StoryEditor

HBO natáča druhú sériu ROD DRAKA. Pribudnú predkovia ďalších legendárnych rodov?

13.04.2023, 12:27
Autor:
michmich

"Všetky vaše obľúbené postavy budú čoskoro spriadať plány, pochodovať so svojimi armádami a vyrážať na svojich drakoch do bitky," sľubujú tvorcovia seriálu.

Zdá sa, že starí aj noví bohovia vypočuli fanúšikovské modlitby, pretože tvorcovia House of the Dragon sa pusťajú do realizície druhej série.

Potvrdenie o natáčaní druhej série síce prišlo len pár dní po uverejnení prvých epizód prvej série, keďže producenti boli nadšení z neuveriteľnému záujmu fanúšikov o spin-off Game of Thrones, no hercov na plac povolali len teraz. 

V Leavesden Studios vo Veľkej Británii spustili nakrúcanie druhej série dramatického seriálu HBO ROD DRAKA a to práve v týchto dňoch.

image

House of the Dragon

Ešte si počkáme

Jednotlivé diely prvej série dokázali medzi nedeľnou premiérou a nasledujúcim piatkom získať po 20 miliónov divákov, čo HBO nové rekordy sledovanosti.

No fanúšikovia si na druhú sériu budú musieť minimálne niekoľko mesiacov počkať. Ak pôjdu tvorcovia v stopách tej prvej, tak celá výroba im potrvá viac ako rok. 

Na obrazovky sa tak pravdepodobne druhá séria tento rok nedostane. Potvrdil aj samotný šéf HBO Casey Bloys v rozhovore pre Vulture: "Keďže produkcia druhej série bude pravdepodobne trvať rovnako dlho ako prvá séria – približne rok – zdá sa, že žiadne nové epizódy neuvidíme skôr ako na jar alebo v lete 2024."

image

House of the Dragon.

To, kam by sa mal uberať dej seriálu, ktorý sa odohráva približne 100 rokov po zjednotení Siedmich kráľovstiev dobytím Targaryenov, takmer 200 rokov pred udalosťami z Game of Thrones a 172 rokov pred narodením Daenerys Targaryen, držia tvorcovia pod pokrievkou.

O čom bude druhá séria?

NIečo však prezradil Tom Glynn-Carney, ktorý v seriáli stvárňuje Rhaenyrinho nevlastného brata, na stretnutí fanúšikov Game of Thrones „Teším sa na to, že Aegon bude mať oveľa viac mäsa, do ktorého si zasekne zuby a spôsobí ešte väčšiu zmätok."

Druhá sezóna by sa mohla viac priblíziť formátu Game of Thrones a na verejnosť prenikli kusé informácie, že by sme mohli sledovať viac príbehov predkov legendárnych rodín ako Tully, Arryn, Stark, Baratheon či Lannister. 

Navyše spisovateľka a producentka seriálu Sara Hess podporila teórie, že druhá séria by mohla obsahovať jeden z najbrutálnejších príbehov z kníh. "Momentálne píšeme finále druhej série. Nemyslím si, že budete sklamaní," povedala pre Variety. 

image

House of the Dragon.

No autori scenára pripustili, že by sa seriál mohol, rovnako ako Game of Thrones, vzdialiť od deja pôvodnej kniny "Oheň a Krv"

„Rod draka sa vrátil. Sme nadšení, že môžeme znovu natáčať s členmi našej pôvodnej rodiny aj s novými talentami na oboch stranách kamery. Všetky vaše obľúbené postavy budú čoskoro spriadať plány, pochodovať so svojimi armádami a vyrážať na svojich drakoch do bitky. Nemôžeme sa dočkať, až sa s vami podelíme o to, čo pre vás chystáme,“ hovorí tvorca, showrunner a producent Ryan Conda.

Využili nových stážistov

V prvej sérii RODU DRAKA HBO zaviedlo úspešný mentorský program pre stážistov na pľaci. Teraz, keď prebieha nakrúcanie druhej série, ROD DRAKA opäť otvoril svoje dvere tieňovému programu WBD Access Directors Shadows a dal tak dvom vynikajúcim stážistom, B Welbymu a Ebele Tate, možnosť zdokonaliť svoje zručnosti a učiť sa od jedného z najlepších štábov v odbore.

image

House of the Dragon.

Natáčanie prvej série House of the Dragon dostalo zelenú v októbri 2019, casting sa začal v júli 2020 a hlavné natáčanie spustili v apríli 2021 v Spojenom kráľovstve. Séria mala premiéru 21. augusta 2022, pričom prvá sezóna pozostávala z desiatich epizód. Päť dní po premiére bola séria obnovená na druhú sezónu.

Obsadenie druhej série: Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D‘Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno a Rhys Ifans.

Medzi ďalších hercov, na ktorých s môžete tešiť, patrí: Harry Collett, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Phia Saban, Jefferson Hall a Matthew Needham.

Spolutvorca a producent: George R. R. Martin.

Spolutvorca/vedúci programu/producent: Ryan Condal.

Producenti: Sara Hess, Alan Taylor, Melissa Bernstein, Kevin de la Noy, Loni Peristere, Vince Gerardis.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 15:12