StoryEditor

Víkendové diskusie: O zdražovaní, zákaze predaja v nedeľu, či o interrupčnej tabletke

21.04.2023, 19:41
Autor:
michmich

Peter Pellegrini na roztrhanie. Okrem štvrtkového na Hrane bude počas víkendu hosťom až vo dvoch diskusných reláciách.

Sobotné dialógy

Rádiovú politickú diskusiu odvysiela RTVS naživo v sobotu 22. apríla od 12:10 hodiny na Rádio Slovensko a vo vysielaní spravodajskej:24.

image

Sobotné dialógy.

Hostia moderátorky Maty Jančkárovej bude tento týždeň poverený minister životného prostredia SR a člen predsedníctva strany Demokrati Ján Budaj a poslanec NR SR a predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini.

Okruhy a témy ich diskusie budú najsledovné - Zákaz dovozu niektorých potravinárskych surovín a produktov z nich z Ukrajiny, pomoc v súvislosti so zdražovaním, ale aj hľadanie politického konsenzu pri prijímaní legislatívy a napĺňaní priorít z plánu obnovy a postup strán do volieb, či podoba politickej súťaže a vedenie kampane z hľadiska obsahu a formy a možnosti povolebného vývoja.

image

V politike.

V politike

TA3 V politike už tradične ponúkne prvú nedeľnú politickú diskusiu V politike. Na aktuálne politické a spoločenské témy bude debatovať moderátor Richard Dírer s poslancom NR SR a predsedom strany Hlas-SD Petrom Pellegrinim a predsedom NR SR a predsedom hnutia Sme rodina Borisom Kollárom.

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

Verejnoprávny vysielať nadviaže na TA3 v nedeľu 23. apríla od 11:55 hodine naživo na Jednotke a vo vysielaní spravodajske j:24 s diskusiu 0 5 minút 12.

S moderátorom Marekom Makarom budú v šútdiu v Mlynskej doline diskutovať podpredsedníčka vlády a poverená ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová a poslanec NR SR a predseda strany SaS Richard Sulík.

Rozoberú spolu témy ako postup SR v súvislosti so zákazom dovozu obilia a ďalších produktov z Ukrajiny, prístup pri navrhovaní a presadzovaní vládnych a poslaneckých zákonov i priorít. Ale aj tému inflácia a ceny potravín a energií – možnosti štátu v súvislosti so stabilizáciou cien a poskytovaním kompenzácií.

No dotknú sa aj napĺňania míľnikov z plánu obnovy a čerpania eurofondov a preskupovanie síl v pravicovom spektre, pozície strán v kampani, či možnosti vývoja po voľbách.

image

Na telo.

Na telo

Do predčasných parlamentných volieb zostáva päť mesiacov, politické strany už naplno rozbehli svoje predvolebné kampane a rokujú aj o nových spoluprácach - k Hegerovým Demokratom sa tento týždeň pridali aj odídenci zo Za ľudí Juraj Šeliga a Jana Žitňanská.

Parlament čaká dlhá májová schôdza, poslanci budú rokovať o desiatkach návrhov vrátane zákazu nedeľného predaja, daňových zmenách či o zavedení interrupčnej tabletky, ktoré navrhujú liberáli.

Slovensko vlani hospodárilo s nižším deficitom ako sa čakalo. Deficit rozpočtu sa oproti roku 2021 znížil o viac ako polovicu, kredit si za to pripisuje aj bývalý minister financií Igor Matovič.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 23. apríla v relácii Na telo rozprávať s lídrom hnutia OĽaNO Igorom Matovičom a predsedom Progresívneho Slovenska Michalom Šimečkom.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 02:34