Hostia víkendových politických relácii.
StoryEditor

Víkendové politické diskusie: Prezradí poverený premiér Heger či odíde z OĽaNO?

10.02.2023, 19:02
Autor:
michmich

V relácii Na telo vás čaká aj aktuálny prieskum preferencií strán, ktorý prvýkrát ukáže aj to, aké šance má u voličov Modrá koalícia Mikuláša Dzurindu.

Sobotné dialógy

Už tradične odštartujú štvorlístok víkendových politických diskusí naživo Sobotné dialógy v sobotu 11. februára o 12:10 hod. na Rádio Slovensko a vo vysielaní spravodajskej:24. Moderátorka Marta Jančkárová pozvala do diskusie povereného predsedu vlády SR a ministra financií SR Eduarda Hegera z OĽaNO.

Rozoberú témy ako pomoc Slovenska v oblastiach postihnutých zemetrasením v Turecku a Sýrii, ale aj priority vlády v kontexte kompetencií/výziev/priorít a schvaľovanie zákonov v NR SR.

No určite divákov a poslucháčov bude zaujímvať čo povie poverený predseda vlády ohľadom vývoja slovenskej ekonomiky a názor na zdravie verejných financií, realizácií reforiem a napĺňanie míľnikov v rámci plánu obnovy, ale dotknú sa aj pohybov na politickej scéne a politckého vývoja pred voľbami.

V politike

Prvou nedeľnou politickou reláciou bude znovu V politike na TA3. Rastislav Iliev pozval diskutovať o 11:00 hodine na aktuálne témy dočasne povereného ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR a podpredsedu strany Sme rodina Milana Krajniaka a poslanca NR SR a podpredsedu strany Smer-SD Ladislava Kamenického. 

O 5 minút 12

Nasledovať bude relácia O 5 minút 12. RTVS ju odvysiela naživo v nedeľu 12. februára 11:55 hodine na Jednotke a vo vysielaní spravodajskej:24.

Moderátor Marek Makara si pripravil pre pozvaných nasledujúce témy. Riadenie štátu a chod ústavných orgánov v súčasnej politickej situácii, presadzovanie zákonov a ich dosah na zlepšenie života občanov a fungovanie a hospodárenie štátu. No diskutujúci politici rozoberú aj stav a prístup k spravodlivosti na Slovensku. Čo prezradia o svojich predvolebných kampaniach a dôsledkov preskupovania politických síl.

Do diskusie prijali pozvanie podpredseda NR SR a podpredseda hnutia Sme rodina Peter Pčolinský, poslanec NR SR za SaS Juraj Krúpa a poslanec NR SR a podpredseda strany Smer-SD Richard Takáč.

Na telo

Ukrajinský prezident Zelenskyj požiadal Slovensko o dodanie stíhačiek MIG-29. Strane Smer-SD sa to nepáči a chce zvolať na utorok mimoriadnu schôdzu parlamentu. 

Cez týždeň padol prvý rozsudok v kauze Mýtnik a za úplatok bol odsúdený František Imrecze, ktorý spolupracuje s políciou. Parlament opätovne schválil obedy zadarmo, ktoré na začiatku volebného obdobia zrušil. Premiérovi sa tento nápad nepozdáva a poukazuje pri tom na rozpočtovú zodpovednosť.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 12. februára v relácii Na telo rozprávať s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom a predsedom strany Hlas-SD Petrom Pellegrinim.

Okrem prvého televízneho duelu premiéra a expremiéra si diváci a diváčky Na telo budú môcť exkluzívne pozrieť aktuálny prieskum preferencií strán, ktorý prvýkrát ukáže aj to, aké šance má u voličov Modrá koalícia Mikuláša Dzurindu.

Relácia Na telo sa ako tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 12:33