Hostia tohto víkendových politických diskusií.
StoryEditor

Víkendové diskusie: O odsúdení guvernéra NBS či hrozbe straty 300 miliónov z plánu obnovy

14.04.2023, 17:50
Autor:
michmich

V relácii Na telo si budú môcť diváci exkluzívne pozrieť aj aktuálny prieskum dôveryhodnosti všetkých členov poverenej vlády vrátane premiéra.

Sobotné dialógy

Jedinú sobotnú diskusiu odvysiela RTVS už tradične naživo od 12:10 hodiny na Rádio Slovensko, ale môžete si ju pozrieť aj vo vysielaní spravodajskej:24.

image

Sobotné dialógy.

Moderátorka Marta Jančkárová bude mať v štúdiu tentoraz len jedného hosťa a to dočasne povereného predsedu vlády SR a predsedu strany Demokrati Eduarda Hegera.

Témy ich diskusie budú vládnutie v znamení aktuálnej politickej situácie a priorít, výzvy pri riadení štátu pred voľbami, ale aj vojna na Ukrajine a jej dôsledky.

image

V politike.

V politike

Nedeľný trojlístok politických relácií odštartuje o 11:00 hodine TA3. V relácii V politike pozval moderátor Rasťo Iliev diskutovať povereného ministra životného prostredia a člena predsedníctva novej strany Demokrati Jána Budaja a podpredsedu NR SR a podpredsedu strany Smer-SD Juraja Blanára.

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12,

Nasledovať bude naživo relácia na 0 5 minút 12 na Jednotke od 11:55 hodiny, ale pozrieť si ju budete môcť aj vo vysielaní spravodajskej:24.

Hosťami moderátora Mareka Makaru budú dočasne poverený minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR a podpredseda hnutia Sme rodina Milan Krajniak a poslanec NR SR a podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš.

Diskutovať budú o aktuálnej politickej situácii, o presadzovaní zákonov a priorít v Národnej rade, o pomoci ľuďom v súvislosti so zdražovaním, ale dotknú sa aj témy pohyby a trendy na politickej scéne pred voľbami.

image

Na telo.

Na telo

Guvernéra NBS Petra Kažimíra odsúdil Špecializovaný trestný súd za podplácanie. Uložil mu peňažný trest vo výške 100-tisíc eur a hoci rozhodnutie ešte nie je právoplatné, prezidentka Zuzana Čaputová ho už stihla vyzvať, aby zvážil odstúpenie z funkcie.

Vo veľkých problémoch je ministerstvo zdravotníctva, na ktorom najnovšie končí aj štátna tajomníčka Lenka Dunajová Družkovská. Slovensku pritom stále hrozí, že kvôli meškajúcemu projektu nemocnice Rázsochy príde o takmer 300 miliónov eur z Plánu obnovy.

V posledných týždňoch sa navyše naplno rozbehla aj predvolebná kampaň a snahy o spájanie strán pred nadchádzajúcimi predčasnými voľbami.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu v relácii Na telo rozprávať s poslankyňou SaS Janou Bittó Cigánikovou, poslancom Hlasu-SD Matúšom Šutajom Eštokom a predsedom poslaneckého klubu OĽaNO Michalom Šipošom.

Okrem trojice diskutujúcich si diváci a diváčky Na telo budú môcť exkluzívne pozrieť aj aktuálny prieskum dôveryhodnosti všetkých členov poverenej vlády vrátane premiéra.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 22:47