StoryEditor

Rusko zablokovalo prístup na portál The Bell píšuci o ekonomickom dosahu invázie

19.02.2023, 20:30
Autor:
TASRTASR

Server založila jedna z najprominentnejších ruských novinárok - Jelizaveta Osetinská.

Rusko zablokovalo v nedeľu prístup k spravodajskému internetovému portálu The Bell. Agentúra Reuters pripomína, že tento server založila jedna z najprominentnejších ruských novinárok - Jelizaveta Osetinská. Ide o dosiaľ posledný zo zásahov Ruska voči nezávislým médiám v krajine.

Moskva zablokovala od svojho vlaňajšieho napadnutia Ukrajiny už desiatky spravodajských portálov. Často ich pritom obviňovala, zo zverejňovania lživých správ o svojej "špeciálnej vojenskej operácii" na Ukrajine, čo je termín, akým oficiálne nazýva inváziu.

image

Rusko zablokovalo ekonomický server The Bell.

Server The Bell publikuje najmä ekonomické správy. Doteraz bol jedným z mála zostávajúcich nezávislých mediálnych portálov prístupných v Rusku po tom, ako tamojšie úrady zablokovali médiá ako Mediazona, Meduza či Novaja Gazeta.

Už vlani pritom tento server informoval, že prestane pokrývať vojnu na Ukrajine, keďže by tak ohrozoval svojich novinárov. Naďalej však zverejňoval správy o dosahu invázie na ekonomiku krajiny.

The Bell založila v roku 2017 zmienená novinárka Osetinská, bývalá šéfredaktorka niekoľkých ruských ekonomických periodík vrátane denníka Vedomosti či ruskej verzie magazínu Forbes.

Osetinská, rovnako ako aj samotný portál The Bell, boli v Rusku už skôr označené za "zahraničných agentov". Ako pripomína Reuters znamená to, že podliehali zvýšenej kontrole zo strany tamojších úradov.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 02:25