Nebezpečné TikTok výzvy stále pribúdajú.
StoryEditor

Šialená výzva na TikToku: Tínedžer skončil s popáleninami na 80 percentách tela

01.05.2023, 18:33
Autor:
subsub

Šestnásťročného Američana Masona Darka zaujalo video na sociálnej sieti TikTok, kde ľudia pomocou zapaľovača a plechovky s farbou vyrobili pochodeň.

Chlapcov pokus o prípravu vlastného plameňometu nedopadol dobre. Skončil v nemocnici. Vo veľmi vážnom stave s popáleninami na 80 percentách tela, píše iDNES.cz. 

Mason Dark sa inšpiroval videami na TikToku a pokúsil sa spolu s kamarátom vyrobiť vlastný mini plameňomet s pomocou farby v spreji a zapaľovača. Plechovka však explodovala a tínedžerovi začalo horieť tričko aj vlasy.

Oheň uhasil skokom do ľadovej rieky, ale aj tak skončil vo veľmi zlom zdravotnom aj psychickom stave v nemocnici s popáleninami na osemdesiatich percentách tela vrátane tváre.

"Je úplne na nepoznanie,“ povedala krátko po incidente pre WRAL News televíznej stanice Fox chlapcova matka Holli Darková. S rodinou založila verejnú zbierku, v ktorej sa snaží získať peniaze na drahé operácie, vďaka ktorým sa jej syn bude môcť vrátiť do bežného života. Zatiaľ dostali od darcov 40-tisíc dolárov a potrebujú ešte desať tisíc. 

Nešťastná matka popísala, že chlapec leží na klinike popálenín a plastickej chirurgie, kde už podstúpil niekoľko rozsiahlych transplantácií kože, pri ktorých mu lekári postupne nahrádzajú popálené plochy zdravými, odobratými z iných častí jeho tela. Podľa posledných správ má teraz aj zápal pľúc a liečia ho antibiotikami.

Aj keď Mason Dark následky popálenia prežije, v nemocnici strávi najmenej pol roka. Na svoje obľúbené koníčky ako je napríklad beh a americký futbal teraz bude musieť hviezda školského športového tímu na čas zabudnúť.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 09:23