StoryEditor

Nora vytiahla Bez servítky na vrchol piatku, sobota patrila RTVS a top program víkendu Na telo

27.02.2023, 16:26

V nedeľu odštartoval na Jojke nový seriál Einstein. Prvý diel sa zapísal úspešne, ale na úspech predchádzajúceho seriálu Iveta nestíhal.

V piatok sa stala najsledovanejším nespravodajským programom dňa v oboch podstatných cieľových skupinách divákov podvečerná zábavno-kuchárska šou Bez servítky. Nora Kabrhelová, ktorá ten deň varila a hostila svojich súperov, znovu ukázala svoju televíznu silu. TV Joj ju do šou povolala znovu variť takmer po roku.

Kým do štvrtku si kuchárska šou držala svojich stabilných divákov (hýbala sa okolo 380 tisíc divákov nad 12 rokov), výrazne nezabrala a nevedela dobehnúť denný seriál Mama na prenájom. V piatok sa už karta výrazne obrátila. Deň, ktorý patril kontroverznej Nore, tak zabral, že skončil rovno na prvé miesto rebríčka sledovanosti.

image

Nora svojím varením vytiahla Bez servítky na program dňa.

Šou Bez servítky dosiahla u komerčného publika najvyšší tohtoročný výkon, keď získala ratingov 7,8 percenta a nadpriemerne vysoký podiel na trhu 31,1 percenta. Jej priama konkurencia za ňou zaostala, keď Mama na prenájom uhrala o 1,6 percentuálnych bodov nižší rating, teda 6,2 percenta a podiel na trhu 24,5 percenta.

RTVS vysielala svoju novú súťažno-zábavnú šou Traf to!, ktorá znovu potvrdila trápenie. S podielom na trhu v komerčnej cieľovke 4,2 percenta za konkurenciou výrazne zaostávala.

image

V piatok nestíhala za Bez servítky s Norou Kabrheľovou.

Bez servítky si pozrelo 459 tisíc divákov starších ako 12 rokov, Mamu na prenájom v univerzálnom publiku sledovalo 368 tisíc divákov, a Traf to! uprednostnilo 164 tisíc sledujúcich. Bez servítky si tak uchmatlo prvé miesto najsledovanejšieho programu aj v univerzálnom publiku všetkých divákov nad 12 rokov.  

Večer patril poslednému dielu Harryho Pottera a Darov smrti 2, keďže RTVS neodvysielala jej piatkové populárnu zábavnú šou Milujem Slovensko, ale uviedla koncert Slovensko pre Ukrajinu. Film Harry Potter získal rating 5,4 percenta a podiel na trhu 20,6 percenta.

image

Harry Potter a Dary smrti 2.

Aj Jojka vysielala večerný film Neserte nám pestúnku. Ten v komerčnom publiku dosiahol rating len 3,9 percenta a trhový podiel 14,2 percenta. Koncert Slovensko pre Ukrajinu uhral podiel na trhu 5,1 percenta. V univerzálnej cieľovke uprednostnilo sledovanie filmu z čarodejníckeho sveta 195 tisíc divákov, Neserte nám princeznú 197 tisíc a koncert 71 tisíc divákov nad 12 rokov.

Sobotný večer znovu v znamení RTVS

Sobotný večerný prime time mimo spravodajstva v komerčnom publiku síce vyhrala česká repríza komédie Ženy v behu, ale v univerzálnom publiku výrazne zabral večerný program Telerozhlasu, keď sa darilo tak Záhadám tela ako aj talkšou Petra Marcina Neskoro večer.  

Ženy v behu dosiahli v komerčnom publiku 12-54 rating rovných 6 percent a podiel na trhu 19,8 percenta a stali sa tak v tejto cieľovke najsledovanejším nespravodajským programom dňa. Záhady tela dosiahli rating 5,3 percenta a podiel na trhu 16,6 percenta a Neskoro večer si pripísal rating 4,8 percenta čo mu zabezpečilo trhový podiel 16,5 percenta. Jojka s filmom Terminátor: Temný osud už výraznejšie zaostala s ratingom 3,8 percenta a podielom na trhu 13,8 percenta.

image

Záhady tela s Bezdedom, Cmoríkom, Bagárovou a Bendíkom prilákali ku obrazovkám 480 tisíc divákov.

Celkovo sledovalo Ženy v behu 238 tisíc divákov nad 12 rokov, Záhady tela prilákali ku obrazovkám 480 tisíc divákov, Neskoro večer 390 tisíc a Terminátor: Temný osud zaujal 157 tisíc divákov.

Výraznejšie zabrala podvečer aj šoubiznisová relácia Smotánka. V komerčnom publiku dosiahla rating 5,2 percenta, podiel na trhu rovných 21 percent a celkovo ju sledovalo 352 tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Na telo s Einsteinom

V nedeľu prvé miesto v komerčnom publiku divákov medzi 12 až 54 rokov znovu pre seba získala Jojka a to s novým seriálom Einstein. Ten síce zaujímavo nadviazal na minulý týždeň skončený televízny počin roka seriál Iveta, ale už nedokázal zopakovať jej výsledky.

Kým Iveta dosahovala rating nad 10 percent, tak Einstein uhral 8,8 percenta a podiel na trhu 26,5 percenta. Aj keď je to síce menej ako získavala Iveta, tak Jojka môže byť aj s výkonom Einsteina nadmieru spokojná. Bude zaujímavé sledovať ako dopadne televízny súboj o týždeň, keď Markíza začne s vysielaním svojej tažiskovej tanečnej šou Let´s Dance. 

image

Einstein odštartoval v nedeľu úspešne.

Jojka si každopádne včerajším prvým dielom urobila dobrý nábeh na to, aby si naviazala na novinku divákov a ubrala ich tak o týždeň populárnej tanečnej šou nejakých divákov.    

Večerný akčný film na Markíze Bad Boys 3 uhral v komerčnom publiku polovičný rating ako Einstein, teda 4,1 percenta a podiel na trhu 14,5 percenta. RTVS si uctilo úmrtie významného filmového režiséra Juraja Jakubiska jeho filmom Bathory, ktorý dosiahol podiel na trhu 11,8 percenta.  

V univerzálnej cieľovke sledovalo prvý diel komedy-kriminálky Einstein 478 tisíc divákov nad 12 rokov, Bad Boys 3 si pozrelo 161 tisíc divákov a Bathory uprednostnilo 231 tisícové publikum.

image

RTVS si uctila pamiatku J. Jakubiska.

No v nedeľnej sledovanosti máme aj iných víťazov. A to nedeľnú politickú diskusiu Na telo, ktorá sa stala počtom divákov pri obrazovkách nie len najsledovanejším programom dňa, ale dokonca celého víkendu.  Ale darilo sa aj zvyšným dvom politickým reláciám, vysielaných pred Na telo, a to V politike a 0 5 minút 12.  

Ako prvá odštartovala politická relácia na TA3, kde si moderátor Rasťo spovedal štvorlístok - Lukáša Kyselicu z OĽaNO,  Mariána Kéryho zo Smer-SD, Janu Bittó Cigánikovú z SaS a Milana Majerského z KDH. Relácia dosiahla v komerčnom publiku rating 1,9 percenta a podiel na trhu 9,4 percenta.

image

Na telo bolo najsledovanejšie počas víkendu.

Na ňu nadviazala verejnoprávna Jednotka s diskusiou O 5 minúť 12 s hosťami poslancom NR SR a predsedom hnutia OĽaNO Igorom Matovičom a predsedom Výboru NR SR pre financie a rozpočet Mariánom Viskupičom z SaS. Tá dosiahla rating 4,5 percenta a podiel na trhu išiel na 19,4 percenta. Poslednou z nich o 13:00 hodine dosiahla diskusia Na telo rating 7,4 percenta a výrazne vysoký podiel na trhu 31,4 percenta.

V univerzálnom publiku sledovalo V politike 191 tisíc divákov, O 5 minúť 12 dosiahlo 373 tisícové publikum a Na telo, v ktorom Michal Kovačič diskutoval s Jaroslavom Naďom z OĽaNO a Jurajom Banárom zo Smeru, sledovalo vyše polmiliónové publikum, konkrétne 518 tisíc sledujúcich. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 20:18