StoryEditor

Víkendové diskusie: O znížení DPH na potraviny aj o zastropovaní marží v obchodoch

31.03.2023, 19:28
Autor:
michmich

V relácii Na telo prinesú výsledky veľkého exkluzívneho prieskumu o spájaní pravice, ktorý ukáže, ktorým stranám môže pomôcť a ktorým uškodiť.

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

Jedinú sobotnú politickú diskusiu odvysiela RTVS naživo v sobotu 1. apríkla od 12:10 hodine na Rádio Slovensko a vo vysielaní spravodajskej:24. Hosťami moderátorky Marty Jančkárovej budú tentoraz poverený minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR a podpredseda hnutia Sme rodina Milan Krajniak a poslanec NR SR a podpredseda strany SaS Branislav Gröhling.

Témy ich diskusie budú pozícia a funkčnosť vlády a situácia a nálady v NR SR po konci koaličnej zmluvy, presadzovanie zákonov so sociálno-ekonomickým dosahom a t,o aké je napĺňanie míľnikov z plánu obnovy.

No rozoberú aj možnosti štátu zmierniť negatívne dôsledky zdražovania a trendy na politickej scéne pred voľbami a možnosti povolebného vývoja.

 

image

V politike.

V politike

Prvá nedeľná diskusia začne už tradične na TA3 o 11:00 hodine. V relácii V politike budú aktuálne témy rozoberať s moderátorom Richardom Dírerom poslanec NR SR a predseda strany SaS Richard Sulík a predseda KDH Milan Majerský.

 

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

Na pravé nedeľné poludnie odvysiela naživo v nedeľu 2. apríla od 11:55 hodiny odvysiela reláciu O 5 minút 12 Jednotka a vidieť ju budete môcť aj vo vysielaní spravodajskej:24. Tentoraz bude v relácii až štvorlístok politikov.

Do horúcich diskusných kresiel sa posadí podpredseda NR SR a podpredseda hnutia Sme rodina Peter Pčolinský, poslanec NR SR za OĽaNO György Gyimesi, poslankyňa NR SR za SaS Jana Bittó Cigániková a poslanec NR SR a podpredseda strany Demokrati Miroslav Kollár.

Moderátor Marek Makara si pre nich prepravil nasledovné témy - politický vývoj po skončení platnosti koaličnej zmluvy, zhodnotenie aktuálnej schôdze NR SR, zdražovanie a protiinflačná pomoc, ale aj pohyby na politickej scéne pred voľbami a možnosti spolupráce a výzvy po voľbách.

 

image

Na telo.

Na telo

Tentoraz si diváci a diváčky relácie Na telo budú môcť pozrieť výsledky veľkého exkluzívneho prieskumu o spájaní pravice, ktorý ukáže, ktorým stranám môže pomôcť a ktorým, naopak, uškodiť.

Občanov naďalej trápia aj vysoké ceny potravín. Hlas-SD navrhuje dočasné zníženie DPH na vybrané potraviny a zastropovanie marží v obchodoch.

Národný bezpečnostný úrad tvrdí, že ministerstvo vnútra porušilo zákon o ochrane utajovaných skutočností celkovo 200-krát, pričom až 29 porušení má mať podľa neho na svedomí samotný minister Roman Mikulec.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 2. apríla v relácii Na telo rozprávať s predsedom strany Hlas-SD Petrom Pellegrinim a povereným ministrom vnútra za OĽaNO Romanom Mikulcom.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 08:16