, že divákom dokážeme ponúknuť najlepší možný zážitok, ktorý pomôže pozdvihnúť naše pokrytie zimných športov na ešte vyššiu úroveň.“

Preteky štyroch majstrovstiev sveta odštartujú v Courchevele

Mesiac trvajúci karneval zimných športov odštartuje Majstrovstvám sveta v alpskom lyžovaní 2023. Tridsaťšesť hodín priamych prenosov, ktoré začnú 6. februára na lineárnych a digitálnych platformách, odprevadí po celé dva týždne súťaží rad uznávaných expertov. Zlatá olympijská medailistka Tina Mazeová, talianska olympionička Francesca Marsagliová a bývalý profesionálny alpský lyžiar Gauthier De Tessieres budú priamo z miesta na juhovýchode Francúzska ponúkať svoje názory a analýzy divákom na celom kontinente.

image

Snowboarding. 

Navyše bude Warner Bros. Discovery spolupracovať s britským lyžiarom Davom Rydingom na vytvorení exkluzívneho obsahu, ktorý fanúšikom umožní nahliadnuť do života špičkových športovcov zimných športov. Biatlonové vzrušenie v Oberhofe.

Vo februári sa po dvoch rokoch koná Majstrovstvá sveta v biatlone, na ktorom budú o medaily a slávu bojovať hviezdy ako Johannes Thingnes Bø, Hanna Öbergová, Denisa Herrmannová-Wicková a Martin Ponsiluoma.

Olympijský víťaz Michael Rösch bude v úlohe biatlonového experta Eurosportu priamo v nemeckom Oberhofe. Spoločnosť Warner Bros. Discovery ponúkne divákom od 8. do 19. februára 14 hodín priamych prenosov na Eurošporte a Eurosport App.

Majstrovstvá sveta v akrobatickom lyžovaní a snowboardingu 2023 sa konajú v gruzínskom Bakuriani od 19. februára do 5. marca a fanúšikovia zimných športov v celej Európe môžu sledovať 26 hodín priamych prenosov na Eurošporte a v aplikácii Eurosportu.

Francúzsky freestylový lyžiar Kevin Rolland bude pre Warner Bros. Discovery priamo z Bakuriani analyzovať závodné dianie. Najväčšie osobnosti akrobatického lyžovania a snowboardingu budú bojovať celkom o 30 medailí.

Rešpektovaní experti on-site v Planici

Dvaja z najúspešnejších športovcov zimných športov Martin Schmitt a Justyna Kowalcyzková budú počas jedenásťdňových pretekov 43. Majstrovstvá sveta v klasickom lyžovaní (22. februára – 5. marca) pôsobiť priamov slovinskej Planici. Diváci v celej Európe si budú môcť vychutnať 47 hodín priamych prenosov na Eurošporte a v aplikácii Eurošportu.

image

Biatlon. 

TASR

Tí najlepší vo svojom odbore sa stretnú v rade závodov v skokoch na lyžiach, severskej kombináciu a behu na lyžiach. Nórsko dominuje všetkým majstrovstvám sveta v klasickom lyžovaní od roku 1999, pričom tohtoročný ročník je prvým, na ktorom sa koná závod zmiešaných družstiev v severskej kombinácii.

Priame prenosy z každého majstrovstva sveta bude spoločnosť Warner Bros. Discovery dopĺňať spravodajstvom a analýzami na digitálnych platformách Eurosportu, ktoré budú zahŕňať najzaujímavejšie momenty, názory expertov, ukážky z tlačových konferencií, zábery zo zákulisia a rad informatívnych videí.

Fanúšikovia, ktorí budú sledovať prenosy na digitálnych platformách, budú mať k dispozícii aj rozsiahlejšie ponuku prenosov a budú si môcť vybrať z 11 jazykov. V roku 2023 ponúkne spoločnosť Warner Bros. Discovery Sports fanúšikom bezkonkurenčný rozsah živých prenosov zimných športov najvyššej svetovej úrovne – viac ako 3500 hodín živých prenosov a 600 závodov na Eurošporte av aplikácii Eurosportu. Obsah Eurosport.com pokrýva všetky významné zimné športové udalosti a všetky príbehy najlepších svetových športovcov, ktorí na nich štartujú.

image

Akrobatické lyžovanie.

V minulom roku spoločnosť Warner Bros. Discovery Sports úspešne rozšírila pokrytie najväčších sviatkov zimných športov na 50 trhoch v Európe. Dosiahla rekordnú sledovanosť Zimných olympijských hier v Pekingu 2022, každý okamih hier priblížila 156 miliónom Európanov, ktorí sa aktívne zaoberali obsahom zimných športov na jej platformách.

Kľúčové údaje kalendára:

6.–19. februára – Majstrovstvá sveta v alpskom lyžovaní 2023, Courchevel, Francúzsko

8.–19. februára – Majstrovstvá sveta v biatlone, Oberhof, Nemecko

19. februára – 5. marca – Majstrovstvá sveta v akrobatickom lyžovaní a snowboardingu, Bakuriani, Gruzínsko

22. februára – 5. marca – Majstrovstvá sveta v klasickom lyžovaní, Planica, Slovinsko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 04:18