Moderátori aj porotkyne šou pečie celé Slovensko majú k dispozícii zaujímavé pohodlie na kolesách.
StoryEditor

V 3. sérii Pečie celé Slovensko dostali moderátori aj porotkyne luxusné karavany

28.04.2023, 14:08
Autor:
redred

Tretia séria šou Pečie celé Slovensko sa už znovu natáča v areáli kaštieľa Theresia Chateau v Bernolákove a RTVS šou na obrazovky Jednotky uvedie na jeseň tohto roka.

Aj v tretej sérii sa diváci môžu tešiť na výnimočné pekárske a cukrárske výzvy, jedinečné recepty a neopakovateľnú priateľskú atmosféru.  Programom bude opäť sprevádzať moderátorská dvojica Juraj Bača a Milan „Junior“ Zimnýkoval. Zručnosti nového tucta talentovaných súťažiacich budú aj v tretej sérii hodnotiť profesionálne cukrárky Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová. 

image

Natáčanie 3. série Pečie celé Slovensko odštartovalo tento týždeň.

Relácia Pečie celé Slovensko vychádza z  formátu The Great Bake Off vytvoreného Love Production a licencovaného BBC Studios distribution. Celosvetovo obľúbená šou si získala srdcia divákov vo viac ako 30 krajinách sveta a svoje sily si v súťaži už dvakrát zmerali aj amatérski pekári a cukrári zo Slovenska. Relácia Pečie celé Slovensko dosiahla mimoriadnu popularitu a pozitívne divácke ohlasy, čo sa odrazilo aj na mimoriadnej sledovanosti.  

Rok ubehol rýchlo

Projekt zaujal nielen televíznych divákov, ale jeho prípravu si užil aj štáb a účinkujúci. „Príde mi to, ako keby sme pred týždňom odišli a vrátili sa teraz naspäť. Ten rok neskutočne rýchlo ušiel. Samozrejme, sú tu nejaké malé zmeny. Najviac som sa tešil na našich súťažiacich, lebo oni sú srdcom tejto šou,“ vyjadril sa herec a moderátor šou Pečie celé Slovensko Juraj Bača

Na natáčanie druhej série sa teší aj Milan „Junior“ Zimnýkoval, ktorý bude opäť tvoriť moderátorskú dvojicu s Jurajom Bačom. „Najviac sa teším na ľudí. Na všetkých, ktorí na tom pracujú a samozrejme na tých, ktorí budú v stane. je to skvelý príklad toho, že existujú ľudia, ktorí vedia niečo, nepredvádzajú sa pred kamerou a ani doma, milujú svoje remeslo a chcú sa niečo dozvedieť, keďže porotkyne aj radia. Ja mám rád túto šou a je to veľmi milé a hlavne založené na ľuďoch,“ vyjadril sa Milan.

image

Pečie celé Slovensko 3 v osvedčenom zložení.

Obaja moderátori sa zhodli, že aj po dvoch úspešných sériách ich vie počas natáčania stále niečo prekvapiť. „Je to ako vo vzťahu. Na začiatku sa tak oťukávate, po roku si už dovolíte iné veci, po troch ďalšie… toto je presne ten mód, kedy sme sa v tom už všetci uvoľnili a môžeme si to užívať. V prvej sérii som bol veľmi opatrný, keďže to bola moja prvá takáto šou. Pri tej druhej som bol už uvoľnenejší a teraz je to úplne super,“ priznal Juraj.

„Verím, že Juraj ma bude prekvapovať stále viac a viac. Totiž, veľmi sme si na seba zvykli a ja to už poznám z inej dvojice, že už sa veľmi nepočúvame, lebo tušíme, čo ten druhý povie a je to také… Juraj však prišiel veľmi dobre naladený, tak budem si na neho dávať pozor, lebo niečo bude chcieť na mňa určite skúšať,“ smeje sa Milan. 

Dôležitú úlohu v celej šou aj v tomto roku zohrá dvojica porotkýň. Zručnosti súťažiacich a ich upečené dobroty budú aj tento rok hodnotiť profesionálky Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová. Tie si po dvoch sériách postupne zvykajú aj na popularitu.

„Stáva sa mi, že ľudia spoznávajú, keď idem po Púchove alebo Považskej Bystrici, vždy sa úsmejú alebo pozdravia. Je to veľmi príjemné. Aj minulý týždeň sa mi stalo, že sa ma pani na zastávke pýtala, že pri akej teplote a programe má v rúre piecť kysnuté cesto. Občas ma to prekvapí, ale vždy poradím,“ prezradila Jožka. „Ľudia ma zastavujú, fotia sa so mnou, ale nikto mi nikdy nič nechce dať ochutnať,“ smeje sa Petra, „veľa ľudí sa aj pýta na rady, najmä na sociálnych sieťach, ale aj na ulici rada poradím a zodpoviem rôzne otázky. Ja sa veľmi teším, že fanúšikovia, ktorí ma zastavujú sú strašne milí a je to veľmi sladká popularita, za ktorú som vďačná.“

image

Porotkyne šou zostávajú rovnaké aj v tretej sérii.

Do súťaže sa opäť prihlásilo množstvo súťažiacich a výber finálovej dvanástky dal dvojici porotkýň poriadne zabrať. „Prihlásilo sa okolo 250 ľudí a 120 sme pozvali na osobný pohovor. Bolo to veľmi príjemných takmer 10 dní v Bratislave. Niektorí doniesli fantastické výrobky a bolo príjemné sledovať, že vedia prečo tam idú a čo chcú dosiahnuť. Bolo veľmi náročné vyskladať finálovú dvanástku,“ priznala Jožka. „Každý rok ma súťažiaci prekvapujú. Slováci sú na jednej strane konzervatívni a na druhej veľmi kreatívni. Mne sa veľmi páčilo, keď priniesli niečo, čo som nepoznala, z ich kultúrneho dedičstva. Niečo z ich kraja, regiónu,“ dodáva Petra.

Moderátori a porotkyne ako hollywoodske hviezdy

O moderátorov a porotkyne je v tretej sérii prvotriedne postarané. Aby si mali počas náročného natáčania kde odpočinúť, produkcia im zabezpečila luxusné karavany priamo v areáli kaštieľa.

image

Luxusné karavany pribudli v areáli kaštieľa Theresia Chateau v Bernolákove.

„Máme svoj karavan, na ktorom je naše meno. Máme záchod, ktorý nemôžeme používať, máme umývadlo, ale nemôžeme z neho piť a máme tam krásnu veľkú manželskú posteľ. Je to super, lebo máme miesto, kde vieme byť sami dvaja. To asi vyznelo blbo, ale neviem ako to mám povedať. Máme si skrátka kde oddýchnuť,“ neskrýva nadšenie Juraj Bača. „Juraj vie, o čom hovorí, lebo Juraj točí veľa v Čechách a je tam hviezda. Je to taký hollywoodsko-český pocit. Máme vlastný karavan, kde si môžeme nahlas prdnúť… teda aspoň to Juraj hovoril, ja určite nie,“ smeje sa Milan Zimnýkoval.

Väčšie prekvapenie zažili porotkyne, ktoré takýto servis rozhodne nečakali. „Boli sme s Petrou obidve v šoku, je vnútri úžasný. Už vieme, kde sa môžeme zložiť, kde môžeme sedieť a oddychovať a cítime sa naozaj ako hviezdy,“ priznala Jožka. „Ja som mala slzy na krajíčku a strašne som sa tešila. Je to úžasné, že takto na nás myslia. Len sa bojím, že nás tam zavrú a už nás nepustia,“ smeje sa Petra.

image

Tu si vedia moderátori aj porotkyne oddýchnuť počas natáčania.

Diváci sa už na jeseň môžu tešiť na 11 súťažných epizód, ako aj vianočný špeciál, v ktorom svoje pekárske umenie predvedú známe tváre. RTVS chce aj tento rok prostredníctvom šou Pečie celé Slovensko divákom nielen predstaviť slovenskú tradíciu v pečení a cukrárstve, ale zároveň pomôcť amatérom preraziť a stať sa profesionálmi.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 04:54