Joel (Pedro Pascal), otrlý preživší, je najatý, aby prepašoval Ellie (Bella Ramsey), štrnásťročné dievča, z tiesnivej karanténnej zóny.
StoryEditor

Prvá séria seriálového hitu The Last of Us skončila. Čo môžeme očakávať od druhej?

15.03.2023, 10:43
Autor:
michmich

Postapokalyptický seriál sa stal najsledovanejším titulom na HBO Max v Európe.

The Last of Us prekonal v Európe rekordy sledovanosti HBO SVoD, oznámila spoločnosť Warner Bros. Discovery.

Prvá séria deväťdielnej apokalyptickej drámy podľa rovnomennej kritikou oceňovanej videohry, ktorú pre platformy PlayStation vyvinula spoločnosť Naughty Dog, sa stala najsledovanejším titulom v histórii streamovacej platformy HBO v Európe. Všetky časti sú teraz k dispozícii na  HBO Max v krajinách Pyrenejského polostrova, severských krajinách, Holandsku a strednej Európe.

image

Zábery z prvej série The Last of Us.

The Last of Us sa odohráva 20 rokov po zničení modernej civilizácie. Joel (Pedro Pascal), otrlý preživší, je najatý, aby prepašoval Ellie (Bella Ramsey), štrnásťročné dievča, z tiesnivej karanténnej zóny. To, čo začína ako malá zákazka, sa čoskoro zmení na brutálnu a srdcervúcu cestu, kedy obaja musia precestovať Spojené štáty a prežitie jedného závisí na druhom.

Prvá sezóna The Last of Us sa skončila. Séria HBO od Craiga Mazina a Neila Druckmanna sa stala okamžite hitom hneď po odpremiérovaní prvej časti 15. januára. Odvtedy seriál prinášal jednu dramatickú epizódu za druhou. Joel a Ellie dosiahli vo finále šokujúci bod a diváci sa podľa realcií na internete nevedia dočkať druhej série. V najväčšom očakávaní sú práve tí, ktorí nepoznajú tento titul z hry na PlayStation. 

image

Postapokalyptická dráma The Last of Us.

Spoločnosť HBO sa extrémne poponáhľala a už 12 dní (27. januára) po premiére prvej série oficiálne oznámila, že sa pustí do prípravy druhej série. O tom, ako by mohla vyzerať druhá séria, zatiaľ preniklo na povrch len veľmi málo informácií. 

V nedávnom rozhovore tvorcovia seriálu dostali Mazin a Druckmann otázku, či druhá séria seriálu presne okopíruje obsah príbehu hernej dvojky. "Nie, v žiadnom prípade," povedal Mazin. Podľa tvorcov je v hernej dvojke oveľa viac obsahu na jednu sériu, čím naznačili plány minimálne ešte na ďalšiu sériu.

Fanúšikovia ale môžu rozhodne očakávať, že návrat The Last of Us prinesie ešte viac infikovaných. "Je dosť možné, že neskôr bude nakazených oveľa viac," pripustil Mazin a dodal: "A možno rôzne druhy."

image

Zábery z prvej série The Last of Us.

Ak teda nepôjdu tvorcovia presne podľa hernej predlohy, tak je ťažké povedať, kto sa objaví v The Last of Us Season 2. Ale fakt, ktorý hraničí takmer s istotou, je že sa Joel a Bellia uvidíme aj v druhej sezóne. Fanúšikovia hry však vášnivo diskutujú o potenciálnom obsadení Abby, kľúčovej postavy v The Last of Us Part II.

Tvorcovia zatiaľ odmietli odpovedať aj na to, aký počet častí prinesie druhá séria. Ich cieľom je v prvom rade priniesť kvalitu, ktorú diváci očakávajú. Vraj sa rozhodne máme tešiť na množstvo šokujúcich zvratov. 

image

Zábery z prvej série The Last of Us.

Isté nie je zatiaľ ani to, kedy bude mať The Last of Us II premiéru. Asi najviac prezradil koncom februára herec hlavnej postavy Joela Pedro Pascal. Podľa neho by mohlo natáčanie začať ešte v tomto roku. Ak by produkcia išla v trende príprav prvej sezóny, natáčanie by trvalo minimálne rok a diváci by mohli sledovať nové epizódy v roku 2024.

image

Joel v podaní herca Pedra Pascala.

The Last of Us je k dispozícii na HBO Max v 61 teritóriách v Amerike a Európe a tiež na HBO GO v juhovýchodnej Ázii, Hongkongu a na Taiwane. Vo Veľkej Británii, Nemecku a Taliansku ho šíri spoločnosť Sky. Vo Francúzsku je The Last of Us k dispozícii na Prime Video.

image

Zábery z prvej série The Last of Us.

Autormi a producentmi The Last of Us sú spolutvorcovia Craig Mazin a Neil Druckmann. Seriál vzniká v koprodukcii so spoločnosťou Sony Pictures Television a producentmi sú Carolyn Strauss, Evan Wells, Asad Qizilbash, Carter Swan a Rose Lam. Produkčné spoločnosti: M: PlayStation Productions, Word Games, Mighty Mint a Naughty Dog.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. máj 2024 03:16