Do Voyo projektov smerujú aj Ján Koleník, Alžbeta Ferencová a Tomáš Maštalír.
StoryEditor

Voyo chystá viac ako 10 nových projektov. Získali do nich Ferencovú, Koleníka i Maštalíra

24.02.2023, 16:41
Autor:
redred

Tvorcovia prinesú druhú sériu Ivety, prvú fantasy sériu, ale aj príbeh o dolapení spartakiádneho vraha, či ďalšie stand-up comedy špeciály.

Pôvodné projekty vlastnej tvorby, archív programov predtým vysielaných v televízii, ale aj uvedenie programov v predstihu pred vysielaním v TV, reality šou ako Love Island či Survivor, kompletná domáca futbalová Fortunaliga, či streamy prémiových športových staníc Nova Sport 1 a 2.

Exkluzívnej príbehy inšpirované skutočnými osobnosťami, alebo udalosťami ako Prípad Roubal, Guru, Dievča menom Jitřní záře, Iveta, Kráľ Šumavy: Fantóm temného kraja, alebo Národná hádzaná či Gumy. Už onedlho k nim pribudnú ďalšie novinky.

Táto pestro namiešaná ponuka zaujala aktuálne už viac ako pol milióna platiacich používateľov na Slovensku a v Česku. No Markíza pripravuje aj ďalšie projekty. 

„To, ako rýchlo sa darí dosahovať naše ciele, dokazuje, že naša cesta k používateľom cez prémiový lokálny obsah v kombinácii s najpestrejšou ponukou českých a slovenských filmov či špičkových akvizičných titulov, bola správnou voľbou,“ hovorí Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a českej skupiny Nova. „Aj tento rok pripravujeme pre predplatiteľov desiatky atraktívnych titulov. Vrátane nových Voyo Originálov s atraktívnym hereckým obsadením, ako sú Ján Koleník, Tomáš Maštalír, Gabriela Marcinková, Antónia Lišková a ďalšie známe mená,“dodáva.

Poďme sa teda pozrieť aká novinky môžete očakávať:

image

Sex_o_clock.

Voyo Originál | Sex o’clock

Komediálny seriál o sexuálnom dospievaní tínedžerov

Sex o‘clock je novinka, ktorá rozšíri skupinu Voyo Originálov už začiatkom marca 2023. Komediálna séria predstavuje obyčajnú rodinu, ktorá sa po prekvapivom odhalení musí naučiť fungovať bez ohľadu na to, čo si kto myslí alebo hovorí. Príbeh sa točí okolo dospievajúceho Adama – študenta strednej školy, ktorý sa až doteraz zaoberal predovšetkým svojou tanečnou kariérou a mučivou otázkou, kedy už konečne príde o panictvo. Zvraty v živote jeho rodiny však výrazne ovplyvnia jeho dospievanie. Diváci a diváčky sa môžu tešiť na skvelé herecké výkony a komické situácie v podaní Jana Révaia, Maxmiliána Koceka, Karolin Omastovej,Petry Bučkovej, ale aj slovenských hercov, ako Lucia Siposová, Zuzana Kanócz či Csongor Kassai.

image

Sex_o_clock.

Producent Cinebonbon: Lukáš Gargulák

scenár: Matěj Randár, Karolina Zalabáková

réžia: Jan Bártek, Karolina Zalabáková

kreatívna producentka Voyo: Marta Fenclová

image

Vedma.

Voyo Originál | Vedma

Prvá pôvodná novinka žánru fantasy

Vôbec prvou pôvodnou novinkou žánru fantasy sa stane Voyo Orginál s názvom Vedma. Príbeh série je dejovo zasadený do súčasnosti, no oživí legendy starej Prahy a rôzne teórie o skrytom fungovaní našej reality, kde proti sebe stoja dve strany: sily svetla a temnoty. V mysterióznej sérii sa predstavia aj známe slovenské herečky Antónia Lišková, Gabriela Marcinková či Vica Kerekes. Diváci sa môžu tešiť aj na herecké legendy ako Dagmar Havlová alebo Jaroslav Dušek a najvýraznejšie talenty mladej českej hereckej generácie, ktorú reprezentujú Josef Trojan a Annet Charitonová, ktorá je aj úspešnou speváčkou vystupujúcou pod umeleckým menom Annet X.

image

Vedma.

Producentka INOUT STUDIO: Adriana Kronerová

scenár: Adriana Kronerová

réžia: Jakub Kroner

kreatívny producent Voyo: Michal Reitler

image

Iveta 2.

Voyo Originál | Iveta II.

Iveta Bartošová v zlomovom období deväťdesiatych rokov

Po raketovom štarte sa Iveta (Anna Fialová) dostáva na vrchol svojej kariéry. Jej sólové albumy sa predávajú po tisícoch, vyhráva ankety popularity, dostáva veľké roly vo filmoch a má muža, ktorého všetci obdivujú. Avšak stále jej chýba to, po čom túži zo všetkého najviac: bezpodmienečná láska, dieťa a rodina... Ivetinu zlatú éru strieda kariérny prepad a dramatické osobné problémy, sprevádzané prvou bulvárnou aférou v Českej republike. Nasleduje materská pauza a veľký comeback vďaka muzikálom. Za druhou sériou úspešnej minisérie opäť stojí tím spoločnosti BARLETTA, na čele s režisérom Michalom Samirom.

Producenti BARLETTA: Matěj Chlupáček a Maja Hamplová

scenár: Michal Samir 

réžia: Michal Samir

kreatívny producent Voyo: MatějPodzimek

image

Do neba a do pekla Spartak Trnava.

Voyo Originál | Do neba a do pekla: Spartak Trnava

Nahliadnite do fungovania jedného z najúspešnejších slovenských klubov

Príbeh víťazstiev, bezhraničnej oddanosti aj ťažkých zranení. Dokumentárna séria zavedie športových fanúšikov za oponu legendárneho futbalového klubu a počas kľúčovej sezóny bude sledovať všetky zlomové momenty, s exkluzívnym prístupom do backstage. Lesk a trápenie futbalového života, financovanie a pozadie fungovania klubu, transferov hráčov, aj náročný režim, v ktorom musia športovci každodenne žiť. Na pokračovanie prvého slovenského Voyo Originálu, ďalšími štyrmi časťami, sa môžu diváci tešiť po skončení fortunaligovej sezóny.

Producenti MoviePro: Andrea Václavínek, Marek Prochác

scenár: Andrea Václavínek

réžia: Marek Prochác

kamera: Matej Prochác

image

Extraktori.

Voyo Originál | Extraktori

Šesťdielny špionážny triler z prostredia civilnej rozviedky

Čerstvo vytvorený tím spravodajskej služby má za úlohu pomáhať ľuďom, ktorí sa v zahraničí ocitli v núdzi. Keď sa nejaký občan dostane do ohrozenia mimo hraníc svojej krajiny, extraktori mu poskytnú pomoc, alebo ho môžu rovno extrahovať z daného miesta. Voyo Originál nabitý akciou a adrenalínom sa dostane do ponukyplatformy ešte v roku 2023. Diváci sa môžu tešiť na známe mená, ktoré sa v sérii objavia, ako napríklad Pavla Gajdošíková, Jan Révai, Jakub Štáfek, či slovenské herecké eso Ján Koleník.

Producent MOVIE s.r.o.: Adam Dvořák

réžia: Roman Kašparovský

kamera: Vladimír Smutný

kreatívna producentka Voyo: Lenka Szántó

image

Matematika zločinu.

Voyo Originál | Matematika zločinu

Séria o boji za spravodlivosť

Matematika zločinu je príbeh Tomáša Tomana a jeho boja za spravodlivosť. Toman je presvedčený, že smrť mladíka v pražskom klube, za ktorú bol odsúdený na dvanásť a pol roka väzenia, nespôsobil, a že bol odsúdený len kvôli chybnému posudku biomechanika. Po rozsudku sa mu podarilo utiecť do zahraničia, teraz bol však vydaný späť do Česka. Obracia sa na novinárku MagdalenuSodomkovú, aby mu pomohla zmeniť jeho mediálny obraz bitkára a beštiálneho vraha. Podarí sa jej zistiť, čo sa v osudnú noc v pražskom klube skutočne stalo? Dosiahne Toman obnovu procesu a dočká sa spravodlivosti? To všetko odhalí nový exkluzívny titul v réžii Petra Bebjaka. Predplatitelia sa môžu tešiť na herecké obsadenie v zložení: Lucie Štěpánková, Jan Nedbal,Jiří Bartoška, Tomáš Maštalír a ďalší.

image

Matematika zločinu.

producent D.N.A. Production: Rasťo Šesták

scenár: Tomáš Bombík

réžia: Peter Bebjak

kamera: Martin Žiaran

kreatívna producentka Voyo: Iva Kašpárková Jestřábová

 

No v rôznych fázach prípravy majú desiatky ďalších prémiových titulov. 

Medzi nimi napríklad šesťdielna miniséria Milujitě navždy, táta (pracovný názov) od tvorcov úspešného Voyo Originálu Iveta. Prinesie príbeh dojemnej cesty za spravodlivosťou osudom skúšaného Jaroslava Bergera pre svojho mŕtveho syna Dominika.

Poctou nedávno zosnulej legende československej kriminalistiky, Jiřímu Markovičovi, budú minisérie mapujúce jeho najslávnejšie prípady. Miniséria Hojer, ktorá spracováva prípad sadistického vraha Ladislava Hojera. Druhá miniséria s pracovným názvom Straka je o dolapení tzv. spartakiádneho vraha Jiřího Straku.

Svojej druhej a tretej série sa dočká aj Kráľ Šumavy: Fantóm temného kraja. Nové série budú mapovať osud legendárneho Jozefa Hasila, od jeho uväznenia v komunistickom lágri, až po spoluprácu so západnou rozviedkou.

V prostredí horúceho Jadranu sa pripravujú dokonca hneď dve novinky pre divákov Voyo. V prvej z nich – Dobro došli bude český herec Jakub Štáfek spolu so slovenskou herečkou Alžbetou Ferencovou objasňovať zločiny slovenských a českých turistov. Bóra zasa prinesie komediálnu detektívku o skupinke Slovákov a Čechov zúčastňujúcich sa kurzu s názvom „Stretnutie so smrťou“ na jednom z jadranských ostrovov.

Pestrú žánrovú ponuku hranej tvorby, zábavných formátov, či reality šou, plánuje Voyo rozšíriť o ďalšie dokumentárne série. Druhým dokumentárnym titulom, po Voyo Origináli Do neba a do pekla: Spartak Trnava, bude seriál s pracovným názvom Lebo medveď. Projekt v réžii oceňovaného slovenského dokumentaristu Mira Rema prinesie emotívne príbehy plné napätia, ale mnohokrát aj absurdného humoru, za ktorými stojí medveď hnedý, ktorý názorovo rozdeľuje slovenskú spoločnosť. Kto je viac - človek alebo medveď?

Na svoje si prídu aj fanúšikovia stand-up comedy šou. Po úspešnom štarte Voyo Špeciálu s názvom Simona: Donaha !plánuje Voyo pokračovať v tejto línii aj s ďalšími úspešnými komikmi. Chýbať nebudú ani ďalšie Voyo Filmy.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 14:47