Kto bude hosťom politických víkendových diskusií?
StoryEditor

Víkendové diskusie: O legitimite poverenej vlády či presune stíhačiek na Ukrajinu

10.03.2023, 19:44
Autor:
michmich

Dočasne poverený premiér bude hosťom až v dvoch zo štyroch politických televíznych relácií tohto víkendu.

image

Eduard Heger.

Sobotné dialógy

Rozhlasová relácia budú aj tento týždeň vysielať naživo v sobotu 11. marca od 12:10 hodine na Rádio Slovensko a vo vysielaní spravodajskej:24. Hosťom moderátorky Marty Jančkárovej bude poverený predseda vlády SR a predseda strany Demokrati Eduard Heger.

Budú diskutovať na aktuálne témy ako pozícia poverenej vlády a jej legitimita po vzniku nového politického subjektu, priority pri riadení štátu a napĺňanie míľnikov v rámci plánu obnovy a preskupovanie síl v stredopravicovom spektre strán.

image

Heher a Fico.

V politike

Prvá nedeľná politická relácia v Politike na TA3 o 11:00 hodine prinesie atraktívny duel aktuálneho a bývalého premiéra Slovenska. Pozvanie do diskusie prijali dočasne poverený premiér Eduard Heger a predseda Smeru-SD Robert Fico.

Moderátor Rastislav Iliev bude s nimi diskutovať aj o tom, ako si predstavujú zabezpečenie funkčnosti vlády a ich očakávania ďalšieho vývoja politickej situácie.

image

Kollár a Sulík.

O 5 minút 12

V relácia O 5 minút 12 odvysielajú naživo v nedeľu 12. marca od 11:55 h na Jednotke a vo vysielaní:24 duel medzi predsedom NR SR a predsedom hnutia Sme rodina Borisom Kollárom a poslancom NR SR a predsedom strany SaS Richardom Sulíkom.

Moderátor Marek Makara si pre nich pripravil okruhy a témy diskusie ako politická zodpovednosť za výkon a legitimita poverenej vlády po vstupe premiéra a ministrov do nového politického subjektu, výzvy časti opozície na menovanie úradníckej vlády a čo najskorší termín predčasných volieb, dôsledky nového preskupenia síl na fungovanie NR SR a presadzovanie zákonov a priorít, ich kvalitu a dosah, ale aj politické pozície k možnostiam poskytnutia stíhačiek MiG-29 Ukrajine.

Zo sociálno-ekonomickým tém rozoberú infláciu a rast cien, možnosti štátu zmierniť negatívne dôsledky na ľudí a podnikateľské prostredie a hospodárenie štátu a zdravie verejných financií. Divákov bude určite zaujímať názor diskutérov aj na aktuálny politický a spoločenský vývoj pred voľbami. A to konkrétne štýl vedenia kampane, možnosti upokojenia spoločenského napätia a postup strán pred a po voľbách.

image

Krajniak, Saková, Gröhling.

Na telo

Na politickej scéne pribúda čoraz viac subjektov. Tento týždeň, po odchode z OĽaNO, predstavil svoju novú stranu aj premiér Eduard Heger, kam so sebou vzal aj štyroch ministrov. 

Rozhodnuté ešte stále nie je o presune stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu. Igor Matovič chce zmeniť ústavu tak, aby o tom rozhodla prezidentka Zuzana Čaputová. 

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 12. marca v relácii Na telo rozprávať s podpredsedom Sme rodina Milanom Krajniakom, podpredsedníčkou Hlasu-SD Denisou Sakovou a podpredsedom SaS Branislavom Gröhlingom. 

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 18:53