Šou má oživiť a zachrániť nová moderátorka Kata Brychtová.
StoryEditor

RTVS došla trpezlivosť. Pravidlá mojej ženy nechytila divákov. Zachráni ju Brychtová?

24.03.2023, 14:27
Autor:
michmich

Herečka sa zhostí pozície moderátorky a v tandeme so šéfkuchárom Petrom Duranským bude nielen sprevádzať súťažiacich prípravou receptov, ale ponúknu divákom aj rôzne recepty, ktoré pripravia oni sami.

„Ani vo sne by mi nenapadlo, že sa raz ocitnem v tomto štúdiu a budem stáť vedľa michelinského šéfkuchára Petra Duranského. Je to úžasné, zatiaľ nás to veľmi baví. Každé varenie v televízii je veľmi náročné, ale s Peťom je to radosť, je neskutočne šikovný. Je veľmi fajn, že sa ho môžem pýtať a on ochotne vysvetlí postupy a finty. Myslím si, že toto je zaujímavé aj pre divákov, že sa opäť dozvedia niečo nové,“ vyjadrila sa moderátorka Katka Brychtová.

image

Brychtová a michelinský šéfkuchár Peter Duranský ponúknu aj vlastné recepty.

Katka Brychtová sa divákom v relácii Pravidlá mojej ženy doteraz prihovárala len komentátorským hlasom. Od nedele 26. marca ju však diváci budú vídať aj na televíznej obrazovke po boku michelinského šéfkuchára Petra Duranského.

„Mám z toho veľmi dobrý pocit a oceňujem túto zmenu, pretože do relácie prináša čerstvý vietor. Mne to zároveň uľahčilo prácu a budem sa venovať predovšetkým vareniu a Katka sa postará o tú „diskusnú“ časť so súťažiacimi. Aj popri našom spoločnom varení budeme rozoberať rôzne zaujímavé témy,“ teší sa z novej kolegyne Peter Duranský.

Nový koncent po troch mesiacoch vysielania

S príchodom novej moderátorky mení relácia čiastočne aj svoj koncept. Na začiatku sa diváci môžu tešiť na originálny recept, ktorý budú spoločne pripravovať Katka s Petrom. Ten následne ochutnajú aj súťažné páry pri neformálnom zoznámení. Nasledovať bude súťažná časť, ktorú diváci už veľmi dobre poznajú.

image

Tvorcovia ponúknu v jednej relácii viac receptov.

Muži budú pripravovať v kuchyni súťažný recept podľa navigácie svojich žien. Tie im budú pokyny diktovať prostredníctvom slúchadla. Popri varení ich Katka s Petrom budú pozorne sledovať, trošku vyrušovať otázkami a prípadne im aj poradia. Následne prebehne tradičným spôsobom ochutnávanie, vyhodnotenie a vyhlásenie víťazov. Víťazný pár pokračuje v súťaži v nasledujúcej epizóde.

Hybrid so šou Tajomstvo mojej kuchyne

Telerozhlas sa pre zmeny rozhodla z dôvodu, že kuchárskej novinke sa vôbec nedarí. Pravidlá moje ženy uhrávajú v nedeľu podvečer podpriemery hlavného okruhu RTVS. V univerzálnej skupine všetkých divákov starších ako 12 rokov reláciu sleduje len okolo 130-tisícové publikum. V počte divákov dokonca nedokážu konkurovať ani magazínu Najvernejší, ktorý vysielajú priamo pred relácii o varení.

image

V kuchárskej šou pribudne niekoľko noviniek.

RTVS tak mení koncept francúzskej relácie len po troch mesiacoch od nasadenie novej kuchárskej šou. Robí tak zo svojej novej relácie hybrid aktuálnej šou a jej predchádzajúceho dlhoročného konceptu Tajomstvo mojej kuchyne.

V tejto kuchárskej šou varila Kamila Magálová rôzne recepty s renomovaným šéfkuchárom a do štúdia si volali aj hostí.

image

Tajomstvo mojej kuchyne. 

Magálová dala pred tromi rokmi relácii zbohom po dlhých rokoch jej moderovania. Dôvodom bol najmä odchod michelinského kuchára Pavla Pospíšila, ktorý s Magálovou dlhodobo reláciou sprevádzal. RTVS sa v roku 2021 snažila formát oživiť novým šéfkuchárom Gabom Kocákom a novým moderátorom, spevákom Robom Pappom.

Ten však v relácii vydržal len rok. Od januára 2022 sa popri Kocákovi striedali rôzne spolumoderátorky zo sveta šoubiznisu. Tajomstvo mojej kuchyne sa však nové vedenie RTVS s novým generálnym riaditeľom Ľubošom Machajom nakoniec rozhodlo zrušiť a od začiatku tohto roka pripravilo novú kuchársku šou podľa francúzskej predlohy. Ako sme už spomínali vyššie, u divákov tento počin moc nezabral. 

Uvidíme teda, či nová moderátorka a nové prvky v šou Pravidlá mojej ženy u divákov zabodujú viac, alebo sa bude relácia aj naďalej trápiť a potom už zrejme pristúpi televízia k radikálnejšiemu riešeniu.

Reláciu Pravidlá mojej ženy môžu diváci sledovať každú nedeľu o 18.15 hodine na Jednotke.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 00:39