StoryEditor

Ďalšie zmeny v TA3. Moderátor V politike Richard Dírer dostal novú funkciu

18.04.2023, 18:49
Autor:
michmich

Bude zastrešovať dramaturgiu spravodajstva a publicistiky a prepojenie vysielania spravodajskej televízie a onlinu. No ako sme sa dozvedeli, popri novej funkcii zostáva aj na moderátorskej stoličke.

Spravodajskú Televíziu ta3 čaká niekoľko noviniek. Inovácia relácií, nové štúdiá, sťahovanie do nových priestorov. A to nie je všetko.

"Už čoskoro zverejníme všetky novinky, ktoré pripravujeme," informovala Stratégie koncom minulého týždňa Oľga Dúbravská, riaditeľka komunikácie a strategického rozvoja Televízie ta3. A jedna z prvých noviniek vyplávala na povrch už teraz. Novú funkciu dostal moderátor relácie V politike Richard Dírer. 

Bude zastrešovať dramaturgiu spravodajstva a publicistiky a prepojenie vysielania spravodajskej televízie a onlinu. No ako sme sa dozvedeli, popri novej funkcii zostáva aj na moderátorskej stoličke. 

image

Richard Dírer.

„Richard Dírer naďalej zostáva moderátorom politickej diskusie V politike. Zároveň je lídrom transformačných procesov v rámci multimediálnej integrácie. Televízia ta3 v súčasnosti implementuje v tejto súvislosti viaceré zmeny, napríklad konvergenciu newsroomu a iné, ktoré predstavíme divákom už čoskoro,“ doplnila pre Stratégie Oľga Dúbravská.

Dírer sa do ta3 vrátil vlani po 11 rokoch. V spravodajskej televízii ta3 začal pracovať od roku 2006. Začínal ako reportér a moderátor Témy dňa, neskôr moderoval diskusnú politickú reláciu V politike. Po dvoch rokoch nastúpil aj na pozíciu šéfredaktora a neskôr riaditeľa spravodajstva a publicistiky. Po nezhodách s vtedajším generálnym riaditeľom TA3 Michalom Gučíkom zo spravodajskej Televízie ta3 koncom marca 2011 odišiel. Po odchode z ta3 externe pracoval ako konzultant pre komunikáciu a PR agentúry SARIO. Zastával aj funkciu poradca niekdajšieho primátora Bratislavy Iva Nesrovnala, ale aj riaditeľ komunikácie Finančnej správy SR. Do ta3 sa vrátil v apríli 2022.

image

Aj v minulosti moderoval Richard Dírer reláciu V politike.

Nová funkcia pre Dírera prichádza pár dní po tom, ako z ta3 odišla za nevyjasnených okolností jej ďalšia moderátorka Anky Žitnej. 

Dôvodom ukončenia spolupráce s Ankou Žitnou vraj nebol rozhovor zo začiatku februára v relácii Tak takto?! s ekonómom a analytikom Jeffreym Sachsom, kvôli ktorému Rada pre mediálne služby začala voči Televízii ta3 správne konanie. Rada tak koní kvôli pochybnostiam o vyváženosti moderátorkou kladených otázok a argumentov. 

„Áno, s Ankou Žitnou sme sa vzájomne dohodli na ukončení spolupráce, zároveň sme sa jej poďakovali za niekoľkoročnú prácu pre ta3 a želáme jej veľa úspechov v ďalšom pracovnom pôsobení. Dôvodom ukončenia spolupráce s Ankou Žitnou nebol rozhovor s Jeffreym Sachsom, pre ktorý začala Rada pre mediálne služby voči Televízii ta3 správne konanie. Za tým rozhovorom si stojíme a jeho objektívnosť budeme obhajovať v zákonnej lehote,“ povedala minulý týždeň Dúbravská.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 10:06