StoryEditor

Za nevyjasnených okolností odchádza z TA3 moderátorka relácie Tak takto?!

14.04.2023, 16:02
Autor:
redred

Dôvodom ukončenia spolupráce s Ankou Žitnou vraj nie je kontroverzný rozhovor zo začiatku februára.

Po štyroch rokoch pôsobenie v TA3 opúšťa najstaršiu slovenskú spravodajskú televíziu jedna z jej moderátorských tvárí.

„Áno, s Ankou Žitnou sme sa vzájomne dohodli na ukončení spolupráce, zároveň sme sa jej poďakovali za niekoľkoročnú prácu pre ta3 a želáme jej veľa úspechov v ďalšom pracovnom pôsobení,“ informovala stránku mediaklik.sk Oľga Dúbravská, riaditeľka komunikácie a strategického rozvoja Televízie ta3.

image

Relácia Tak takto?!

Dôvodom ukončenia spolupráce s Ankou Žitnou vraj nie je rozhovor zo začiatku februára v relácii Tak takto?! s ekonómom a analytikom Jeffreym Sachsom, kvôli ktorému Rada pre mediálne služby začala voči Televízii TA3 správne konanie. Rada tak koní kvôli pochybnostiam o vyváženosti moderátorkou kladených otázok a argumentov.

„Hoci hosťom programu nebol politik, jeho vyjadrenia môžeme považovať reprezentujúce istý politický prúd (proruskú stranu). Moderátorka mala v takomto prípade k odpovediam pristúpiť kriticky a konfrontovať hosťa s názormi druhej strany názorového spektra, čo sa v tomto prípade nestalo. Sme preto toho názoru, že v programe nebola zabezpečená objektívnosť a nestrannosť,“ zdôvodnila Rada začatie správneho konania.

"Za daným rozhovorom si stojíme a jeho objektívnosť budeme obhajovať v zákonnej lehote. Televízia TA3 je profesionálna a objektívna televízia, ktorá už roky v tejto súvislosti získava ocenenia. Reláciu Tak takto?! čaká inovácia, ktorú budeme realizovať súbežne s vysielaním z nových priestorov a štúdií, kam sa Televízia TA3 už onedlho presťahuje. Už čoskoro zverejníme všetky novinky, ktoré pripravujeme," dodala Dúbravská.

image

Rozhovor, pre ktorý začala Rada pre mediálne služby voči Televízii ta3 správne konanie.

Anka Žitná v úvode pôsobenia v TA3 mala pod taktovkou reláciu V politike a striedala sa na moderátorskej stoličke s ďalším vtedajším kolegom Norbertom Dolinským. Neskôr sa stala tvárou pravidelnej diskusnej relácie Tak takto?!, ktorú moderovala doteraz. Pred nástupom do TA3 dlhé roky pôsobila v vydavateľstve News and Media Holding najksôr ako redaktorka a neskôr takmer rok ako šéfredaktorka týždenníka Plus 7 dní.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 20:17